Svibanj 23, 2012, 11:35:00
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1] 2   Dolje
Ispis
Autor Tema: Podizači stakla  (Posjeta: 3033 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Nike
Jr. Member
**

Auto: Seat Altea 1,9

« na: Lipanj 05, 2010, 09:27:22 »

Bok
Zanima me dali postoji nekakva prevencija tipa nauljiti ili podmazati podizače stakla i time im produžiti životni vijek jer imam nekakav osjećaj da bi mogla oba prednja otići .Inače prednji desni se s vremena na vrijeme pri zatvaranju otvori (zbog toga sam jučer vozija na mokrom sicu jer nisam skužija da se otvorija pa je cilu noć bija otvoren)a desni se zatvara uz cviljenje.
Pozdrav
Evidentirano
damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

Auto: Leon2 styl. 1.9TDI, Ibiza 6L 1.4 16v

« Odgovor #1 na: Lipanj 05, 2010, 04:35:27 »

Bok
Zanima me dali postoji nekakva prevencija tipa nauljiti ili podmazati podizače stakla i time im produžiti životni vijek jer imam nekakav osjećaj da bi mogla oba prednja otići .Inače prednji desni se s vremena na vrijeme pri zatvaranju otvori (zbog toga sam jučer vozija na mokrom sicu jer nisam skužija da se otvorija pa je cilu noć bija otvoren)a desni se zatvara uz cviljenje.
Pozdrav

morat ćeš vrata rasklapati, ili?

možda silikonskim sprejem našpricati dihtung-gumu na okviru prozora...
Evidentirano

• web
  • grafika
  • dizajn
Carp
Hero Member

Auto: Altea 2.0 TDI SKN stage 2

« Odgovor #2 na: Lipanj 05, 2010, 05:10:00 »

Imao sam i ja istih problema na altei, cvili kod zatvaranja uzasno i tesko ide(sporo), takodjer se znalo koji put otvoriti i cim je vani toplije teze ide i jace cvili.
Na vozacevim vratima mi je jednom skroz zacvikalo da se nije dalo ni otvorit ni zatvorit pa je pukla sajla. Sajlu sam promjenio (150kn) i sad doslovce leti, ide ful lagano.
Stvar je u tome da sajla u buziru skroz zahrdja.
Suvozaceva vrata sam rijesio podmazivanjem, znaci moras izvaditi podizac van i sve buzire dobro naspricati wd-om da skroz procuri na drugi kraj van (vidjet ces koliko bude hrdje izaslo iz buzira) i tak vise puta.
Sad ide dobro i ne cvili vise ali jos uvjek nejde onak ko nova sajla.
Najbolje bi bilo sajlu skroz izvaditi van i otopiti ju od hrdje pa namazati neku mast i vratiti natrag.
Izgleda da u jedan od buzira nekak dodje voda pa sajla zahrdja.
Naspricaj si i vodilice stakla silikon sprejem.
Evidentirano
Nike
Jr. Member
**

« Odgovor #3 na: Lipanj 07, 2010, 07:58:44 »

Hvala na savjetima .
Čini mi se da sam negdje vidio upustva kako raskopati vrata pa mi sljedeći vikend nebi trebalo biti dosadno.
Evidentirano
Nike
Jr. Member
**

« Odgovor #4 na: Lipanj 07, 2010, 05:22:14 »

Hm
Taman sam pomislija uštediti parsto kuna na podizaču kad se popodne začuo onaj divan zvuk dong samo dosta intezivnije i to dva puta.
Upalila mi se lampica ručne kočnice te je nastavila blinkati a uz nju gori još i abs te nekakvo auto na klizalištu.
U uputama piše problem s abs te da se vozilo mora odmah odvesti u servis .
Ima li netko ideju što bi ovo moglo biti?
Evidentirano
grga22
Hero Member

Auto: Skoda Octavia Combi TDI

« Odgovor #5 na: Lipanj 07, 2010, 06:10:14 »

Odkud je dolazio taj "dong"? Moguće da je neki od senzora ABSa, ali obično se ne glasaju kad riknu... Bar ne idu "dong"...
Evidentirano
Nike
Jr. Member
**

« Odgovor #6 na: Lipanj 07, 2010, 06:15:55 »

Iz iste pozicije kao i ostala upozorenja samo intezivnije
Evidentirano
grga22
Hero Member

« Odgovor #7 na: Lipanj 07, 2010, 06:21:36 »

Aha... Sorry, ja sam pomislio da je nešto izvana... 

Dijagnostikla pa vidi, na toj platformi znaju zezat senzori ABSa. Kladim se da je jedan od zadnjih, vjerojatno desni. Ako želiš još uvijek uštedit, kupi senzor i sam ga promijeni, nije teško. Al' prvo nagdje na dijagnostiku ili nek ti netko s VCDSom vidi koju grešku javlja. I prije kupovanja novog, probaj ga očistiti od kočione prašine, to zna pomoć.
Evidentirano
Nike
Jr. Member
**

« Odgovor #8 na: Lipanj 08, 2010, 06:53:22 »

Evo popravilo se samo od sebe .
Jutros ništa ne svjetli niti svira.Sinoć sam zvao lokalni servis i on mi je rekao da u 10 godina rada nije niti jednom čuo za slično a  u zadnjih 7dana da sam treći s istom diagnostikom.Na golfu 5 nisu našli nikakvu grešku a drugo auto nije on radio pa nezna šta je bilo u konačnici.Svakako ici ću na tu diagnostiku pa će mo vidjeti.
Evidentirano
King
Hero Member

Auto: Altea 1.9TDi Stylance

« Odgovor #9 na: Lipanj 08, 2010, 06:59:40 »

Bojim se da ti je centralna ABS jedinica (bar mislim da se tak zove i neka me netko ispravi ak sam kaj krivo rekao). Jenom našem forumašu (Dubartu) se isto to desilo na Altei i popravak je mislim oko 15000Kn (naravno ak kupuješ novo)....
Nadam se Nike da to nije kod tebe, držim fige dontknow dontknow
Evidentirano
grga22
Hero Member

« Odgovor #10 na: Lipanj 08, 2010, 07:03:44 »

Frendu se isto događa na A3 8P, ista platforma, isto je bilo malo javlja grešku, malo ne. Kad smo očistili senzor bio je mir neko vrijeme...
Evidentirano
damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

« Odgovor #11 na: Lipanj 08, 2010, 11:35:33 »

Bojim se da ti je centralna ABS jedinica (bar mislim da se tak zove i neka me netko ispravi ak sam kaj krivo rekao). Jenom našem forumašu (Dubartu) se isto to desilo na Altei i popravak je mislim oko 15000Kn (naravno ak kupuješ novo)....
Nadam se Nike da to nije kod tebe, držim fige dontknow dontknow

cijena je naravno nebulozna, kao i za pišljiv lager 1500 kn!

ode svijet u tri...
Evidentirano

• web
  • grafika
  • dizajn
Nike
Jr. Member
**

« Odgovor #12 na: Lipanj 08, 2010, 04:58:53 »

Išao sam na diagnostiku samo ne u službeni servis već u poznanika.
Na ispisu  kaže da je greška u napajanju ABS uređaja kontakti su malo oksidirani pa smo ih polili WD-om i sad čekam da vidim oće li se ponavljati.
Svakako on kaže da se netreba kupovati novi ABS već se to popravlja.
Nadam se da WD može učiniti čudo
Evidentirano
grga22
Hero Member

« Odgovor #13 na: Lipanj 09, 2010, 07:19:40 »

WD je ok za početak, al bolji ti je nakakv kontakt sprej...
Evidentirano
King
Hero Member

Auto: Altea 1.9TDi Stylance

« Odgovor #14 na: Lipanj 09, 2010, 03:44:11 »

Prije 7,8 godina sam imao Passata medjuliniju 1.8i i zasvijetlila mi na njemu ABS lampica, pa iso kod majstora koji je dijagnosticirao "kvar na senzorima prednjih kotaca" i kao to se nis ne cisti bla bla, nego najbolje kupiti nove. Morao sam ici nesto poslovno njime u Stuttgart (reko kupiti cu gore senzore i tam su vjerojatno jeftiniji?) i negdje oko Muenchena mi se lampica sama od sebe ugasila i poslije se vise nije palila (jos nekih 5-6tkm koliko sam ga vozio prije prodaje). ABS je radio normalno i sve je bilo 100% ok. E sad na koju foru se to popravilo samo od sebe dontknow, ali sigurno su se valjda senzori "propuhali" i samoiscistili dontknow
Pa mozda dodje pod senzor kakvo smece ili prasina i to jebe ABS, pa valjda kako doslo tako i proslo...
Evidentirano
pena
Hero Member

Auto: LEON TDi - 110 ks

možda i može trošit 4 litre, al ne meni...

« Odgovor #15 na: Lipanj 10, 2010, 08:02:32 »

znaju se senzori lagano namagnetizirat pa se nalovi na njih metalna prašina od kočnica pa zezaju... Kolega na poslu je znal to na polu čistit i tak to...
Evidentirano

Nike
Jr. Member
**

« Odgovor #16 na: Lipanj 14, 2010, 07:22:39 »

Pokušao sam skinuti oplatu s vrata ali je bilo neuspješno.
Našao sam 2 vide na dnu oplate,2u ručci za zatvarane vrata i jednu poviše zvučnika ali oplata neide vani koliko sam skužija treba sve podigniti gori ali ovo se ne miče usput sam uspija slomiti držač male plastike kod retrovizora.
Za sada odustajem dok ne pronađem nekakava upustva o skidanju oplate vrata
Evidentirano
grga22
Hero Member

« Odgovor #17 na: Lipanj 14, 2010, 08:59:34 »

Osim šarafa imaš i čepove... Uz desni i lijevi rub tapecirunga... Moraš i njih počupat...
Evidentirano
Carp
Hero Member

« Odgovor #18 na: Lipanj 14, 2010, 01:18:22 »

Mozda si propustio koji seraf, ali prvi puta ide jako tesko, samo snazno moras podici tapicirung prema gore.
Evidentirano
Nike
Jr. Member
**

« Odgovor #19 na: Lipanj 14, 2010, 05:25:43 »

Odvida sam ukupno 5 vida zna li netko točan broj .
Proba sam čupati put gori ali neide čak sam uspija iskopčati ovu kopču kod zvučnika ali dalje me bilo strah
Evidentirano
Piro
Jr. Member
**

Auto: Altea 1.9

« Odgovor #20 na: Siječanj 10, 2011, 09:44:02 »

Imao sam i ja istih problema na altei, cvili kod zatvaranja uzasno i tesko ide(sporo), takodjer se znalo koji put otvoriti i cim je vani toplije teze ide i jace cvili.
Na vozacevim vratima mi je jednom skroz zacvikalo da se nije dalo ni otvorit ni zatvorit pa je pukla sajla. Sajlu sam promjenio (150kn) i sad doslovce leti, ide ful lagano.
Stvar je u tome da sajla u buziru skroz zahrdja.
Suvozaceva vrata sam rijesio podmazivanjem, znaci moras izvaditi podizac van i sve buzire dobro naspricati wd-om da skroz procuri na drugi kraj van (vidjet ces koliko bude hrdje izaslo iz buzira) i tak vise puta.
Sad ide dobro i ne cvili vise ali jos uvjek nejde onak ko nova sajla.
Najbolje bi bilo sajlu skroz izvaditi van i otopiti ju od hrdje pa namazati neku mast i vratiti natrag.
Izgleda da u jedan od buzira nekak dodje voda pa sajla zahrdja.
Naspricaj si i vodilice stakla silikon sprejem.

Ovih dana pokvario mi se mehanizam za podizanje stakla. Naravno, to se nije desilo u gradu, već je kihnulo dok sam bio na putu.
Dijagnoza - pukla sajla na prednjim lijevim vratima. Prije toga, prilikom zatvaranaja čuo se čudan zvuk dok je staklo dolazilo u najviši položaj. Ni u Zubaku ni u Jankomiru nisu imali opciju za prodati samu sajlu, već cijeli mehanizam. Tražili su broj šasije i valjda prema njoj kupio sma taj mehanizam (Zubak - 759 HKN, Jankomir 820 HKN).
Evidentirano
Carp
Hero Member

« Odgovor #21 na: Siječanj 10, 2011, 06:00:40 »

Ovih dana pokvario mi se mehanizam za podizanje stakla. Naravno, to se nije desilo u gradu, već je kihnulo dok sam bio na putu.
Dijagnoza - pukla sajla na prednjim lijevim vratima. Prije toga, prilikom zatvaranaja čuo se čudan zvuk dok je staklo dolazilo u najviši položaj. Ni u Zubaku ni u Jankomiru nisu imali opciju za prodati samu sajlu, već cijeli mehanizam. Tražili su broj šasije i valjda prema njoj kupio sma taj mehanizam (Zubak - 759 HKN, Jankomir 820 HKN).
[/quote]

Pa neces sajlu kupovati u servisu vec tamo gdje se prodaju sajle. Trebao si pitati tu prije kupovine ali sad je gotovo. No mozda ti jos zatreba, i za sve ostale kojima pukne sajla SAJLE BRČIĆ. Odneses im kompletni mehanizam i oni ti promjene sajlu za 150kn.
Evidentirano
Piro
Jr. Member
**

Auto: Altea 1.9

« Odgovor #22 na: Siječanj 11, 2011, 12:24:48 »

Sada znam  dontknow

Ali i ostali sada imaju riješenje za problem
Vidim da se taj kvar češće događa  angry9
Evidentirano
Nike
Jr. Member
**

« Odgovor #23 na: Siječanj 11, 2011, 05:38:24 »

Ja još nisam uspija rastaviti vrata tako da nekoristim desni prozor .
U međuvremenu sam našao nekakva upustva za skidanje stranice i nije čudo šta nisam uspija rastaviti vrata kad nisam ima pojma da je to u 2 dijela  pa kad uvatim vremena morati ću to podmazati.
Kad pogledam od kada me muči problem stakla shvatim da godina dana brzo prođe dontknow

http://www.autotitre.com/forum/SEAT_ALTEA-25020p1026.htm
Evidentirano
damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

« Odgovor #24 na: Veljača 03, 2011, 12:53:08 »

ja sam za svoje prednje bio uvjeren da će krepati pa sam ih našpricao silikonskim sprejem (samo okomite vodilice, prednju i stražnju) Ide ko po loju. Tako da mislim da je to dobra preventica, prije nego stvarno počne zapinjati i eventualno rikne.
Evidentirano

• web
  • grafika
  • dizajn
 Str: [1] 2   Gore
Ispis
Skoči na: