Lipanj 19, 2013, 06:32:17
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1] 2 3   Dolje
Ispis
Autor Tema: turbina  (Posjeta: 6913 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
nukutos
Jr. Member
**

Auto: seat leon 2.0 tdi

« na: Siječanj 06, 2011, 08:33:43 »

e sad, dali je ko imo iskustva pretpostavljam da je, neznam dali mi je otisla turbina ili dali moze bit nesto drugo, vraco sam film u videoteku i samo sam osijetio masovan pad u snagi motora nece se pokrenut kao da vozim od staraca forda 1.4.... pa da odma pitam kolko me dode nova turbina ako uzimam i dali mi se mozda isplati uzimat raabljenu? ako je vec to kvar...
Evidentirano
ivan_t
Hero Member

Auto: Seat Leon M1

« Odgovor #1 na: Siječanj 06, 2011, 11:28:51 »

baca u safe mode?

znaci vozis, auto nis ne ide, ugasis, i opet je normalan, pa nakon nekog vremena baci u safe mode ili?
Evidentirano
nukutos
Jr. Member
**

« Odgovor #2 na: Siječanj 07, 2011, 01:42:27 »

prvi put se desilo sad, na nekih 150 u 6 oj drzim ga full, nisam ga bas mazil da... i sad kad sam iso kuci normalno, cemu taj safe mode? jel to uopce normalno?
« Zadnja izmjena: Siječanj 07, 2011, 01:46:36 od nukutos » Evidentirano
nukutos
Jr. Member
**

« Odgovor #3 na: Siječanj 07, 2011, 01:49:20 »

mada moze bit da je zastopana posto mislim da jos nije ciscena u ovih 4 god... ali idem sutra majtoru da mi to pogleda necu se igrat da jos nerikne
Evidentirano
drazen991
Hero Member

Auto: TDI Power

« Odgovor #4 na: Siječanj 07, 2011, 02:16:59 »

http://www.skodacroatia.com/forum/index.php?topic=11933.0 evo pa si malo pogledaj što nam škodaši vele
Evidentirano

hely TDI
Jr. Member
**

Auto: Seat Toledo

« Odgovor #5 na: Siječanj 22, 2011, 03:35:40 »

ej,,uzrok tvome kvaru je ventil turbine (vw golf IV 627 A) to je br 1.....pod br 2.kad taj ventil zamjenis na turbini imas otvor di podesavas dotok zraka to ti mora biti ispod ili 2 bara.....moj toledo je jucer dosao sa servisa i to ti je to....isti problem kao i tu..
Evidentirano
Miovrag
Jr. Member
**

Auto: Seat Leon TDI

« Odgovor #6 na: Veljača 15, 2011, 09:15:02 »

hmmm,dal je moguce da se turbina tako zacepi??? dontknow i na koliko km predjenih mora da se cisti? jer ljudi znate sto se meni desava,da vozim uz neku manju pendenciju(brdo) preko 100km/h nema sanse da ide,kada dodje do te km,auto kao naglo uspori,isto kao da je neko upalio klimu, crybaby2,pokusao sam da vratim u manju brzinu,nista stoji na 3000 obrtaja. a na ravnici sve normalno. dontknow auto sam kupio polovno,130000 sam presao,mislim da nije vracena km. auto je seat leon 1.9tdi 66kw.
na prvi pomah sam mislio,da sam lud kada sam  kupio auto jer sam to data vozio bratovu ibizu od 130ks,pa reko ovaj je slabiji i tezi motor,pa reko ne vuce. angel4 eto sada 4 mjesec kako vozim leona,nesto mi je spor,pogotovo pri preticanju,polako ubrzava crybaby2 crybaby2
Evidentirano
jura
Jr. Member
**

Auto: toledo 1.9tdi

« Odgovor #7 na: Veljača 15, 2011, 08:44:12 »

prvi put se desilo sad, na nekih 150 u 6 oj drzim ga full, nisam ga bas mazil da... i sad kad sam iso kuci normalno, cemu taj safe mode? jel to uopce normalno?

Identičan problem je bio meni na Polu 9n 1.9tdi(100) s tim da je auto bio chipnut. znači pri većem opterećenju, brzini - znači tamo 4, 5 brzina, gas do kraja i baca ga u safe mode. pretpostavljam da je bilo do prevelikog pritiska il tak neš sam čital i slušal. No nikad to nisam riješil jer je auto otišao dalje...
Evidentirano

puhalica cuda radi, samo da se ne zaglavi  :)
epipepi
Full Member

Auto: Seat Leon 1,9 tdi M1

« Odgovor #8 na: Veljača 15, 2011, 08:48:00 »

To se i meni dešava i neznam šta bi mglo, neidem puno uz brdo pa ne osjetim često. Samo što se meni kazaljka zalijepi na 2,5rpm i ni da mrdne dalje. Viša niža brzina ništa ne pomaže.
Evidentirano
rzadrav
Hero Member

Auto: BMW e46

no many, no fany

« Odgovor #9 na: Veljača 15, 2011, 09:44:36 »

To se i meni dešava i neznam šta bi mglo, neidem puno uz brdo pa ne osjetim često. Samo što se meni kazaljka zalijepi na 2,5rpm i ni da mrdne dalje. Viša niža brzina ništa ne pomaže.

a da ga spojiš na vag com?
Evidentirano
Miovrag
Jr. Member
**

« Odgovor #10 na: Veljača 17, 2011, 08:17:20 »

moracu cu i ja da ga spojim isto na komp,nego cekam bratu da donesu komp,pa ga spojimo da ne bacam 30€ bzv,kada mogu za Dz! hello2
jer ljudi auto je mrtvo,kao da vozim tatinu golf 2 dizel,cak i ona brze ide trenutno od mog leona crybaby2 crybaby2
Evidentirano
Miovrag
Jr. Member
**

« Odgovor #11 na: Veljača 18, 2011, 12:21:54 »

spojen na komp,nadjene dvije greske u engine! i obrisane naravno! sada da vidim dal ce bolje vuci uz brdo,nadam se da hoce hello2
Evidentirano
pena
Hero Member

Auto: LEON TDi - 110 ks

možda i može trošit 4 litre, al ne meni...

« Odgovor #12 na: Veljača 18, 2011, 12:26:31 »

hehehe 

pa nebu auto išo bolje ak se obrišu grešeke, nego ak se ukloni uzrok pojave tih grešaka 

A koje su opče greške bil?
Evidentirano

Miovrag
Jr. Member
**

« Odgovor #13 na: Veljača 21, 2011, 08:37:11 »

angry9
jbg,kada se ne razumijem u kola dontknow... ma nisam ni stigao da procitam,jel ih on odma izbrisao.  dontknow
sta da radim sada?  dontknow
Evidentirano
seat1
Hero Member

Auto: C4 hdi, Ex Toledo 1m sport

« Odgovor #14 na: Veljača 21, 2011, 08:45:26 »

Koja je greška vjerovatno 17965charge pressure control, preveliki tlak punjenja upućuje na čišćenje i servisiranje turba
Evidentirano

Nemam ništa pametnog za potpis:)
Miovrag
Jr. Member
**

« Odgovor #15 na: Veljača 21, 2011, 10:43:02 »

mislis na servisiranje turbine? pa mislim da je bas ta,koju si ti naveo!!!
Evidentirano
seat1
Hero Member

Auto: C4 hdi, Ex Toledo 1m sport

« Odgovor #16 na: Veljača 21, 2011, 10:51:20 »

Tako je trebaš napraviti servis
Evidentirano

Nemam ništa pametnog za potpis:)
mico
Jr. Member
**

Auto: Seat Leon 110 TDI

« Odgovor #17 na: Veljača 22, 2011, 04:00:59 »

I ja imam gotovo iste probleme na svom Leonu.

Meni se u zadnja dva tjedna dva puta desilo da iznenada u vožnji izgubim snagu, tj auto se počne ponašati kao da
turbina više ne radi. Problem je nestao nakon što sam stao, ugasio auto i ponovo upalio.
Neki mi je frend sa nekom univerzalnom diagnostikom pogledao parametre ali nije vidio ništa značajno
osim male razlike u tlaku u turbini koji je bio malo viši od referentnih vrijednosti.
Također je ta diagnostika bacala neku grešku koja se nije dala pročitati, tj . diagnostika je rekla da nema kod za tu grešku
(što god to značilo)
Kako da budem siguran da je u pitanju isključivo začepljena turbina? Da li se to može još nekako provjeriti?
Ima li to veze da lošim eko testom (u 10. mjesecu prošle godine mi na tehničkom nije prošao eko test)?
Ako je u pitanju turbina, da li ima netko preporuku gdje se to može kvalitetno i sigurno popraviti? A i cjena je naravno bitna :-)
Evidentirano
King
Hero Member

Auto: Altea 1.9TDi Stylance

« Odgovor #18 na: Veljača 22, 2011, 04:47:58 »

Tebi je valjda zastopana cela usisna grana, EGR,cim nije prosel na eko testu a i turbo ti bas nije u najboljem stanju.
Trebalo bi to sve procistiti i servisirati, koliko km ima auto???
Evidentirano
pena
Hero Member

Auto: LEON TDi - 110 ks

možda i može trošit 4 litre, al ne meni...

« Odgovor #19 na: Veljača 23, 2011, 09:27:09 »

moguče da je i katalizator u banani...

nije ni sve u kilometrima, nekaj je i u načinu vožnje 

ak auto    kak treba onda i garež 

a ak si penzioner, sam se garež skuplja i mješa s uljnim prama i stvara probleme...
Evidentirano

mico
Jr. Member
**

Auto: Seat Leon 110 TDI

« Odgovor #20 na: Veljača 23, 2011, 01:07:30 »

Auto ima 146000 km.
Problem je što ga većinom vozim na kratke relacije i to u gradu, tako da se ne uspije ni zagrijati na radnu temperaturu.
Svakih par tjedana idem na otvorenu cestu ali to izgleda nije dovoljno.
Molim preporuku za majstora. Za Pinjušića sam čuo dosta loših komentara po forumima što se tiče servisiranja turbine
Evidentirano
Gabre
Lika u mom srcu
Hero Member

Auto: Leon 1M TDI 110ks

« Odgovor #21 na: Veljača 23, 2011, 08:06:32 »

pinjušić je valjda jedini specijalizirani, a svaki iole sposoban mehaničar zna očistiti turbinu i usis.
Evidentirano

"Better be wise by the misfortunes of others than by your own."
jura
Jr. Member
**

Auto: toledo 1.9tdi

« Odgovor #22 na: Veljača 24, 2011, 11:30:25 »

Pinjušić je najpoznatiji zapravo, samo kaj ima prezadovoljnih ljudi sve 5, a opet kakve sam priče čuo, ajme meni 
imaš Kirschner turbo servis http://www.turbo.hr/index.php/static/page/kontakt po pričama sve super, odrade pravi posao, ali ga i naplate kak se spada. Još jedna opcija, po meni jako dobra je Motorbox u Rijeci, gazda Valter Gustin, sve pozitivna iskustva, dobra cijena...
Evidentirano

puhalica cuda radi, samo da se ne zaglavi  :)
epipepi
Full Member

« Odgovor #23 na: Travanj 21, 2011, 08:25:22 »

Poz svima

Bio na dijagnostici i izbacio grešku 17964 ventil regulacije ispušnih plinova turbine. Gdje se može nabaviti taj ventil  i otprilike cijena help
Evidentirano
epipepi
Full Member

« Odgovor #24 na: Travanj 21, 2011, 08:59:48 »

Ako je do toga ventila, uglavnom izbacio je tu grešku. ali se to može upće zamijeniti i može li biti nešto drugo osim toga dontknow
Evidentirano
 Str: [1] 2 3   Gore
Ispis
Skoči na: