Denis - Altea 1.9 TDI
Full Member

Auto: Seat Altea 1.9 TDI
|
 |
« na: Siječanj 23, 2010, 09:50:21 » |
|
Bio danas u kodinom salonu i jako mi se dopala! Dal ima tko kakvih iskustava s tim autom? Da li ima tko iskustva sa opčenito 1,2 TSI motorom? Po dimenzijama su skoro pa isti, prva strana i podvozje dolaze od Tiguana, a zadnje podvozje od Passata, malo čudno al ajd, ako je tako rekao voditelj prodaje koda automobila u PZ u V onda je valjda tako.... Sva Vaa saznanja i iskustva eljno ičekujem! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
VooDoo
Full Member

Auto: Leon 1.6 MPI - oprema batmobil ;)
I feel the need, the need for speed ;)
|
 |
« Odgovor #1 na: Siječanj 23, 2010, 10:11:23 » |
|
prednje podvozje je od Octavije a zadnje od passata - uvijek koda mora patiti od svog velikog brata VW, ili bar bistri prodavači Yeti je odličan, kod 4x4 Haldex spojka 5 generacije moe prebaciti do 95% straga ( do sad je mogla max 50 ) itd, najvbie se isplati uzeti srednji paket opreme 2.0 TDI 110ks on je cca 160.000kn i za to se dobi vrhunski 4x4 puno off-road bolji od tiguana i konkurencije, mi smo ga vozili na kolovanju na motokroz stazi i kda sam uopce vidio po kud se vozi ostao sam paf  , a kad sam ga probao jo sam manje mogao vjerovat - auto sve radi sam ti samo skreče s volanom - ČUDO no poto ti gleda 1.2 pretpostavljam da te ne zanima off-road i 4x4, bez obzira opet dobro, novi motor odličan dobar okretni moment i ok cijena ako nebude previe komplicirao s opremom a voditelj prodaje u v u zubaku ak je isti od prije onda mu reci nek se nauči da prodaje kodu a ne VW ( nemrem se sad sjetit prezimena ali lik je tipični primjer kako uspjet ak se dovoljno dugo uvlači u ule nekom - e da sjetio sam se jel b. gača to !? )
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Denis - Altea 1.9 TDI
Full Member

|
 |
« Odgovor #2 na: Siječanj 23, 2010, 10:41:33 » |
|
prednje podvozje je od Octavije a zadnje od passata - uvijek koda mora patiti od svog velikog brata VW, ili bar bistri prodavači Yeti je odličan, kod 4x4 Haldex spojka 5 generacije moe prebaciti do 95% straga ( do sad je mogla max 50 ) itd, najvbie se isplati uzeti srednji paket opreme 2.0 TDI 110ks on je cca 160.000kn i za to se dobi vrhunski 4x4 puno off-road bolji od tiguana i konkurencije, mi smo ga vozili na kolovanju na motokroz stazi i kda sam uopce vidio po kud se vozi ostao sam paf  , a kad sam ga probao jo sam manje mogao vjerovat - auto sve radi sam ti samo skreče s volanom - ČUDO no poto ti gleda 1.2 pretpostavljam da te ne zanima off-road i 4x4, bez obzira opet dobro, novi motor odličan dobar okretni moment i ok cijena ako nebude previe komplicirao s opremom a voditelj prodaje u v u zubaku ak je isti od prije onda mu reci nek se nauči da prodaje kodu a ne VW ( nemrem se sad sjetit prezimena ali lik je tipični primjer kako uspjet ak se dovoljno dugo uvlači u ule nekom - e da sjetio sam se jel b. gača to !? ) E, da, mene ne zanima off-road i 4x4. Taj 1,2 TSI mi izgleda sasvim solidno za cestovnu vonju i za mojih 10000km godinje. nego, uskoro dolazi sa tim 1,2 i DSG mjenjač sa 7 stupnjeva, pa mi i to zvuči jako prihvatljivo. Gledao sam Ambitiom opremu sa nekih 6000kn dodatne opreme. To sve zajedno bi bilo neto vie opreme od koje sad imam u Altei sa istom snagom 105ks. Definitivno elim natrag benzinca jer me ubija sad u hladne dane da njemu treba 15km da se ugrije  . Sljedeči tjedan idem sa Alteom na procjenu pa da vidim ta će reć.... Da, dobro si se sjetio, taj dotični gospodin je voditelj prodaje u PZ-V.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
VooDoo
Full Member

Auto: Leon 1.6 MPI - oprema batmobil ;)
|
 |
« Odgovor #3 na: Siječanj 24, 2010, 10:35:51 » |
|
jedina mana na Yeti-u je gepek - al je rezervna guma unutra onda je turbo mali ali ak ti to nije bitno ili ak ces vaditi rez gumu onda sve 5, dobar je auto i svakako uzmi Bolero radio i Maxi-Dot ( sad ti nije skupa doplata a poslje ces aliti kaj nisi uzimao )
nemoj zaboraviti trait popust ali nakon procijene altea-e - ciljaj jedno 4-5.000kn popusta bez obzira kaj bu te uvjeravao kaj je to novi model i kaj je tek doao itd.., ak ti nebude dao javi se pa cu vidjeti kaj se kod mene da srediti ( to i ovisi o tome koliko ti da za Alteu poto su cijene rabljenih otile dolje do bescjenja )
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bantic
Full Member

Auto: koda Fabia
|
 |
« Odgovor #4 na: Siječanj 24, 2010, 12:52:14 » |
|
vozio sam 2,0 tdi (140ks) 4x4 i mogu reci da sam vrlo zadovoljan. dok sam sjeo u auto imao sam osjecao da sam vec presao dosta kilometara s njim. to je ona slicnost u svim modelima :) po meni je auto dosta pregledan i nije mi trebalo neko osobito privikavanje na njega sto se tice prostora i preglednosti. nisam pretjerano isprobavao njegove performanse ali mogu reci da solidno ubrzava, motor je tih i kroz zavoje se jako lijepo vozi. pretpostavljam da ce 1,2tsi imati nesto losije ponasanje u voznji bar sto se tice zavoja s obzirom da je samo prednji pogon ali koliko sam cuo i taj motor je dosta okretan i dobar na startu. po meni je najveci nedostatak prtljaznik. druge nedostatke nisam ni nasao s obzirom da sam isti usporedjivao s fabiom koju imam. kao sto je voodoo napisao prtljaznik je izgubio na prostoru zbog rezervnog kotaca, to se da malo nadoknaditi pomjeranjem zadnjih siceva i vadjenjem rezervnog kotaca. gornja ploca prtljaznika je varijabilna pa vadjenjem rezervnog dobijes na dubini prtljaznika. ne znam zato nisu napravili da je rezervni kotač na petim vratima ili jednostavno da je auto 5-10cm dui. u usporedbi s q3 i tiguanom imam osjećaj da oni imaju veći pretljanik. inace, prijatelj je pisao test istog yetija za skodacroatia.com pa mozda pronadjes nesto zanimljivo http://www.skodacroatia.com/forum/index.php/topic,9586.0.html
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
King
Hero Member

Auto: Altea 1.9TDi Stylance
|
 |
« Odgovor #5 na: Siječanj 24, 2010, 01:31:53 » |
|
Kaj je taj 1.2 3 cilindra + turbina ili je to nekaj sasvim novo sa 4 cylindera?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Miljenko
Hero Member

Auto: Leon 1.9 TDI
|
 |
« Odgovor #6 na: Siječanj 24, 2010, 02:39:09 » |
|
jeste... 3+turbo...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Denis - Altea 1.9 TDI
Full Member

|
 |
« Odgovor #7 na: Siječanj 24, 2010, 03:55:27 » |
|
jeste... 3+turbo... nije... to je 4cilindrični + turbo. taj motor je 95 posto isti kao i 1,4 tsi samo ima 200ccm manje Čistoća i manja potronja Pie: AUTOservis.ba Čistoća i manja potronja koda Auto je krenula sa proizvodnjom potpuno novog motora u fabrici u Mladoj Boleslavi. Novi motor će pokretati kodina, ali i Audijeva, Volkswagenova i Seatova vozila. Potpuno novi motor je 1.2 litra četvorocilindrični motor (77kW) sa turbo punjačem. Oznaka motora na modelu će biti označena sa kraticom TSI. Jedan od ključnih ciljeva u razvoju ovog motora je manja emisija tetnih plinova CO2 emisije uz smanjenje potronje. Ovaj potuno novi TSI motor predstavlja jedinstvenu priliku kombinovanja ekoloki prihvatljivog vozila sa impresivnim performansama u vonji. Sa znatno snienom emisijom CO2 ovaj motor treba posmatrati kao doprinos ukupnom smanjenu emisije tetnih gasova kod naih vozila, kazao je predsjednik uprave koda Auta Reinhard Jung. Novi motor će orijentisanost ka ekoloki prihvatljivim vozilima podignuti na jo veći nivo u čitavoj VW grupaciji. Također, ovo je razlog povećanju kapaciteta za proizvodnju motora u koda Autu. Veliko mi je zadovoljstvo to će prva ugradnja novih motora započeti upravo u pogonima koda Auta. Sretan sam to mogu biti dio ovog projekta, rekao je ef projekta za razvoj i proizvodnju motora Joachim Rossmanit.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Denis - Altea 1.9 TDI
Full Member

|
 |
« Odgovor #8 na: Siječanj 24, 2010, 04:11:52 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
skladistar
|
 |
« Odgovor #9 na: Siječanj 24, 2010, 09:18:30 » |
|
prednje podvozje je od Octavije a zadnje od passata - uvijek koda mora patiti od svog velikog brata VW, ili bar bistri prodavači Yeti je odličan, kod 4x4 Haldex spojka 5 generacije moe prebaciti do 95% straga ( do sad je mogla max 50 ) itd, najvbie se isplati uzeti srednji paket opreme 2.0 TDI 110ks on je cca 160.000kn i za to se dobi vrhunski 4x4 puno off-road bolji od tiguana i konkurencije, mi smo ga vozili na kolovanju na motokroz stazi i kda sam uopce vidio po kud se vozi ostao sam paf  , a kad sam ga probao jo sam manje mogao vjerovat - auto sve radi sam ti samo skreče s volanom - ČUDO no poto ti gleda 1.2 pretpostavljam da te ne zanima off-road i 4x4, bez obzira opet dobro, novi motor odličan dobar okretni moment i ok cijena ako nebude previe komplicirao s opremom a voditelj prodaje u v u zubaku ak je isti od prije onda mu reci nek se nauči da prodaje kodu a ne VW ( nemrem se sad sjetit prezimena ali lik je tipični primjer kako uspjet ak se dovoljno dugo uvlači u ule nekom - e da sjetio sam se jel b. gača to !? ) to si ga u Zaboku fural po motokros stazi? ja bil jedno popodne dok se jos pripremal poligon, e kud su se vozili,a li Yeti ide ko zmaj... Nebi iel s motoror tud kud je taj Yeti juril...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
skype-> skladistar
|
|
|
Denis - Altea 1.9 TDI
Full Member

|
 |
« Odgovor #10 na: Siječanj 27, 2010, 08:05:21 » |
|
Danas sam bio u Zubaku na procjeni Altee. Sutra il za koji dan stie ponuda... Usput sam bio i na probnoj vonji sa Yeti-em. 1,8 tsi 160 konja. Mogu reć same pohvale to se tiće dranja na cesti... ja sam mislio da se puno vie ljulja od Altee, kad ono suprotno, jo i bolje dri cestu i pravac u zavojima... Vozio sam ga kojih 25km i mogu reć da sam potronju skinuo na 7,9 l/100km samo otvorene vonje al stvarno sam pazio sa gasom... Veli prodavać ako ga se ganja da je oko 11 na 100km. Drite fige da to vie dobijem za Alteu pa onda u lov za nekim http://slike.hr/slike/yetiwallpaper_8231a.jpg.html
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vuk
Full Member

Auto: Skoda Fabia 1.9 TDI Elegance / Skoda Yeti 2.0 TDI CR Experience
|
 |
« Odgovor #11 na: Veljača 01, 2010, 09:05:54 » |
|
Ja sam već odavno naručio novog Yetija, ali ne 1.2 TSI (to je početak ponude) nego 2.0 TDI CR 170 KS (to je kraj ponude) i dolazi mi za par dana.  Ovako ide to vozilo sa 30 KS manje od mog (ovo je TDI 140 KS), obratite panju na broj okretaja pri skoro 200 km/h. http://www.youtube.com/watch?v=iNfs9h0gXi8Ovog sa 140 KS sam i vozio na test vonji od cca 20 km, i ide to skroz dobro ali sam se ipak odlučio sa jači motor, jer poslije 210 kkm sa Fabijom TDI od 133 KS, ne elim kupiti novi a sporiji auto.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Veljača 01, 2010, 09:07:38 od Vuk »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|