Svibanj 24, 2012, 07:37:42
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1] 2   Dolje
Ispis
Autor Tema: brava , daljinsko Ibiza 6L  (Posjeta: 1219 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
dudic
Jr. Member
**

Auto: Seat Ibiza 1.9 TDI sport

« na: Studeni 10, 2010, 11:57:36 »

negdje sam čitao o tim problemima s bravama Ibize na forumu al nemogu nać više...

moj problem je šta mi je rikla brava , ne radi daljinsko, svijetlo u kabini ni zujalica za svijetla... bio sam u servisu , probali su promjenit ključ , spojili na komp i dijagnosticirali da je brava rikla...

e sad dali postoji jeftinije riješenje od kupnje nove original, budući da košta 1200kn...a još su tu ruke + pdv itd...

jel moguće stavit polovnu ispravnu od druge Ibize , neoriginalna jeftinija sumnjam da ima za kupiti...

planirao sam kupiti novu al mi je nekako žao dat tu lovu za jednu f...bravu...

jel netko riješio već sličan problem...
Evidentirano
grga22
Hero Member

Auto: Skoda Octavia Combi TDI

« Odgovor #1 na: Studeni 11, 2010, 09:03:44 »

Kupi rabljenu. Paše i od Fabije i Pola. Mislim da je netko prodavao jednu rabljenu.
Evidentirano
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #2 na: Studeni 11, 2010, 04:18:33 »

Kupi rabljenu. Paše i od Fabije i Pola. Mislim da je netko prodavao jednu rabljenu.

nemoj zezat , znači paše , pa to nebi trebao bit problem nać , bar mislim...

a šta mi je bitno da taj auto ima 3 vrata , daljinsko i centralno , i šta dalje, treba to ići kodirati u servis ili kako ?
Evidentirano
grgaa
Hero Member

Auto: Leon 1.9 TDI 81 kw

« Odgovor #3 na: Studeni 11, 2010, 06:16:55 »

ako imaš i malo iskustva sa ključevima i lemilicom i naravno ako ih imaš da se vrlo jednostavno popravit,
Evidentirano
drazen991
Hero Member

Auto: TDI Power

« Odgovor #4 na: Studeni 11, 2010, 08:22:59 »

mislim da na skodinom forumu ima cijeli tutorijal kako to rijesiti...
pa neka ti kolega grga22 to kopira ovdje,on ce to lakse naci nego ja
Evidentirano

rzadrav
Hero Member

Auto: seat toledo 2002.

no many, no fany

« Odgovor #5 na: Studeni 11, 2010, 08:24:16 »

daj to polemiti i vozi dalje pa nebuš valjda kupoval drugi komplet.
Evidentirano
grgaa
Hero Member

« Odgovor #6 na: Studeni 11, 2010, 08:25:55 »

http://www.skodacroatia.com/forum/index.php/topic,7477.0.html
evo ti link na škodin forum ako trebaj regaj se tamo i imaš objašnjenje sa slikama ma jednostavno do bola samo ako si imalo vješt sa alatom i ako imaš malo vremena
Evidentirano
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #7 na: Studeni 12, 2010, 07:10:03 »

uf da za ovo treba malo vremena al se definitivno isplati probat , uštediš samo 1000kn...

znači stvar može bit samo u tom mikroprekidaču ili ima još koji dio da može bit u defektu na toj bravi...

taj mikro prekidač ima veze sa daljinsim isto ?

mehanika mi je uvijek nekako bila draža hahaha
Evidentirano
grgaa
Hero Member

« Odgovor #8 na: Studeni 12, 2010, 07:47:04 »

,mene su zezali na štampanoj pločici oni spojevi i vodovi pa sam ih malo preloto i sad radi ko novo
Evidentirano
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #9 na: Studeni 12, 2010, 08:27:58 »

sutra ako stignem i ako nebude kiše ću probat rastavit pa da vidim ako se da riješit , rođo mi radi u chipoteci pa sam već sredio mikro prekidače za probu , javim ako šta uspijem ...

... thanks ekipa 
Evidentirano
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #10 na: Studeni 13, 2010, 05:36:05 »

evo danas se poigrao i osim šta je mikroprekidač dosta manji nego u fabiji pa mu nisam mogao nać zamjene , neznam kakve on ima veze sa daljinskim jer meni je centralno normalno radilo , mislim da on ima više veze sa centralnim...

uglavnom rezultat dana je da više ne radi ni zaključavanje , sad moram hitno novu bravu nabavit jer nemogu zaključat auto , otključava normalno al ne zaključava šta je dosad radilo...navuko si svraba...
Evidentirano
rzadrav
Hero Member

Auto: seat toledo 2002.

no many, no fany

« Odgovor #11 na: Studeni 14, 2010, 11:52:36 »

ako otključava onda ti nije do prekidača, provjeri da ti nije negdje veza pukla ili žica nema dobar spoj i još jedna stvar kad si sastavljal tije sjelo sve na svoje mjesto jer po ovome kaj pišeš čini mi se da ti negdje neka šteka.
pišem jer sam i ja isto imal sličan problem s jedom g4-om .
Evidentirano
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #12 na: Studeni 14, 2010, 02:49:51 »

pa prilično sam siguran da nije sve sjelo na svoje mjesto negdje ,pao je bio mrak , nisam imao više živaca ,  al budući da mi treba nova brava svejedno radi daljinskog , nema mi smisla to sad tražit , ovih dana uzimam drugu bravu i nadam se da će to riješit sve probleme...
Evidentirano
predrag
Hero Member

Auto: Toledo TDI+

« Odgovor #13 na: Studeni 14, 2010, 04:39:13 »

Javi se Romanu u Klanu pa vidi s njim da ti to riješi, svojevremeno je meni nabavio polovnu bravu, ne sjećam se točno cifre ali me nije puno izašlo, ako ti treba broj od njega reci... 
Evidentirano

što više petljaš oko nečeg neispravnog , sve više ti je potreban čekić!!!
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #14 na: Studeni 14, 2010, 07:54:49 »

Javi se Romanu u Klanu pa vidi s njim da ti to riješi, svojevremeno je meni nabavio polovnu bravu, ne sjećam se točno cifre ali me nije puno izašlo, ako ti treba broj od njega reci... 

i planiram njemu odvest auto ovih dana, čuo sam da je za VW grupaciju čudo mehaničar...
Evidentirano
predrag
Hero Member

Auto: Toledo TDI+

« Odgovor #15 na: Studeni 14, 2010, 08:47:54 »

Za njega samo riječi hvale!  notworthy
Nije skup i sve će ti iskreno reći...
Evidentirano

što više petljaš oko nečeg neispravnog , sve više ti je potreban čekić!!!
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #16 na: Studeni 24, 2010, 08:59:03 »

evo nabavio sam bravu , promijenio i sad sve fino radi uključujući i gašanje svijetla u kabini , zujalica i dalje ne radi i daljinsko...

e sad šta trebam dalje, dal treba sad ići kodirat taj ključ , povezat ga sa novom bravom ili ?
Evidentirano
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #17 na: Studeni 25, 2010, 04:42:39 »

2 predrag... javio se Romanu al me on proslijedio dalje jer on ne radi struju kaže...
Evidentirano
grga22
Hero Member

Auto: Skoda Octavia Combi TDI

« Odgovor #18 na: Studeni 25, 2010, 05:05:28 »

Malo kasnim, al snašo si se... Onaj post sa škodinog foruma je od brave od O1 ne od Fabie, al to je manje više isto. Nego, sad trebaš uparit daljinski sa elektronikom u autu. Idem ti probat nać proceduru koja je poprilično jednostavna pa ti okačim ovdje...

Check the Ross-Tech Wiki under Diagnostic Procedures for instructions specific to your vehicle.

Gather ALL the remotes you would like to match. Insert one key in the ignition and turn it ON.

[Select]

[46 - Cent. Conv.]  or [35 - Cent. Locking] (whichever is applicable to the car, as found here)

[Adaptation - 10]

Enter channel "01" (May be channel "21" in some Audi models).

[Read]

This will display the number of currently stored remotes in "Stored Value".

Enter your total number of keys up to a maximum of 4(including any existing keys) in "New Value"

[Test]

Verify that the number in "Test Value" is correct.

[Save]

Then press and hold (for at least one second) the UNLOCK button on the fob, at which time it will be learned. If you're programming more than one fob press and hold the UNLOCK button on the second fob for one second, press and hold the UNLOCK button on the third fob for one second, etc.  You have a total of 15 seconds to do them all.

The car may give you some sort of acknowledgement as each key is learned (lights flash, horn beep, etc.)

If the above procedure does not work (neither Channel 01 nor Channel 21 are available), follow this procedure:

Insert a working (old) key in the ignition and turn to the ON position (do not start car).

[Select]

[46 - Cent. Conv.]  or [35 - Cent. Locking] (whichever is applicable to the car, as found here)

[Meas. Blocks - 08]

Enter group "003" (may be group "007" in some vehicles)

[Go!]

The value in field 2 shows how many remotes have been matched and in which memory positions (for example, "0001" indicates 1 transmitter in position 1).

Lock the car from outside using the new, unmatched key in the driver-side door lock.

Press the UNLOCK button on the new key within 5 seconds often enough to reach next memory position (so, if the value in field 2 was 0001, you should press the new key's unlock button twice, to put the new key in memory position 2)..

The car may give you some sort of acknowledgement as the button is pressed (lights flash, horn beep, etc.)

Wait 5 seconds and press the unlock button on the new key to unlock the door.

Turn the ignition key to OFF and remove the old key.

Press LOCK and UNLOCK with the new key.

Insert the new key in the ignition and turn to the ON position (do not start car).

[Select]

[Meas. Blocks - 08]

Enter group "003"

[Go!]

The value in field 2 should now indicate 0011 in the example used, showing the old key still matched in position 1 and the new key matched in position 2.

Make sure that new keys are always coded into free memory positions (where there is a zero in Group 003, field 2). If occupied positions (distinguishable by a "1") are used, the transmitter previously coded to this position will no longer work.

In some cases, it may be necessary to clear out existing matched remotes using the following procedure:

[Select]

[Adaptation - 10]

Enter channel "00"

[Read]

[Save]

When the prompt asks if you are sure you want to save a value of 0 to Channel 00, click [Yes]

After doing so, no remotes will be matched. You'll need to follow the appropriate above procedure to match all of the remotes.

To je procedura... Trebaš VAG-Com i malo dobre volje...
« Zadnja izmjena: Studeni 25, 2010, 05:10:46 od grga22 » Evidentirano
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #19 na: Studeni 25, 2010, 05:35:00 »

thanks , sutra sam naručen kod električara koji ima komp za njih pa će mi on to riješit nadam se...
Evidentirano
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #20 na: Studeni 26, 2010, 03:18:22 »

nemože kod mene ništa lakšim putem...

javio električar da ga nemože spojit na komp za kodiranje , baca grešku da je žica u prekidu ili koder u ku... , tako da ga mora uzet jedan dan na rastavljanje malo po malo ...
Evidentirano
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #21 na: Studeni 28, 2010, 08:50:36 »

e da  , toliko o našim servisima i sposobnosti servisera kad su meni rekli da mjenjam bravu u cjeni od 200eura , nakraju nije do brave nego nečeg destog šta još nije otkriveno , moš mislit šta bi je vratili i refundirali novac...
sva sreća da sam našao jeftinu polovnu bravu...
Evidentirano
ivan_t
Hero Member

Auto: Seat Leon M1

« Odgovor #22 na: Studeni 28, 2010, 09:44:13 »

si si bio, u PIA Ri?
sta sad imas u planu ?
Evidentirano
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #23 na: Studeni 29, 2010, 05:40:44 »

u osječkoj da ...

sutra mi ga električar uzima na rastavljanje dok ne nađe gdje je problem...
Evidentirano
dudic
Jr. Member
**

« Odgovor #24 na: Prosinac 01, 2010, 05:31:25 »

evo daljinsko je riješeno , problem je bio i još uvijek je u onom kompletu gdje se spajaju 3 konektora na motoriću podizača tamo je valjda kapala voda koja je sjebala taj sistem...

čovjek je morao to skinut s druge ibize da bi mogao meni kodirat ključ, onda vratit to natrag i sad sve radi , al ako crkne opet ista procedura ili kupit drugi motorić podizača sa tim sranjem u kojeg idu 3 konektora...

i da, morao mi je stavit drugi daljinski jer moj nije bio dobar šta je još jedan veliki minus za Porsche servis u kojem su rekli da je moj daljinski dobar, i da je problem u bravi...

kod njih bi ostavio 3000kn dok bi promijenili cijela vrata i došli do problema...
Evidentirano
 Str: [1] 2   Gore
Ispis
Skoči na: