|
Hrvach
Gost
|
 |
« na: Rujan 01, 2010, 04:26:20 » |
|
Evo danas sam bio u Zubaku i gledao opruge...Kod njih su oko nesto skuplje ali nema veze... Opruge spuste auto 3 cm...Kaze covjek da je tolko tvornicki propisano...
E sad mene zanima jel tih 3 cm ce znacit nesto, hoce li omogucit bolje drzanje ili cu ih bezveze stavljati na auto? Koja su vasa misljenja...?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Pike_tz
Full Member

Auto: Seat Ibiza Sport 6j
Seat Sport
|
 |
« Odgovor #1 na: Rujan 01, 2010, 10:26:09 » |
|
iskreno preporucujem lowtec 45/45 idealno za novu ibizu ja ih imam na svojoj.... javi se nicku scorpio sa foruma on radi sa lowtecom... dostava na kucnu adresu... www.autobusnja.hr
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Hrvach
Gost
|
 |
« Odgovor #2 na: Rujan 02, 2010, 11:37:31 » |
|
Ma brijo sam uzeti kao i ti lowtec ali jucer saznao kao tvornicki preporucuju 3 cm da se spusti auto...Tako da  ...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
foggy_du
Hero Member

Auto: Mazda 3 sedan
|
 |
« Odgovor #3 na: Rujan 02, 2010, 11:52:04 » |
|
Falio si podforum za postaviti pitanje,ovdje se predstavljaju auti, a u podforumu ''Ibiza i Cordoba'' ili ''Eksterijer'' postavljaš pitanja o ovjesu! Inače,možeš najnormalnije spustiti auto sa lowtec-om ili nekim drugim federima koji deklariraju da idu preko 3 cm, ali ti onda seris neće priznati garanciju,to ti je jedina razlika,a tek kad staviš gewinde ili kombinaciju kratki amortizeri+federi ćeš biti zadovoljan! A ako želiš samo da ti malo čučne,i ako te svrbi lova u džepu,stavi te ''tvorničke'' u servisu,ali računaj da ti je razlika oko 1000 kn kad uzmeš federi+ugradnja! I neće ti Bog zna koliko bolje ležati,bit će ti malo mirniji auto i malo manje će se ljuljati...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
There's a hierarchy of insanity in motor sports. Normal people think all racers are crazy. Folks who race sedans think people in open-wheel cars are nuts. They all think motoracers are absolutely off theirs meds. But everyone agrees who are absolutely craziest people in racing - rally racers."
|
|
|
|
Hrvach
Gost
|
 |
« Odgovor #4 na: Rujan 02, 2010, 12:53:48 » |
|
Sorry za podforum... A izgleda da cu staviti te "tvornicke" zbog garancije...Bezveze da ju izgubim kad imam jos 2 godine...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Pike_tz
Full Member

Seat Sport
|
 |
« Odgovor #5 na: Rujan 02, 2010, 05:35:14 » |
|
zivo me interesuje kakve su to tvornice opruge??? nigdje ih seat ne deklarise da postoje tako da ti prodaju muda pod bubrege... vjerovatno oni rade s nekom firmom pa uvaljuju svoju robu pod pricu da je oem seat....
i lowtec pravi opruge 30/30 ali ako ne spustis 45mm bolje nemoj ni spustat... tako da.... nek ti je sa sreocm...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Hrvach
Gost
|
 |
« Odgovor #6 na: Rujan 02, 2010, 06:04:11 » |
|
Meni isto nije bilo jasno al frajer mi nes trazio na kompu i vidio ja te opruge i rekao mu da stane malo,da kao sta je to...Kaze on opruge za ibizu...Ja pitao koliko spustaju kaze on 3 cm,kao tvornica predlaze toliko da spustis auto...Valjda vise od toga vise nastradaju odredeni dijelovi 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #7 na: Rujan 02, 2010, 07:06:59 » |
|
zivo me interesuje kakve su to tvornice opruge??? nigdje ih seat ne deklarise da postoje tako da ti prodaju muda pod bubrege... vjerovatno oni rade s nekom firmom pa uvaljuju svoju robu pod pricu da je oem seat....
i lowtec pravi opruge 30/30 ali ako ne spustis 45mm bolje nemoj ni spustat... tako da.... nek ti je sa sreocm...
a ti ne vidiš navodnike kod riječi tvorničke u mome postu???Za seata je prije federe radio H&R , firma puno bolja od Lowtec-a! A ako spustiš auto sa preniskim federima na standar amortizerima stradaju ti amortizeri prije ili kasnije! Znam jer sam imao Eibach -5 na ibizi na standard amortizerima i izdržali su 35 000! A kad sam stavio Bilstein kraće amortizere onda je to bila razlika nebo zemlja u ponašanju auta i udobnosti! to hrvach: tvoji novci,tvoja zabava, ako misliš malo spustit auto i dobit malo na estetici i ležanju uzmi te tvorničke i sačuvaj garanciju! A ako misliš zakucavati auto onda gewinde, i pozdravi se sa garancijom! 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Rujan 02, 2010, 07:12:26 od foggy_du »
|
Evidentirano
|
There's a hierarchy of insanity in motor sports. Normal people think all racers are crazy. Folks who race sedans think people in open-wheel cars are nuts. They all think motoracers are absolutely off theirs meds. But everyone agrees who are absolutely craziest people in racing - rally racers."
|
|
|
|
Hrvach
Gost
|
 |
« Odgovor #8 na: Rujan 02, 2010, 07:20:09 » |
|
Hvala na objasnjenju... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Hrvach
Gost
|
 |
« Odgovor #9 na: Rujan 03, 2010, 01:55:42 » |
|
Imao si ti pravo foggy_du...Opruge su koji 1700 kn, ugradnja preko 1000 kn  ... Ne kuzim zasto...Nes mi je nabraja nema veze s oprugama... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #10 na: Rujan 03, 2010, 06:34:24 » |
|
Ako kod njih kupiš opruge i oni ti ih ugrade imaš garanciju, a ako uzmeš negdje drugo opruge pa doneseš njima, ili uzmeš kod njih pa negdje drugo jeftinije ugradiš, gubiš garanciju, jer ti to neće biti uneseno u servisnu knjižicu i uz to da bude pečat ovlaštenog servisa! Kad sam ja bio gledao za ibizu sebi gubila se garancija na mjenjač i ovjes, na mjenjač jer ti zbog tvrđeg ovjesa na neravnoj podlozi kod ubrzanja i kočenja motorom više trpi mjenjač,tj. određene komponente mjenjača, anjima je lakše se ogradit onda za cijeli mjenjač! Za ovjes ti ne trebam objašnjavati zašto gubiš garanciju... Iste su ti H&R opruge u SEAT servisu i u nekom dućanu, jednako štetne za auto, ali te ovako primoravaju da ih kod njih uzmeš i ugradiš!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Pike_tz
Full Member

Seat Sport
|
 |
« Odgovor #11 na: Rujan 04, 2010, 04:57:45 » |
|
vidis ja sam malo upuceniji u opruge od tebe makar shto se tice ibize 6j jer sam isttrazio sve moguce varijante za ibizu 6j...
h&r nisu jer oni prave samo neku cudnu varijantu 25/40 tako da to nije 3cm kao sto navodi... a znam ja a su to sve bolje marke od lowteca al trenutno za ibizu 6j nema bolje varijante shto se tice opruga od lowteca jer on pravi 45mm shto je idealno za ibizu na 17kama... i ne skakucu amortizeri itd... evo shta se sve pravi za ibizu... po meni 3cm je premalo...
* H&R 25/40 * KW 30/30 * Weitec 30/30 * Vogtland 30/30 * Eibach 25/25 * Lowtec 30/30 45/45 * JE Design 30/30 * Vmaxx 50/50 - 35/35 * AP 30/30 * Supersport 45/45 30-30 * KAW 40/30 mm
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Hrvach
Gost
|
 |
« Odgovor #12 na: Rujan 04, 2010, 07:21:43 » |
|
Mislio sam na kraju uzeti lowtec 30/30...Na 16"... Imam par poznanika sta imaju spustene aute...Jedan ima rupe po gumama od udaranja po rupama...Drugi ima Cupru koja se sad raspada...Klima se armatura, auto je u rasulu... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #13 na: Rujan 04, 2010, 07:53:26 » |
|
vidis ja sam malo upuceniji u opruge od tebe makar shto se tice ibize 6j jer sam isttrazio sve moguce varijante za ibizu 6j...
h&r nisu jer oni prave samo neku cudnu varijantu 25/40 tako da to nije 3cm kao sto navodi... a znam ja a su to sve bolje marke od lowteca al trenutno za ibizu 6j nema bolje varijante shto se tice opruga od lowteca jer on pravi 45mm shto je idealno za ibizu na 17kama... i ne skakucu amortizeri itd... evo shta se sve pravi za ibizu... po meni 3cm je premalo...
* H&R 25/40 * KW 30/30 * Weitec 30/30 * Vogtland 30/30 * Eibach 25/25 * Lowtec 30/30 45/45 * JE Design 30/30 * Vmaxx 50/50 - 35/35 * AP 30/30 * Supersport 45/45 30-30 * KAW 40/30 mm
Vidim da si i upućeniji i od inženjera koji su projektirali i sastavljali to auto! Možda si upoznat sa ponudom federa za taj model ibize,ali upućeniji od mene sigurno nisi,jer sam ja samo na ibizi promijenio postavki ovjesa više nego ti na svim svojim autima. Zašto bi čovjek gubio garanciju na auto ako mu vrijedi još 2-3 godine? Uštedit će 1000 kn, a ako mu se išta pokvari,onda će biti plača... A što se tiče upućanosti,jedno je znati koji proizvođač deklarira koju visinu,a posve druga priča koliko ti federi stvarno spuste auto i kako taj feder radi na autu,tj. dali je pretvrd pa nema amortizaciju dobru pa na neravnom gubiš kontakt sa podlogom,i razdrma ti cijelu kabinu, ili su premekani pa ti nakon nekog vremena propišaju amortizeri...Npr. na ibizi 6L najbolje su mi radili FK federi ali su mi spustili auto 1-1,5 cm, a pisalo je -4, Eibach -3 cm, isti drek, Eibach -5, spustilo se auto lijepo, cca. 3,5-4 cm,ali su bili premekani zadnji u odnosu na prednje federe, sve na istim amortizerima,na istom autu! Što se mene tiče ova rasprava je završena,i neda mi se više uopće komentirati na forumu jer uvijek ima ekipe koja je pametnija od svih drugih! Hrvach: moj savjet uzmi te koje tvornica preporuča i sačuvaj garanciju, kad istekne garancija utopi ih i stavi gewinde, pa ga spuštaš koliko i kad god hoćeš! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Hrvach
Gost
|
 |
« Odgovor #14 na: Rujan 04, 2010, 08:30:34 » |
|
Ma uzeo bih ja odmah te uz garanciju ali dati za ugradnju koliko i za opruge...  ...On meni prodaje pricu da trebaju balansirati gume...Kako balanciranje... Za te pare cak i kupim gewinde...Budem ja ko Pike stavio samo "tvornicki propisano" 30/30 pa skidaj prije odredenih servisa...I  Pike koliko si dao za ugradnju?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #15 na: Rujan 04, 2010, 10:57:36 » |
|
O kakvom skidanju i vraćanju ti pričaš? Skidanje i vraćanje ti nitko neće raditi ispod 100 kn po komadu,kontaj 2 puta ih ugradiš i na cifri si sa ugradnje...i da,poželjno bi bilo napraviti geometriju kotača, tj. optiku, da se provjeri dali ti je sve u centru,to su osnove mehanike... Ali za razliku od cca 1000 kn za federe i ugradnju ne bih se razmišljao da sačuvam garanciju,pogotovo ako ih misliš stalno skidati i vraćati i raditi optiku... već sam ti jednom rekao,tvoji novci,tvoje veselje...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Pike_tz
Full Member

Seat Sport
|
 |
« Odgovor #16 na: Rujan 05, 2010, 12:45:56 » |
|
Vidim da si i upućeniji i od inženjera koji su projektirali i sastavljali to auto! Možda si upoznat sa ponudom federa za taj model ibize,ali upućeniji od mene sigurno nisi,jer sam ja samo na ibizi promijenio postavki ovjesa više nego ti na svim svojim autima. Zašto bi čovjek gubio garanciju na auto ako mu vrijedi još 2-3 godine? Uštedit će 1000 kn, a ako mu se išta pokvari,onda će biti plača... A što se tiče upućanosti,jedno je znati koji proizvođač deklarira koju visinu,a posve druga priča koliko ti federi stvarno spuste auto i kako taj feder radi na autu,tj. dali je pretvrd pa nema amortizaciju dobru pa na neravnom gubiš kontakt sa podlogom,i razdrma ti cijelu kabinu, ili su premekani pa ti nakon nekog vremena propišaju amortizeri...Npr. na ibizi 6L najbolje su mi radili FK federi ali su mi spustili auto 1-1,5 cm, a pisalo je -4, Eibach -3 cm, isti drek, Eibach -5, spustilo se auto lijepo, cca. 3,5-4 cm,ali su bili premekani zadnji u odnosu na prednje federe, sve na istim amortizerima,na istom autu! Što se mene tiče ova rasprava je završena,i neda mi se više uopće komentirati na forumu jer uvijek ima ekipe koja je pametnija od svih drugih! Hrvach: moj savjet uzmi te koje tvornica preporuča i sačuvaj garanciju, kad istekne garancija utopi ih i stavi gewinde, pa ga spuštaš koliko i kad god hoćeš!  a si ti neki lik zivcan to je cudo jedno... shta se primas odma relax... kazem upucen sam u federe shto se tice ibize 6j i dobro sam razmotrio shta i koliko spusta po seatforum.de i slike dobro proucio... poslusao savjete ljudi koji voze ibizu... po meni je bolje kupit federe nego jeftine gewinde... al ajde eto ko sam to pa ja i ko sam ja da govorim svoj primjer jer shta ja znam ja ne vozim ibizu na 45 federima... ugl JA NISAM IZGUBIO GARANCIJU... MENI JE SEAT CENTAR STAVLJAO OPRUGE i doslo me je 50 km i nema nikakve veze s garancijom... prema meni se u seat centru odnose kao prema prijatelju a ne kao da ja zavisim od njih nego oni zavise od mene i da mi se desi neshto da mi propisaju amortizeri il slicno oni ce meni zamjenit amortizere u garanciju... to je drugi par carapa shto se prema vama tako odnose u seat centru i shto vam prodaju muda pod bubrege... meni su u seat centru rekli da nema original opruga za spustanje i da se to preko njih ne moze narucit... nisu u seatu samo takvi prema kupcima isto je i vw i audi i cijeli vag koncern... kupac je na 1 mjestu kod nas je takva politika... na polu sam imao opruge nisam izgubio garanciju... imao xenone nisam izgubio garanciju... k&n 57i kit nisam izgubio garanciju... sportski auspuh sa pola gti nisam izgubio garanciju.... auto sam prodao i jos uvijek je pod garancijom... dodjite u bosnu onda pa servisirajte auta ako su kod vas takvi tirani po servisima... pozz
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|