Svibanj 24, 2012, 08:53:14
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Altea se gasi  (Posjeta: 656 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
tomovuru
Jr. Member
**

Auto: Seat Altea XL 1.6 MPI LPG

« na: Svibanj 22, 2011, 11:22:31 »

Pozdrav društvo,

imam jedan problemčić s autom. Naime, zna mi se ponekad ugasiti pri startu s mjesta. Prvo vrijeme sam mislio da se nisam još priviknuo na auto i da to leži na relaciji gas-kvačilo, no onda se dogodila situacija u kojoj sam na semaforu stajao u leru uključio klimu i auto se par sekundi iza toga samo ugasio. Ne sjećam se da li je u ostalim slučajevima gašenja bila uključena klima. Što bi bilo najbolje napraviti u ovom trenutku? Akumulator kažu da je u redu. Jel u pitanju elektronika? Hvala na svakom odgovoru i savjetu  help
Evidentirano
đuro
Global Moderator
Hero Member

Auto: Seat Arosa - G40

Zovu me i kustos .....

« Odgovor #1 na: Svibanj 23, 2011, 07:42:18 »

provjeri broj okretaja u leru. mozda su preniski pa kad povuce vecu struju auto se ugasi
Evidentirano

Daky
Full Member

Auto: Seat Ibiza 1.4 16v + LPG

« Odgovor #2 na: Svibanj 23, 2011, 07:19:52 »

to da se auto ugasi na leru događa se na dosta auta koji imaju ugrađen plin, pogotovo kad auto još nije dostigao radnu temperaturu,  a upaljena je klima. postoje dva rješenja za to;  prvo je da se privikneš  ( ne gasi se baš tako često) ili da ti plinski majstor digne broj okretaja na leru Ja sam se priviknuo i 
Evidentirano
tomovuru
Jr. Member
**

« Odgovor #3 na: Svibanj 23, 2011, 09:40:01 »

gledao sam danas malo te okretaje... u leru okretaji padaju ispod jedinice, ne znam jel to okej ili nije  dontknow danas se to dogodilo na maloj uzbrdici, kad je bio već dosta zagrijan i kad sam htio krenuti on se ugasi...
sutra ću voziti na benzin da vidim kako onda radi...
Evidentirano
Daky
Full Member

Auto: Seat Ibiza 1.4 16v + LPG

« Odgovor #4 na: Svibanj 23, 2011, 10:10:23 »

na benzin ne bi trebalo biti problema, barem je tako kod mene, kad auto radi na plin i kad je ukljućena klima pustm gas i okretaji padnu na 500-600 pa se onda dignu na normalu tad se zna dogoditi da se auto ugasi, pogotovo kad nije na radnoj temperaturi. Ja sam se navikao na to pa u tih par minuta dok se ne zagrije do kraja, zadržim malo nogu na gasu i sve OK
Evidentirano
tomovuru
Jr. Member
**

« Odgovor #5 na: Svibanj 25, 2011, 08:50:16 »

Danas vozio na benzin oko 40 min, stavio u ler, ugasio ventilator (klima nije uopće radila), okretaji su bili 500-600... Jel to normalno?  dontknow jel nešto možda radim krivo ili bi bilo dobro auto priključiti na komp?
Evidentirano
Tomislav09
Full Member

Auto: Seat Leon

« Odgovor #6 na: Svibanj 25, 2011, 09:42:40 »

Moj 1.6 sa ugašenom klimom radi na oko 650, a sa upaljenom na 950 okr/min
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
Ispis
Skoči na: