Svibanj 23, 2012, 06:27:54
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1] 2 3   Dolje
Ispis
Autor Tema: altea ležaj točka  (Posjeta: 6422 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
acimir
Jr. Member
**

Auto: seat altea 1,6 mpi+lpg

« na: Rujan 21, 2009, 08:31:15 »

otiso ležaj zadnjeg točka a auto ima 48000km. dali je jos netko imo takvo nesto jer sam prije vozijo a6 c4 napravijo 180000km i nisam promijenijo nijedan ležaj. ili sam takve srece.   
Evidentirano
predrag
Hero Member

Auto: Toledo TDI+

« Odgovor #1 na: Rujan 21, 2009, 08:34:19 »

čini mi se da si takve sreće, al svo zlo s tim! 
Evidentirano

što više petljaš oko nečeg neispravnog , sve više ti je potreban čekić!!!
LaNa
Hero Member

Auto: Seat Leon

« Odgovor #2 na: Rujan 21, 2009, 10:14:50 »

Zamijenila sam prednji lijevi na 46tkm 
Evidentirano

Osijek, moj lega... ili tako neššto...  ;)
šošo
Hero Member

Auto: Sportbackdrek

« Odgovor #3 na: Rujan 23, 2009, 07:48:42 »

U garanciji sva sreća 
Evidentirano

U prolazu ko Meri Cetinić :)
LaNa
Hero Member

« Odgovor #4 na: Rujan 23, 2009, 09:06:44 »

U garanciji sva sreća 
Sva sreća!!!  hello2
Evidentirano

acimir
Jr. Member
**

Auto: seat altea 1,6 mpi+lpg

« Odgovor #5 na: Rujan 30, 2009, 08:24:37 »

danas stigo lezaj i onda šok gospoda iz zubaka Osijek kazu 1500 kunića+ugradnja. pomeni je to malo puno za dio koji nemože izdržat ni 50000 km   crybaby2
Evidentirano
LaNa
Hero Member

« Odgovor #6 na: Rujan 30, 2009, 10:12:18 »

Je, puno je, ali ako ti nije pod garancijom, morat ćeš platiti jbg. i ja sam se skoro bila onesvijestila kad sam čula cifru. sva sreća da su mi priznali 
Evidentirano

Scorpion
Hero Member

Auto: Ibiza FR TDi

perfekcionista

« Odgovor #7 na: Rujan 30, 2009, 10:13:13 »

a gle...ne radi ga g.Zubak ...radi ga tkozna gdje i u kojoj seriji pa sad ako se bas tebi desilo..ako su to svi kvarovi koje češ imat do kraja godine , potpisi i budi sretan sto je samo toliko...uvijek moze biti gore...uvijek!!

uglavnom SKN lezaj u maloprodaji ti je 960kn dok OPTIMAL ti je cca 890 kn...( pričam o zamjenskim dijelovima)
Evidentirano

šošo
Hero Member

Auto: Sportbackdrek

« Odgovor #8 na: Listopad 04, 2009, 11:01:16 »

Misliš SKF ne SKN. Kolko ja znam oni se još uvijek bave samo
čipanjem ne i ležajima 

Jooooj kad Hrvač vidi heheh   

Evidentirano

U prolazu ko Meri Cetinić :)
Scorpion
Hero Member

Auto: Ibiza FR TDi

perfekcionista

« Odgovor #9 na: Listopad 04, 2009, 05:47:23 »

Da SKF... 
Hvala na ispravci...misao je bila na pravom mjestu ali izgleda ne i prsti na tipkovnici!

Evidentirano

damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

Auto: Leon2 styl. 1.9TDI, Ibiza 6L 1.4 16v

« Odgovor #10 na: Listopad 05, 2009, 06:33:47 »

kak skužite da je ležaj, jel tolko glasno da se ne može razgovarati u autu ili ima neka druga metoda?
Evidentirano

• web
  • grafika
  • dizajn
Juka
Gost
« Odgovor #11 na: Listopad 05, 2009, 11:01:24 »

buka u autu se povećava sa brzinom. poslije dižeš auto na dizalicu i kotač po kotač zavrtiš dok ne čuješ/osjetiš drobljenje. <<< ova metoda je dost neprecizna :-)
Evidentirano
LaNa
Hero Member

« Odgovor #12 na: Listopad 05, 2009, 01:05:18 »

kak skužite da je ležaj, jel tolko glasno da se ne može razgovarati u autu ili ima neka druga metoda?
Meni nije bilo toliko glasno koliko je taj zvuk bio dubok i osjetila sam čak i male vibracije pod nogama. zvuk se povećavao nakon 60km/h i kasnije kad sam usporavala s veće brzine. Čim sam jedan dan sjela u auto, nakon sto metara sam skužila da nije u redu. a otkrili su kvar u servisu, kako kaže Juka, podigli ga i zavrtili kotače i osluškivali. ali to mi je više kao zujanje i dubok zvuk nego drobljenje..
Evidentirano

Dare
Hero Member

Auto: Seat Leon 2,0 TFSI+chip (cca 240ks)

« Odgovor #13 na: Listopad 05, 2009, 08:46:45 »

Meni nije bilo toliko glasno koliko je taj zvuk bio dubok i osjetila sam čak i male vibracije pod nogama. zvuk se povećavao nakon 60km/h i kasnije kad sam usporavala s veće brzine. Čim sam jedan dan sjela u auto, nakon sto metara sam skužila da nije u redu. a otkrili su kvar u servisu, kako kaže Juka, podigli ga i zavrtili kotače i osluškivali. ali to mi je više kao zujanje i dubok zvuk nego drobljenje..
imam osjećaj i da mene polako dostiže taj zvuk.....mislim da ću uskoro morat i ja to zamjenit.... crybaby2 crybaby2 crybaby2
Evidentirano

.....bolje pet do dvanaest nego nijednu poslije jedan....
LaNa
Hero Member

« Odgovor #14 na: Listopad 05, 2009, 09:08:25 »

imam osjećaj i da mene polako dostiže taj zvuk.....mislim da ću uskoro morat i ja to zamjenit.... crybaby2 crybaby2 crybaby2
al ja sam bila na 46tkm, to je ipak prerano za tak nešto..  sad2
Evidentirano

paco
Jr. Member
**

Auto: Renault CS 200

« Odgovor #15 na: Listopad 05, 2009, 09:24:19 »

meni na polu otisao zadnji desni na cca 90tkm.....culo se prvo lagano podmuklo tuljenje kao da je lonac zadnji malo prolupao, onda se zvuk pojacavao-digao ga vulkanizer na dizalicu i ustanovio kvar.....platih nekih 600-700kn, majstor nije uzeo nista za ruke angel4 angel4
Evidentirano
kraftwerk
Jr. Member
**

Auto: altea

« Odgovor #16 na: Listopad 09, 2009, 07:11:05 »

pa evo meni je otišao zadnji desni na 45000km i poludjeo sam ( a kako i ne bi). nije kriv zubak, on je samo distributer ali od automobila koji sam platio 17 tisuća eura očekujem više...ovo mi nije prvi automobil i sa svim automobilima do sada sam prelazio puuuuuno više km od 130000 do čak 300000 bez zamjene bilo kojeg ležaja na kotaču...e pa sada kada vidim da moj slučaj nije jedini sa seatom, mislim da nešto nije u redu i tu bi trebao generalni zastupnik za HR nešto poduzeti (po meni). uglavnom ne dam zubaku 1500kn+ugradnju nego sam kupio zamjenski i sa ugradnjom me koštao 800kn. ako potraje još 45000km imam love za još jednu zamjenu i piće za majstora. a u zubaku mi onako sa lakoćom vele pa odu oni i na manjoj kilometraži!!! pa nije to zadnje smeće ili igračka da tako odlazi!
Uh koliki je taj moj osvrt!!! molim sve članove da mi oproste!  dontknow
Evidentirano
lageros-zg
Jr. Member
**

Auto: Ford Focus

« Odgovor #17 na: Ožujak 28, 2010, 11:14:21 »

Pa evo da i ja, kao osoba koja se bavi prodajom takvih dijelova, a i kao vaš partner ovdje od nedavno. Pa iako je tema već dosta stara, problemi takve prirode su uvijek aktualni.

Na žalost, osim što se takvi dijelovi sve skuplji i nisu više onako jednostavni kao nekada (npr Golf II ili III još), sada su to kompletne glavčine, sa senzorima za ABS ili kojekakvim drugim "glupostima" po sebi (da se tako izrazim). I naravno, sve to košta.

E sad, uglavnom za vaše modele vozila te ležajeve proizvodi FAG, nešto manje SKF (iako kada se kupi SKF kutija u njoj je također FAG), a sada, kako sam vidio na Golfu V (što bi trebalo biti jednako kao i na Altei i Leonu) postoje dvije vrste za prednji kotač, od kojih je jedan FAG, a drugi NSK, a to isto se nalazi i u prvim ugradnjama, pa čak mi neki puta dođu i ležajevi sa štambiljem VW/AUDI sa originalnim OE brojem na sebi. Tako da ono o "zamjenskim" djelovima takve prirode i barem ovakvih dijelova, možete biti sigurni da je ista stvar, osim ako se ne kupuje nešto izvan toga ili tih kutija, onda je moguće svašta.
No, postavlja se onda jedno drugo pitanje: "Zašto onda prva ugradnja tako kratko traje?"
Nije to samo kod Seata, već je tako i kod ostale braće i sestara iz VW koncerna, ali toga nije pošteđen niti Opel, Renault, Fiat i ostali, jer isto tako im te stvari odlaze dosta brzo, iako ima i onih kojima i ne.

Uzroke zbog čega ležajevi odlaze vrlo rano možemo tražiti i na našim cestama/rizolima, tvrdoći auta, gumama i felgama i još kojekakvih stvari koje imaju utjecaja na rad ležaja.

Eto, nadam se da vas nisam puno zadavio, no ipak, kao osobi koja se bavi time još od 1992 godine, zapelo mi za oko, pa kao vaš "partner" ovdje, pomislio sam da bi bilo ok reći koju o tome iz stručne strane gledanja, a biti će još riječi o tome i na topicu kojega sam otvorio.

Pozdrav 
Evidentirano

prx
Jebach rumene kadulje
Administrator
Hero Member

Auto: Seat Leon 2.0 TDI

bacc. ing. techn. inf.

« Odgovor #18 na: Ožujak 28, 2010, 11:52:53 »

Ovaj tjedan zamjenio oba zadnja. Odnosno glavcine jel je brujalo za popizdit. 120000km, a auto je spusten prakticki od kad je imao 15000. Tako da mi to nije apsolutno nista cudno.
U original servisu 1500kn je jedan + zamjena (FAG), a ja u TAS autodijelovima dobio oba za cca 1500kn (takodjer FAG)  hello2

Tako da svaka preporuka za TAS 

Evidentirano

Znam te ptico  
lageros-zg
Jr. Member
**

Auto: Ford Focus

« Odgovor #19 na: Ožujak 28, 2010, 12:15:31 »

Ovaj tjedan zamjenio oba zadnja. Odnosno glavcine jel je brujalo za popizdit. 120000km, a auto je spusten prakticki od kad je imao 15000. Tako da mi to nije apsolutno nista cudno.
U original servisu 1500kn je jedan + zamjena (FAG), a ja u TAS autodijelovima dobio oba za cca 1500kn (takodjer FAG)  hello2

Tako da svaka preporuka za TAS 

PRX, a pazi sad ovo.
Da si me kojim slučajem kontaktirao prije svega toga, mogao si uštedjeti cca 500 kn, što mislim da i nije malo.
No, kako sam ovdje stigao pred nekoliko dana, možda nisi niti stigao reagirati ili si jednostavno ignorirao.

Ako sam dobro razumio, tvoj Leon je sa ove slike, što znači dvojka i svim modelima su jednaki stražnji ležajevi kotača.
Kod mene SKF (i glavčina je SKF-ova u kutiji, nije FAG), jedan komad bi te koštao 520,00 Kn, dok za oba kotača, cijena bi bila 910,00 Kn.
A inače, za ovaj model mislim da imam i solo SKF glavčinu, bez dodatnih šarafa koji idu u set, pa bi to bilo još nešto jeftinije.

Pa eto, možda za drugi puta (netko drugi, a možda i ti kada ti opet odu) će netko vidjeti ovaj post i onda znati da može proći i jeftinije, a na nikakvu štetu po kvaliteti proizvoda.

A da ne bude zabune, ovi isti ležajevi stražnjih kotača idu i na ALTEU, sve modele.
OE broj: 1K0 598 611  =  520,00 Kn/1kom  (910,00 Kn/2kom)
Cijena sa popustom za članove foruma i za gotovisnki način plaćanja.
« Zadnja izmjena: Ožujak 28, 2010, 12:19:36 od lageros-zg » Evidentirano

King
Hero Member

Auto: Altea 1.9TDi Stylance

« Odgovor #20 na: Ožujak 28, 2010, 12:35:16 »

Meni sve nešto dismr da to i mene uskoro čeka crybaby2 crybaby2 crybaby2
Iako auto ima tek 37tkm angry9, ali je nekih 25tkm bio vožen sa distancama od
po 20mm svaka i iako ga pažljivo  , distance tih dimenzija neidu u prilog lagerima
pa mi nebi bilo čudno da su lageri dobili po pičonu
Svakako se čujemo  u svezi toga još
Evidentirano
damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

Auto: Leon2 styl. 1.9TDI, Ibiza 6L 1.4 16v

« Odgovor #21 na: Travanj 07, 2010, 07:28:09 »

Počeo strugati na oko 80 kmh, tu počne, a onda struže/zuji i kad usporim ispod te brzine.

hebo ih lager u čelo, tast ima passata 160 000 km, nijedan nije vrisnuo..

a meni na 35!

seat ovlašteni imaju proljetnu akciju pregled za 1 kn, jel mislite da će dijagnosticirati gratis?
ili gledaju samo tekućine itd gluposti?
Evidentirano

• web
  • grafika
  • dizajn
jalteazg
Full Member

Auto: SEAT Altea 1.9 Tdi

« Odgovor #22 na: Travanj 08, 2010, 01:11:56 »

Pa nešto će ti sigurno dijagnosticirat samo da ostaviš pare kod njih :)
Evidentirano
Vuk
Full Member

Auto: Skoda Fabia 1.9 TDI Elegance / Skoda Yeti 2.0 TDI CR Experience

« Odgovor #23 na: Travanj 08, 2010, 11:35:21 »

Nema nekog pravila na koliko km ce vam lezaj prosvirat. Evo recimo npr. na mojoj Fabiji najprije je otisao prednji lijevi na nekih cca 70 kkm i promjenili su mi glavcinu pod garancijom. Onda je nakon jos dvadesetak kkm otisao i desni ciju izmjenu sam morao platiti, pa kratko iza toga i zadnji desni (opet sam morao platiti naravno). Sva tri su dakle otisla dok je auto imao manje od 100 kkm.
Danas auto ima preko 210 kkm i onaj jedan preostali (zadnji lijevi) je jos uvjek original i ova sva tri zamjenjena jos su dobri, dakle svi su presli daleko vise nego ona prva tri. A onaj jedan je rekorder sa cijelih 210 kkm. toothy9
Evidentirano

<a href="http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf" target="_blank">http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf</a>
Fabia 1.9 TDI + Yeti 2.0 TDI =130+170= 300 dizelskih konja u garazi
v.d.
King without a crown
Administrator
Hero Member

Auto: Mazda MX-5

kapitulirao

« Odgovor #24 na: Travanj 08, 2010, 12:23:49 »

al ga serete svi skupa...
ležaj kotača je dio koji vam ja mogu strgati u 30 metara. Nov.

Dovoljno je s dovoljno visokom brzinom pogoditi rupčagu ili se nasloniti na rinzol malo jače. Vi koji se parkirate na rinzol svaki dan...a što drugo očekujete već da djelovi ovjesa počnu popuštati?
Evidentirano
 Str: [1] 2 3   Gore
Ispis
Skoči na: