weird
Jr. Member

Auto: Astra GTC
|
 |
« na: Veljača 27, 2011, 12:45:59 » |
|
Još jednom pozdrav svima... Pošto je moja Astra u oglasniku dobio sam ponudu za zamjenu za Seat Alteu pa me zanima vaše mišljenje općenito o samom motoru i o pouzdanosti Altee općenito te boljke i prednosti ove makine. Svaki komentar ili savjet je i više nego poželjan. Ako netko može iz osobnog iskustva reći nešto o ovakvoj Altei to bi mi puno značilo i olakšalo odluku za zamjenu. Konkretno, momak iz Sinja mi je ponudio ovu Alteu, koja mi izgleda jako uredno, ( link na oglas ) u zamjenu pa ako netko zna nešto o njoj bio bih zahvalan!! I još me zanima, ako netko zna, da li u FR opremi standardno dolaze xenon/bixenon farovi? A ako ne, kolika je cijena ako bih ih naknadno ugradio? Unaprijed Hvala, Ivan
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Veljača 27, 2011, 12:51:25 od weird »
|
Evidentirano
|
prva...druga...sreća...
|
|
|
CitiuS
Sr. Member

Auto: Subaru Impreza STI 2.5 US
boosted
|
 |
« Odgovor #1 na: Veljača 27, 2011, 10:42:14 » |
|
Koliko znam (i vidim sa ovih fotki na linku), FR u serijskoj opremi ima obicna H7 svjetla. Bixenon varijante su nadoplata. Prijatelj ima Cupru MY2007, sa obicnim svjetlima, kao i ova Altea sa linka.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
weird
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #3 na: Veljača 27, 2011, 04:22:50 » |
|
Koliko novčanih jedinica koštaju bixenoni za Alteu? Evo konja: 1.9 CDTI, 110 Kw Ide ko kuga, ne troši ništa...   A o magarcu, na žalost, ne znam još ništa?? Bilo kakva info je dobrodošla...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
prva...druga...sreća...
|
|
|
Renda
Hero Member

Auto: Seat Ibiza TDI
|
 |
« Odgovor #4 na: Veljača 27, 2011, 04:44:31 » |
|
Original bixenone zaboravi odmah (valjda je cijena jednog fara oko 4-5 t kn + sve ostalo, ako hoćeš kao original, mislim da je kojih 15-20 t kn računica).
Za to složit gledaj na Ebay-u farove, i onda po njima uzmeš HID kit sa odgovarajućim žaruljama...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Seat Ibiza TDI (131+)
|
|
|
King
Hero Member

Auto: Altea 1.9TDi Stylance
|
 |
« Odgovor #5 na: Veljača 27, 2011, 04:50:59 » |
|
Koliko novčanih jedinica koštaju bixenoni za Alteu? Evo konja: 1.9 CDTI, 110 Kw Ide ko kuga, ne troši ništa...   A o magarcu, na žalost, ne znam još ništa?? Bilo kakva info je dobrodošla... Ma zeka, a  za Astru (inace imam pozitivno misljenje o Opelima) a ova Altea bi trebala biti mrak auto (malo km,puno konja, donekle ok cijena) probaj, vidi, vozi, i ak je servisna ok i sam auto ok, idi u taj projekt 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
weird
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #6 na: Veljača 27, 2011, 05:01:44 » |
|
Hvala na info Renda. Paprena je cijena doista. Trebalo bi negdi ulovit par rabljenih iako mislim da ih je nemoguće naći. King - Ma ne bih ja Astru ni dao u oglas da mi ne treba veći auto jer imam bebacha od 9 mjeseci i sad mu treba mjesta na zadnjem sjedalu tako da i to ide u prilog Altei. Jedina otežavajuća okolnost je što je Altea benzinac. Da je diesel ne bih se ni sekunde mislio..... I pozdrav Citius... Tek sam sad skužio da si to ti... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
prva...druga...sreća...
|
|
|
weird
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #7 na: Veljača 27, 2011, 09:54:51 » |
|
Ima netko možda popis opreme ovog modela??
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
prva...druga...sreća...
|
|
|
Renda
Hero Member

Auto: Seat Ibiza TDI
|
 |
« Odgovor #8 na: Veljača 27, 2011, 10:03:43 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Seat Ibiza TDI (131+)
|
|
|
weird
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #9 na: Veljača 27, 2011, 10:07:55 » |
|
Hvala Renda! Na žalost ovdje nema ni pola opreme koju Astra ima 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
prva...druga...sreća...
|
|
|
CitiuS
Sr. Member

boosted
|
 |
« Odgovor #10 na: Veljača 27, 2011, 10:26:55 » |
|
I pozdrav Citius... Tek sam sad skužio da si to ti...  Pozdrav i tebi! Sad sam i ja skuzio tko si  ! Nego, ova Altea ima odlican motor, vrlo potentan, ako me razumijes  ? Siguran sam da je dosta bolji auto od Astre GTC, u svakom pogledu, osim jedino potrosnje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
weird
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #11 na: Veljača 27, 2011, 10:39:32 » |
|
Vidio sam kod tebe da je stage 2 - 265 Ks i 400 NM. To je sa promjenom IC i ispuha ili ??
Da, potrošnja... To je ključna stvar. Kažem, da je dizelana ne bih se ni mislio...
Jel potrošnja ista bez remapa ili se mijenja?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
prva...druga...sreća...
|
|
|
weird
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #12 na: Veljača 28, 2011, 12:21:10 » |
|
Evo, postavio sam gospodinu koji bi mijenjao Alteu uvjete pod kojima bih išao u zamjenu pa ćemo vidit... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
prva...druga...sreća...
|
|
|
CitiuS
Sr. Member

boosted
|
 |
« Odgovor #13 na: Veljača 28, 2011, 04:08:01 » |
|
Vidio sam kod tebe da je stage 2 - 265 Ks i 400 NM. To je sa promjenom IC i ispuha ili ??
Da, potrošnja... To je ključna stvar. Kažem, da je dizelana ne bih se ni mislio...
Jel potrošnja ista bez remapa ili se mijenja?
U pravilu je potrosnja nakon remapa nesto niza. Na otvorenoj cesti sa normalnom (laganom) voznjom mozes imati jako povoljnu potrosnju. Za Stage2 savjetujem ugradnju ispusnog sistema, te usisnog sistema. O tome se jos cujemo usmeno. lp
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
weird
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #14 na: Veljača 28, 2011, 05:26:59 » |
|
A dobro.. To sve AKO... Hvala puno Citius!!
Pozz...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
prva...druga...sreća...
|
|
|