Svibanj 24, 2012, 08:51:27
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Seat Altea Copa 1.6 TDI ili 1.2 TSI pitanjce?  (Posjeta: 2016 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Toxy
Jr. Member
**

Auto: Seat Cordoba 1.9 SDI

« na: Svibanj 09, 2011, 03:17:54 »

Evo ovako, pošto mi se javila potreba za malo većim autem, a i poklopile se neke okolnosti razmišljam si uzet na akciji ovu Seat Alteu Copa. E sada ovako, radim otprilike 25 TKM godišnje pa se dvoumim između ovoga 1.2 TSI motora i 1.6 TDI motora. 1.2 TSI ima 6-brzinsku getribu, a 1.6 TDi ima 5-brzinsku getribu, razlika je 15 THRK u nofcu i tako. Ni o jednom motoru nisam baš našao puno informacija na forumu tako da svaki savjet je dobrodošao. E da, zaboravio sam radim nekih 25 TKM godišnje tako da ta kilometraža definitivno ide u prilog dizelu, ali neznam, eto održavanje tih dizela je sve skuplje pa i to nije za odbaciti. Ajmo reći da mi performanse nisu najbitnija stavka... Kakva je situacija brijem da bum taj auto dugo vozio tako da bi bilo zgodno da mi u OK održavanje i neradi prevelike probleme i ima neke potencijalne preskupe kvarove...

Ako neko ima koji dobar savjet bio bih zahvalan, ja sam nekako za dizel, ali eto svi pričaju o tim malim benzincima.... hello2 dontknow
Evidentirano
juka777
Hero Member

Auto: Seat Leon 1M

« Odgovor #1 na: Svibanj 09, 2011, 03:35:42 »

Ja bih uzeo dizela da sam na tvome mjestu  angel4
Evidentirano

TomoR
I ja bi tjunirao!
Sr. Member

Auto: Cordoba 6L - zadnja godina

Otac i vozač!

« Odgovor #2 na: Svibanj 09, 2011, 03:59:05 »

S obzirom da i jedan i drugi imaju turbinu, a 1.6 TDI je duže na tržištu, pa je za očekivati da je već oslobođen dječjih bolesti - on je svakako bolja varijanta.

Iako ima samo 5 brzina očekuj uz isti način vožnje 1-1,5L manju potrošnju na 100km, a s tvojom kilometražom to je sigurno bolji izbor.

Iako, kojeg god da uzmeš, siguran sam da bi bio zadovoljan.
Evidentirano

MDJ
Full Member

Auto: Seat Ibiza 1.6 16V Sport

« Odgovor #3 na: Svibanj 09, 2011, 07:11:35 »

Uz navedenu kilometražu moj bi izbor bio dizel, pozdrav i sretno pri odabiru! 
Evidentirano
Kroky
Hero Member

Auto: Leon style redizajn 1.9

They don't make Seat's like they used to

« Odgovor #4 na: Svibanj 09, 2011, 08:08:34 »

to da je dizel skuplji za odrzavanje se bas i nebi slozio, jer odrzavanje benzinca me kostalo ohoho vise :(
Evidentirano

Ibiza sport tdi '02 RIP
Leon top sport 1.8T '02
Ibiza FR tdi '04
Leon tdi '09

Vmaxxcoilovers, rust all the way!
bare
potroshach turbina i ostalog materijala
Hero Member

Auto: Altea 2.0TDI DSG F1

« Odgovor #5 na: Svibanj 09, 2011, 08:29:06 »

no smoke no smile,
vrijedi i za cigaretu i za naftu. uostalom dizel je puno ugodniji za vozit, tu su nm i veca kubikaza. a i tih 6 brzina na toj maloj kosilici nije tu bez razloga, ako vozis cesto po gradu popizdit ces sa saltanjem. a i ne zaboravi da altea nije bas lagani auto.
ako si opusten vozac, radis toliko km koliko radis dizel je bolji izbor, a ako je istina i taj common rail manje brunda nego ovi nasi
Evidentirano

DSG salta brzine: prva-dru-tre-cet-pe-seesttaaaaa
Kroky
Hero Member

Auto: Leon style redizajn 1.9

They don't make Seat's like they used to

« Odgovor #6 na: Svibanj 09, 2011, 09:17:55 »

neznam za 1.6 CR TDI al 2.0 CR TDI skuzis da je dizel tek kad obrtaljka nece prek 4,5k okretaja
Evidentirano

Ibiza sport tdi '02 RIP
Leon top sport 1.8T '02
Ibiza FR tdi '04
Leon tdi '09

Vmaxxcoilovers, rust all the way!
Dinko
Sr. Member

Auto: Seat Leon

« Odgovor #7 na: Svibanj 09, 2011, 11:05:14 »

Ako radiš 25 tkm godišnje nema kaj razmišljat, DIZEL je za tebe.   

Održavanje je slično, veća vrijednost kod prodaje i manja potrošnja preskupog goriva ide ti u prilog i po meni
stvarno nema dvojbe.     IHMO

LP
Evidentirano
damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

Auto: Leon2 styl. 1.9TDI, Ibiza 6L 1.4 16v

« Odgovor #8 na: Svibanj 10, 2011, 07:49:13 »

Dizel naravno,
koliko čujem ovi 1.6 CR tdi nemaju nekih kvarova, dizni nema, zamašnjak jedino ako ode? Al nebi smio ni on.
Rade fino i uglađeno.
Evidentirano

• web
  • grafika
  • dizajn
Kreso 9001VG
Seat kolekcionar :-))
Hero Member

Auto: Ibiza 1.9 TDI Sportrider II/Altea 1.9TDI

Driven by Kreso >:-)

« Odgovor #9 na: Svibanj 10, 2011, 08:32:06 »

TDI definitivno 
Evidentirano
Toxy
Jr. Member
**

Auto: Seat Cordoba 1.9 SDI

« Odgovor #10 na: Svibanj 10, 2011, 09:24:31 »

Kolege, hvala na odgovorima, sve mi nekako ide na taj dizel, pa ako ga uzmem javim iskustva...
Evidentirano
seat1
Hero Member

Auto: Seat toledo 1M 1,9 tdi sport

« Odgovor #11 na: Svibanj 10, 2011, 09:33:49 »

moji starci imaju 1,6tdi zadovoljni su jedino gradska potrošnja nije kao deklarirana računaj grada 6,5-7L , jako je tih i ugodan za vozit 
Evidentirano

Nemam ništa pametnog za potpis:)
miljac
Jr. Member
**

Auto: Seat Leon 1.2TSI Style

« Odgovor #12 na: Svibanj 10, 2011, 10:10:57 »

Ja imam Leona s motorom 1.2TSI. Star je 2.5 mjeseca, prešo tek 1000km. Za sada sve 5 što se tiče motora.Subjektivno fino potegne i s malim brojem okretaja zbog turbine i vrlo je tih.
Što se tiče potrošnje teško mi je dati realnu ocjenu na ovom malom broju kilometara.Naime do posla imam 2 km i tu je dnevna potrošnja oko 9.5l po BC(doduše bila je i zima).Na ovih 1000km prosječna potrošnja je 8.8l (BC, a i po točenju je to slično) s time da je sve gradska vožnja.Npr. danas išo s Jaruna na Dug Dol(Srebrnjak) pa natrag na Jarun nešto poslije 7h;gužva standardna i potrošnja 7.7l.U usporedbi s Cordobom 1.9SDI na kojoj nikad nisam izmjerio u 8 godina potrošnju veću od 7.2l to je više, ali kako ja radim mali broj kilometara računica kaže da mi se diesel ne isplati.
Opći dojam: Zadovoljan
Evidentirano
Arnold_RI
Jr. Member
**

Auto: Seat Leon TSI

« Odgovor #13 na: Svibanj 10, 2011, 10:04:51 »

Dakle, vozio sam cca 4 i pol godine Leona 1.9 tdi, pa prešao prije cca 1 mjesec na Leona 1.2 tsi. Prešao sam s njim do sada cca 1200 km i to uglavnom gradske vožnje, nešto malo zaobilaznice i autoputa, prosječna potrošnja se za sada kreće oko 8 litara. Što se tiče vožnje i šaltanja, vozi se skoro kao dizel. Pri brzini od 150 km/h u 6 brzini vrti se na 3000 o/min, motor gotovo nečujan. Držanje ceste po meni nešto lošije od dizela, vjerojatno jer je motor nešto lakši (neka me isprave stručnjaci ako griješim), felge od 16" sa 205/55 gumama u odnosu na 17" sa 225/45 kod prijašnjeg dizela, možda isto igraju veliku ulogu. Općenito feeling vožnje je bio puno bolji kod dizela. Na kraju, sve u svemu - ja zadovoljan, za sada... hello2
Evidentirano
timmy
Hero Member

Auto: seat altea XL 1.9 TDI

« Odgovor #14 na: Svibanj 11, 2011, 10:43:48 »

...tdi 
Evidentirano
Vuk
Full Member

Auto: Skoda Fabia 1.9 TDI Elegance / Skoda Yeti 2.0 TDI CR Experience

« Odgovor #15 na: Svibanj 13, 2011, 04:57:18 »

Za 25 TKM godisnje, tu se nema sto razmisljat - svakako dizel.
A odrzavanje 1.2 TSI ili 1.6 TDI CR ne bi trebalo imati nikakve prednosti na strani benzinca, tako da taj dio mozes zanemarit.
1.2 TSI ima smisla za nekog tko radi do 10 kkm godisnje (maks 15 kkm ako je netko lud za okretajima dontknow ), sve iznad je za dizela.
Moj 2.0 TDI CR se ne buni ni kad je na 5000 okretaja....
Evidentirano

<a href="http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf" target="_blank">http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf</a>
Fabia 1.9 TDI + Yeti 2.0 TDI =130+170= 300 dizelskih konja u garazi
 Str: [1]   Gore
Ispis
Skoči na: