Svibanj 24, 2012, 08:40:37
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: 1 [2]   Dolje
Ispis
Autor Tema: My new toy :)  (Posjeta: 2252 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Gabre
Lika u mom srcu
Hero Member

Auto: Leon 1M TDI 110ks

« Odgovor #25 na: Svibanj 09, 2011, 04:45:12 »

evo nabavio si i ja obd bluetooth, i sad idem instalirati na lap neku aplikaciju pa ću probati  :) 

javim 
Evidentirano

"Better be wise by the misfortunes of others than by your own."
Gabre
Lika u mom srcu
Hero Member

« Odgovor #26 na: Svibanj 09, 2011, 09:52:35 »

probao na androidu, fora, malo mi beskorisno sve skupa,

ali zato ima super aplikacija za laptop-e, no nijednu da uspijem ntjerat da radi preko bluetootha..

Proscan je brutalan, no neće da mi radi.. odnosno radi aplikacija, ali neće da se psoji sa OBD-om.. 
daj predrag probaj... 
Evidentirano

predrag
Hero Member

Auto: Toledo TDI+

« Odgovor #27 na: Svibanj 11, 2011, 06:57:58 »

Bacim malo oko na ovo kad ulovim vremena...
Evidentirano

što više petljaš oko nečeg neispravnog , sve više ti je potreban čekić!!!
Renda
Hero Member

Auto: Seat Ibiza TDI

« Odgovor #28 na: Svibanj 11, 2011, 03:27:55 »

Dobio jučer obd na malo dulji testing. Iskreno, meni se ništa od tih podataka ne čini baš točno...  

- Snaga - 191,9ks, ajde recimo da bi tu negdje trebala bit
- Moment - 240. Jel to upće Nm(nigdje ne piše)? A i ako je lbft, opet je daleko od mjerenih 440Nm
- Struja - 12,4 sa upaljenim autom, a čukica pokazuje nešto ispod 14
- Potrošnja - oko 11l, realno oko 8
- Brzina (gps) - sa tri gps uređaja sam do sad mjerio i odstupanja su bila oko 2km/h na 180km/h naprema brzinomjeru. Ovdje na 60 pokazuje razliku od 5km/h
- Boost - konstantno mi piše 1,5bara, i kad je samo dan kontakt  
- Ubrzanja - to ću u Osijeku za vikend uspoređivat...  angel4

Idućih dana ću se malo još igrati sa ostalim parametrima pa ću vidjet šta kaže. Koliko bi uopće trebala biti temperatura usisnog zraka?

Edit:
I skinuo sam još jedan program koji mi po samom dizajnu izgleda dosta dobro ali mi se neće jednostavno spojiti na obd. Ako netko hoće probat pa javit rezultate program je DashCommand.
« Zadnja izmjena: Svibanj 11, 2011, 03:32:23 od Renda » Evidentirano

Seat Ibiza TDI (131+)
kaki
Black Pearl
Hero Member

Auto: Seat Ibiza

« Odgovor #29 na: Svibanj 11, 2011, 03:34:26 »

po meni su realniji ti podaci koje pokaze,jer su direkt iz kompa izvuceni (sto se tice brzine ,struje i potrosnje) za snagu ne znam, to mi je malo cudno s obzirom koliko parametara utjece na to! (meni je pokazao 87ks-a :D ,a tvornicki dek. je 69ks )
Evidentirano

Renda
Hero Member

« Odgovor #30 na: Svibanj 11, 2011, 04:03:58 »

Vidit ću još sa temperaturama kak stoje stvari. Ali struja je inače mjerena i voltmetrom pa nije ispod 13V bila nikak (šta ni nebi smjela), a ni potrošnja ne valja (u usporedbi sa računanjem od čepa do čepa).
I ja sam mišljenja isto kao i ti, ali mi se čini da ipak to nije slučaj.

Zato baš hoću čut i tuđe dojmove.  hello2
Evidentirano

Seat Ibiza TDI (131+)
Spidara
Sr. Member

Auto: seat leon 1.4 tsi "linea R"

« Odgovor #31 na: Svibanj 11, 2011, 06:16:23 »

Dali ima takva stvarčica i za 1P 2010 godina, redizajn?
Evidentirano
Gabre
Lika u mom srcu
Hero Member

« Odgovor #32 na: Svibanj 11, 2011, 06:42:42 »

meni na mobitelu pokazuje coolant temperature 80C i nakon grdog čepana auta, dok kazaljka na tabli stoji zakucana na 90.

okretaji motora na leru su mi na 950?! jel to normlalno, a boost mi ide do 1.1bar, no to u kratkom periodu, inače mi recimo dok ubrzavam drugom brzinom vrti boost oko 0.8, 0.9
snagu mi najviše pokazao 91ks..
temp usisa mi je oko 37C?

ma treba na laptopu to složit, proscan ima super mogucnosti, grafove ti kasnije snimi, sve živo..
Evidentirano

predrag
Hero Member

Auto: Toledo TDI+

« Odgovor #33 na: Svibanj 11, 2011, 06:52:58 »

Evo ovako, meni je temp isto oko 80 što je i u redu, tu negdje se vrti i otvaranje/zatvaranje termostata ako se ne varam,
to što stoji uvijek zakucano na 90 na uricama nije točno, dalje boost mi skače do 1.5 i pada na 1.2 i tako drži konstantno što je isto u redu,
temp usisa mi se isto popne do 40tak stupnjeva, kad je auto hladan naravno da je manja, a u kojim granicama mora biti ne bih znao, snagu nisam niti pratio, a volti mi idu do cca 13.2, ovisi o tome koliko potrošača je upaljeno i isto mi se čini u redu...
potrošnja katastrofa od 20+ litara, za MAF isto ne znam u kojim granicama mora biti.
Obzirom da svi podaci dolaze iz ECU maloo kasne pa se od tud pojavi i razlika u brzini, ali ima brzina sa gps-a i sa ecu kao i razlika među njima, ta razlika se poveća prilikom naglog ubrzanja/usporenja što je logično ali brzo padne na nulu.
Bacam se u istraživanje ovih drugih programčića da vidim što će pokazati 
Evidentirano

što više petljaš oko nečeg neispravnog , sve više ti je potreban čekić!!!
Gabre
Lika u mom srcu
Hero Member

« Odgovor #34 na: Svibanj 11, 2011, 07:29:41 »

ajde istraži i neki upogoni pa javi, ima ih dosta...

zašto onda meni boost pada, hm....  morat cu probat ponovno malo duže isprobavati...
u kojoj brzini je najbolje isprobavati? 
ja sam uvjeren da mi negdje šušti zrak naprijed, baš se dosta čuje... 

neku večer smo se stali ja i kolega Seat1, i trećom ga držim, početak 5-te isto i onda me četvrtom opasno stiže i prelazi...  a on na 17"...   jedino što on nema katalizator pa ne znam jel moguća tolika razlika...
i baš zato me zanima točno na koliko mi treba puhati turbina u punom gasu pri ubrzanju... 
Evidentirano

Renda
Hero Member

« Odgovor #35 na: Svibanj 12, 2011, 06:37:34 »

Za vodu znam da je uvijek na 90 po čukici dok je ustvari manja, a mislim da se termostati inače pale baš na 90, dok neki stavljaju "hladnije" koji se pale na 87.

Okretaji na leru su meni 860. 950 mi se čini malo visoko. Ali to se da preko vag-coma i namjestiti pa je možda netko odprije prčkao po tome...

Turbina pri poklapanju gasa ode u overboost i to je i inače tako (za kojih 0,1-0,2) i onda padne na konstantan tlak. Jedino je problem ako ti i taj konstantan tlak opada...

Spidara - mislim da bi ti trebao raditi bilo koji od tih obdII uređaja... Makar nisam 100% siguran da li ima kakvih razlika u tome radi can-busa (valjda će netko drugi znat)?
Evidentirano

Seat Ibiza TDI (131+)
kaki
Black Pearl
Hero Member

Auto: Seat Ibiza

« Odgovor #36 na: Svibanj 26, 2011, 08:55:54 »

Edit:
I skinuo sam još jedan program koji mi po samom dizajnu izgleda dosta dobro ali mi se neće jednostavno spojiti na obd. Ako netko hoće probat pa javit rezultate program je DashCommand.

skinuo i isto se izbedirao jer mi se nije htjeo spojit na obd,al onda sam se sjetio da trebam plavi zubic ukljucit  , ugl.super programcic, race track meni ne radi,vjerovatno ima neka fora sa lokacijama gdje radi na kojim stazama...
ugl. ono "bitnije" ili "točnije" , izbacio mi je da je potrosnja nekih 20-tak litara, dize se do 50 (moguce je...) , i prvo mjerenje ako se dobro sjecam 133, ili 155 ks-a, nisam siguran tocno (zaboravio sam) i drugo mjerenje 125ks-a , za auto koji ima deklarirano 69,odnosno 70ks-a ... toliko o pouzdanosti programa  toothy9
Evidentirano

Zoran
Sr. Member

Auto: Ibiza TDI SPORT

« Odgovor #37 na: Studeni 20, 2011, 09:20:23 »

Da li netko zna koji od je od  OBDa najbolji za Ibizu 1,9 TDI 2002 godište:

V1.4

http://www.ebay.com/itm/ELM327-OBDII-OBD2-V1-4-Bluetooth-Diagnostic-Interface-/110631734009?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item19c22a4af9

V1.5
http://www.ebay.com/itm/Mini-ELM327-Wireless-OBDII-OBD2-Bluetooth-Auto-Scan-Tool-V1-5-Scanner-/320785262345?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item4ab04aa709

???
http://www.ebay.com/itm/WIRELESS-BLUETOOTH-OBDII-OBD-2-INTERFACE-CAN-BUS-B05-/300466946928?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item45f539c370#ht_5422wt_1008

Isprobali smo na 1.5 ali neke funkcije nisu radile, pa pretpostavljam da bi bolji bio verzije 1.4.

Svako iskustvo i svaki savjet su dobrodošli.

Unaprijed hvala na prijedlozima!!!!

Evidentirano

exfreerider
Hero Member

Auto: Polo 9N3 1.9TDI Tsunami Edition

« Odgovor #38 na: Prosinac 07, 2011, 09:41:02 »

Iskustva savjeti?  dontknow
Evidentirano

Gas i slalom
 Str: 1 [2]   Gore
Ispis
Skoči na: