Svibanj 23, 2012, 10:54:07
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1] 2   Dolje
Ispis
Autor Tema: Leon tdi CR  (Posjeta: 4269 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

Auto: Leon2 styl. 1.9TDI, Ibiza 6L 1.4 16v

« na: Ožujak 06, 2010, 10:06:31 »

Jel uzeo netko s foruma već Leona common rail? 1,6tdi ili 2.0,
da ga pitam neke stvari...

Evidentirano

• web
  • grafika
  • dizajn
zido
Jr. Member
**

« Odgovor #1 na: Ožujak 08, 2010, 01:31:08 »

I mene zanima
Evidentirano
Hari
Full Member

Auto: Leon FR 2.0 TDI CR, Fiesta 1.4, ARGTV6 Balocco SE

« Odgovor #2 na: Ožujak 08, 2010, 02:02:23 »

pitajte što vas zanima.... dontknow
Evidentirano
zido
Jr. Member
**

« Odgovor #3 na: Ožujak 08, 2010, 08:46:49 »

Planiram kupiti novog leona pa sad gledam na konfiguratoru da ima u ponudi 1.6 TDI 105ks. Sad dali uzeti 1.9 TDI ili 1.6 TDI? Neznam kakav je to motor ....
Evidentirano
Ninja
Gost
« Odgovor #4 na: Ožujak 08, 2010, 08:55:58 »

Sve je to lijepo i krasno, al što se tiče dizel motora, TDI pumpa dizna je neprevazidjen...takodje ti je činjenica da taj isti TDI koji fabrički je deklarisan na 105 ks, u stvarnosti ima 115 KS, dok drugi, recimo HDI motori imaju manje nego što je tvornički navedeno...

Dakle, moj izbor definitivno TDI pumpa düsne  angel4
Evidentirano
Kroky
Hero Member

Auto: Leon style redizajn 1.9

They don't make Seat's like they used to

« Odgovor #5 na: Ožujak 08, 2010, 09:06:17 »

ja isto kad sam kupovao leona prije par mj. sam gledao da nadem PD
Evidentirano

Ibiza sport tdi '02 RIP
Leon top sport 1.8T '02
Ibiza FR tdi '04
Leon tdi '09

Vmaxxcoilovers, rust all the way!
predrag
Hero Member

Auto: Toledo TDI+

« Odgovor #6 na: Ožujak 08, 2010, 09:10:03 »

sve ima prednosti i mane (meni bosch pumpa najdraža  )  ali ipak je CR novija tehnologija i više je sklona ekologiji tako da će PD izgleda u zaborav...
Evidentirano

što više petljaš oko nečeg neispravnog , sve više ti je potreban čekić!!!
Kreso 9001VG
Seat kolekcionar :-))
Hero Member

Auto: Ibiza 1.9 TDI Sportrider II/Altea 1.9TDI

Driven by Kreso >:-)

« Odgovor #7 na: Ožujak 08, 2010, 09:32:59 »

CR ekologija, snaga i osjecaj u voznji PD  hello2
Evidentirano
zido
Jr. Member
**

« Odgovor #8 na: Ožujak 08, 2010, 10:38:48 »

hmm neznam dali sam dobro shvatio....Znači 1.6 TDI bi bio bolji od 1.9 TDI ?
Evidentirano
Kroky
Hero Member

Auto: Leon style redizajn 1.9

They don't make Seat's like they used to

« Odgovor #9 na: Ožujak 08, 2010, 10:40:27 »

da, za zelene
Evidentirano

Ibiza sport tdi '02 RIP
Leon top sport 1.8T '02
Ibiza FR tdi '04
Leon tdi '09

Vmaxxcoilovers, rust all the way!
damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

« Odgovor #10 na: Ožujak 08, 2010, 11:03:56 »

očito PD ima više šusa, ali CR je valjda 2-3 puta tiši  (u leru) osim što pod gasom ima zvuk kao električni mlinac za kavu :)

i nema PD elemente koji se kvare, čini mi se da je puno jednostavnija konstrukcija.
znam da je jeftinija...

ustvari me zanima kakav je osjećaj snage na 105 cr i 105 PD ako je netko probao oba pa usporedio,
a mislim da je tu Ninja odgovorio da PD ima vjerojatno barem 115 ks.

nebih htio da ako u budućnosti dođe do zamjene da zamijenim za "tromu kravu" iako su oba deklarirana 105 ks :)

« Zadnja izmjena: Ožujak 08, 2010, 11:07:29 od dmk » Evidentirano

• web
  • grafika
  • dizajn
zido
Jr. Member
**

« Odgovor #11 na: Ožujak 08, 2010, 11:45:17 »

Zanimljivo.... al mislim da će presuditi 1.9 TDI
Evidentirano
Kreso 9001VG
Seat kolekcionar :-))
Hero Member

Auto: Ibiza 1.9 TDI Sportrider II/Altea 1.9TDI

Driven by Kreso >:-)

« Odgovor #12 na: Ožujak 08, 2010, 11:53:13 »

ja bi uvijek prije 1.9 nego 1.6. Ova dva nisam imao prilike usporedit al iz usporedbe leona 1m sa starim 90ks TDIem i C4 sa 1.6 HDI 90ks ovaj 1.6 mi se cinio slabijim i vrti se vise.
Evidentirano
MDJ
Full Member

Auto: Seat Ibiza 1.6 16V Sport

« Odgovor #13 na: Ožujak 09, 2010, 12:28:33 »

očito PD ima više šusa, ali CR je valjda 2-3 puta tiši  (u leru) osim što pod gasom ima zvuk kao električni mlinac za kavu :)

i nema PD elemente koji se kvare
, čini mi se da je puno jednostavnija konstrukcija.
znam da je jeftinija...

ustvari me zanima kakav je osjećaj snage na 105 cr i 105 PD ako je netko probao oba pa usporedio,

nebih htio da ako u budućnosti dođe do zamjene da zamijenim za "tromu kravu" iako su oba deklarirana 105 ks :)

A što je s diznama? Znam za par Passata sa 2.0 TDI PD motorom kojima su mijenjane dizne...Popravak je "sitnica", cca 6000 kn za jednu...Istina za 1.9 TDI PD koliko znam to nije slučaj...
Evidentirano
King
Hero Member

Auto: Altea 1.9TDi Stylance

« Odgovor #14 na: Ožujak 09, 2010, 08:08:03 »

Evo da se ubacim u ovu temu, jer imam neke spoznaje, a kao što već neke Kolege s foruma znaju brat mi ima Golfa 6 sa 2.0tdi CR 110ks motorom. Uglavnom taj CR 110 je prema mom PD 105 puno puno tiši, uglađeniji i u vožnji nije tak "brutalan" i djeluje mi više ko benzinac tj. ubrzanje mu je nekak konstantnije, ali ipak ni u ludilu neide ko stock PD. Potrošnja mu je po našim mjerenjima čak i nešto viša od PD, uglavnom burazu auto mješovite vožnje i kratke relacije troši oko 7,5l, kaj je po meni puno. Pri kupovini Golfa imal sam priliku voziti testnog CR 105 koji mi je u zbilji djeloval ko da ima 90Ks
1.9tdi PD je izbačen zbog buke, eko normi (kaj je i Kroky napomenul), skuplje izvedbe i stare konstrukcije, a 1.6 je svakak tiši, čišći i potrošnja bi mu trebala biti puno puno manja. Neki tak je bio i neki test na tv-u gdje su uspoređivali 1.9tdi PD 105 sa tim 1.6TDi 105 i njihovi su zaključci bili isti da je 1.6 tiši, moderniji i bla bla, ali u šusu i ubrzanju se nemre uspoređivati sa 1.9, jer mu ipak fali tih 300 kubika..
Još samo da napomenem da imam Corsu 1.3 sa CR motorom i to je sasvim druga stvar, jer iako ona ima samo 70ks u zbilji djeluje puno drugačije i naprosto leti. E sad jel u igri Corsina težina ili Fiatova živost nebih znao, ali osjećaj u vožnji takvog malog auteka je fenomenalan, što mi na testnom Golfu 1.6tdi 105 nije bio slučaj, pa se pitam kak li tek ide CR TDi 1.6 90?????
Evidentirano
pena
Hero Member

Auto: LEON TDi - 110 ks

možda i može trošit 4 litre, al ne meni...

« Odgovor #15 na: Ožujak 09, 2010, 08:31:56 »

i nema PD elemente koji se kvare
, čini mi se da je puno jednostavnija konstrukcija.
znam da je jeftinija...

A što je s diznama? Znam za par Passata sa 2.0 TDI PD motorom kojima su mijenjane dizne...Popravak je "sitnica", cca 6000 kn za jednu...Istina za 1.9 TDI PD koliko znam to nije slučaj...

PD elementi su dizne  a CR nema zasebne dizne ajmo reč, nego zajednički vod kojim distribuira gorivo... A o trajnosti CR motora je prerano govorit kod VW-a, nisu još predugo na tržištu...
Evidentirano

King
Hero Member

« Odgovor #16 na: Ožujak 09, 2010, 08:47:46 »

PD elementi su dizne  a CR nema zasebne dizne ajmo reč, nego zajednički vod kojim distribuira gorivo... A o trajnosti CR motora je prerano govorit kod VW-a, nisu još predugo na tržištu...
Potpis Pena!
Iako su CR na Fiatu (Opelu) tj. JTD već 12g. u igri i pokazali su se jako jako , kao i Mercedesovi CDi, a i BeMWejevi, tak da to ni niš novo dok DCI (Reno) i HDi (Pugot) nisu baš nekaj, a sad za VW bu vreme pokazalo kakvi budu dontknow.
A ak niš drugo prednost CR nad PD je kaj nemoraš kupovati tak skupo ulje (505.01 )
Evidentirano
pena
Hero Member

Auto: LEON TDi - 110 ks

možda i može trošit 4 litre, al ne meni...

« Odgovor #17 na: Ožujak 09, 2010, 08:58:50 »

Reno? Hm... Ak je sudit po meganu dci od 105ks koji se vozi u firmi ( full službeno vozilo  ) Motor je nepoderiv... 180tkm bez kvara !!! Redovni servisi; kuplung, klima i to, turbo, servo i getriba orginal još...  S tim da je puno lakši za vozit od mog seata, mekši, fluidniji... Udobniji...

Al da nejdem u off topic, ak bu kod VW-a tehnika ko kod ovog megana, auto bu nepoderiv 

A za ulje nisam znal, da prolazi jeftinije opet, to je mrak! 
Evidentirano

King
Hero Member

« Odgovor #18 na: Ožujak 09, 2010, 09:10:13 »

Nebi htel ići u OT i fakat tu nije tema o raspravi koji je bolji i čiji je veći (iako ja osobno nemam niti dobra iskustva niti visoka mišljenja o kvaliteti francuskih vozila, al kao što napisah tu sad nije ni vrijeme ni mjesto o toj raspravi, a sve je u tome u životu kak se namjeriš), a kak si Pena rekel vreme bu pokazalo kakvi su CR VW motori i vjerojatno budu ovi prvi ko i kod svih imali nekih problema i mušica koji će se s vremenom ispravljati i korigirati, tj. realno je za očekivati "dječje bolesti".
Važno je čisto i kvalitetno gorivo (Tifon, OMW ili još bolje Aral, Shell Power kojeg kod nas nažalost nema), kvalitetno ulje, redovni servisi i peri deri
Evidentirano
zido
Jr. Member
**

« Odgovor #19 na: Ožujak 09, 2010, 09:29:34 »

Jurilica u potpunosti se slažem sa tobom! Samo redoviti servisi i nema straha. 
Evidentirano
13snc
13SoNotCool
Global Moderator
Hero Member

Auto: Beverly 250

« Odgovor #20 na: Ožujak 09, 2010, 12:00:28 »

Ne razumijem se u mehaniku skoro pa nista... imao sam Golfa 4 1.9 TDI 110ks PD.. 190tkm kod nas.. troje ljudi ga vozili.. ja zadnje dvije godine.. bio je od Portugala do Danske.. ne bi se gasio po 10ak sati voznje 160km/h.. itd.. samo redoviti, kvalitetno Mobil 1 ulje, 70% u tih 190tkm je bio Shell ili Shell V Power i jednio sto mogu navest kao kvar je bila brtva glave na 185tkm... a potrosnja otvorene 4,7l (80-90-100km/h)..

S druge strane stari mi ima BMW 320d 2005. prva serija sa 164ks CR.. taj motor je nesto najbolje sto sam vidio i vozio... auto je tezi preko 100kg i ima 24 ks vise nego moj Leon, a trosi manje! Otvorene ceste gore spomenutom voznjom potrosnja njije veca od 5lit.. nitko ne vjeruje.. al kad sjedne u auto pa kad izadjes iz grada pa se vozis sat-dva, a kilometri na board comp. se samo penju...   jest da taj auto ima savrsenu aerodinamiku i nesto je nizi je ima sport podvozje al opet je motor tu najzasluzniji... inace auto vozi 240km/h bez neke velike muke..

Mislim da su 1.9 TDI PD bolji nego ovi 2.0 TDI PD samo radi potrosnje.. meni se sad nakon skoro 40tkm malo smanjila al to je jos uvijek vise nego stari 1.9 ili ovaj BMW-ov.. otvorene 5.8, a autoputa 7.0 (140km/h)   na 4-5tkm ako ne resetiram stoji mi na 7.5l/100km   s tim da je to 80% grad..

eto, nadam se da sam pridonio raspravi svojim laickim osvrtom..   dontknow
« Zadnja izmjena: Ožujak 09, 2010, 12:02:56 od 13snc » Evidentirano

SeatClubCroatia Promo 1 ¤ @VWTS2007 ¤ @VWTS2008 jubito
lovrek
Hero Member

Auto: Seat Leon 2.0 TDI

« Odgovor #21 na: Ožujak 09, 2010, 01:57:20 »

ne zaboravi da potrosnja puno ovisi o felgama i gumama... meni je razlika visa od pola litra na 100km izmedju 205/55/16 i 225/40/18 (zbog težine felgi, aerodinamike-izbočeni krakovi, šira guma)... a identicnu kombinaciju imam doma samo sto potrosnja po gradu (90% vremena kad su najvece guzve) iznosi 9,4 l/100 km... tolki je bio prosjek kad sam zadnji put sjeo u bmw....
Evidentirano
Hari
Full Member

Auto: Leon FR 2.0 TDI CR, Fiesta 1.4, ARGTV6 Balocco SE

« Odgovor #22 na: Ožujak 09, 2010, 07:52:05 »

da i ja nešto kazem o odnosu PD-CR, prvo PD PROŠLOST je, bar što se tiče VW motora od 125 kW, svi baš svi su imali probleme sa diznama od Seata, VW, Audi, Škoda, za slabiji 2,0 neznam, dizne odlaze po redu 1,2,3,4 svaka je po 6,5 tkn sa ugradnjom, odnos u vožnji PD-CR je velika što se tiče mirnoće rada u stajanju pa ja vožnji, PD se nemože usporediti sa CR, brutalna ubrzanja-priča za malu djecu, da se samo Čini Jer je ovaj prvi puno bučniji pa se misli da je brzi-nije, nešto više troši CR ali zanemarivo, Pouzdanost? neznam ima gadanciju 4.god., pa pod kraj garancije ide drugom vlasniku ... tko kupuje rabljenog puno bolja je varijanta 1,9, ili CR: cheers:
 ustvari ja Traktori i tak i tak više nebudu dugo mogli parirati benzincima Euro-norme ...
 pozdrav: cheers:
Evidentirano
King
Hero Member

« Odgovor #23 na: Ožujak 09, 2010, 08:28:47 »

13snc mislim da tvoj motor nije bio PD,jer mislim da se nije proizvodio PD sa 110Ks dontknow
Hari mislim da "brutalna ubrzanja" nisu priča za malu djecu, jer je to dokazano i sam sustav PD je takav da se bolje osjeti odaziv na gas, ali ipak taj opis je malo i supjektivan pa si u neku ruku i u pravu, kao što si i u pravu da se 2.0 baš i nije iskazao pouzdanošću i to pogotovo ovaj od 170ks
Uostalom da ja sad ne pričam bajke evo c/p linka sa Autoportala:

ZAŠTO JE PROPAO SUSTAV PUMPA-BRIZGALJKA??????
Masivan, tehnološki zahtjevan i skup, a teško se kombinira sa 4 ventila po cilindru 
Četvrtak, 07 Siječanj 2010 
Prošle je godine Volkswagen počeo povlačiti sustav ‘pumpa-brizgaljka’, odnosno PD. Dvolitreni motor, odnosno 2.0 TDI već je prešao na tehnologiju ‘common-rail’, a 1.9 TDI sa 90 i 105 KS, koji se još (u modelima Škode i Seata) nudi s tehnologija PD. No, radi se o zalihama, jer u modelskoj godini 2010. zamjenjuje ga jednako snažan, a deset posto štedljiviji common-rail (CR) motor 1.6 TDI.

U tehnologiji vrijedi pravilo - ako vas nitko ne kopira ili barem ne slijedi, nešto ne štima. Volkswagen je puno uložio u tehnologiju izravnog ubrizgavanja po sustavu ‘pumpa-brizgaljka’ i dugo se opirao gospodarskoj logici. Sve ostale tvrtke koriste ‘common-rail’. Razlog: znatno jednostavnija i jeftinija mehanika (posebice kod viševentilske tehnike), bolje podešavanje ubrizgavanja i lakše ispunjenje ekoloških normi. Sustav common-rail je znatno jeftiniji i jednostavniji, no PD je krahirao na 16-ventilskom motoru 2.0 TDI. Mnogi stručnjaci su govorili kako je kombinacija četiri ventila po cilindru i sustava PD tehnološki nemoguća ili barem nije preporučljiva u motoru s četveroventilskom tehnologijom.
Naime u glavi cilindra teško je ugurati četiri ventila po cilindru, zajedno s masivnim sklopom ‘pumpa-brizgaljka’, koji je znatno veći i masivniji od same brizgalice sustava CR. Volkswagenovi su stručnjaci tvrdoglavo ustrajali na toj kombinaciji u motoru 2.0 TDI, koji zbog toga ima vrlo tanke stijenke između provrta za ventile i središnjeg provrta za sustav pumpa-brizgaljka. Zbog toga takav motor nije pouzdan i troši puno ulja. Nije čudo da su svi koji se razumiju u tehniku motora tvrdili da je 1.9 TDI PD sa 105 KS znatno bolji od 16-ventilskog 2.0 TDI PD sa 140 KS. Neznatno lošije ide, a troši znatno manje i znatno je pouzdaniji.
No ima i prednosti. Sustav ‘pumpa brizgaljka’ (njem. Pumpe-Düse Einheit, engl. unit injector) na svakom cilindru ima poseban sklop visokotlačne pumpe i brizgaljke te s piezo tehnologijom postiže tlakove do 2200 bara. Viši tlakovi (do 1850 bara kod sustava CR) omogućavaju veću iskoristivost procesa izgaranja. No, takvi dizelaši imaju mehanički software, a ne elektronički, poput CR te rade bučnije i ‘sirovije’. Pumpa i brizgaljka su na istom mjestu te nema titranja tlaka goriva u cjevčicama, zbog stlačivanja. Common-rail to nadoknađuje boljim podešavanjem ubrizgavanja te tišim i ‘mekšim’ radom. U svakom slučaju, a prvenstveno zbog znatno skuplje izvedbe sustav PD odlazi u povijest i nitko neće plakati za njim.

Evidentirano
damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

« Odgovor #24 na: Ožujak 09, 2010, 09:07:20 »

No, takvi dizelaši imaju mehanički software, a ne elektronički, poput CR te

MEHANIČKI SOFTWARE?? 
kaj mi znači diploma iz informatike, ako nikad nisam čuo za ovak nekaj.. :)

jel to piše onaj majmun Marušić? On baca više gafova od Busha.
Evidentirano

• web
  • grafika
  • dizajn
 Str: [1] 2   Gore
Ispis
Skoči na: