acimir
Jr. Member

Auto: seat altea 1,6 mpi+lpg
|
 |
« na: Rujan 21, 2009, 08:31:15 » |
|
otiso leaj zadnjeg točka a auto ima 48000km. dali je jos netko imo takvo nesto jer sam prije vozijo a6 c4 napravijo 180000km i nisam promijenijo nijedan leaj. ili sam takve srece. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
predrag
Hero Member

Auto: Toledo TDI+
|
 |
« Odgovor #1 na: Rujan 21, 2009, 08:34:19 » |
|
čini mi se da si takve sreće, al svo zlo s tim! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
što više petljaš oko nečeg neispravnog , sve više ti je potreban čekić!!!
|
|
|
LaNa
Hero Member

Auto: Seat Leon
|
 |
« Odgovor #2 na: Rujan 21, 2009, 10:14:50 » |
|
Zamijenila sam prednji lijevi na 46tkm 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Osijek, moj lega... ili tako nešto... ;)
|
|
|
šošo
Hero Member

Auto: Sportbackdrek
|
 |
« Odgovor #3 na: Rujan 23, 2009, 07:48:42 » |
|
Zamijenila sam prednji lijevi na 46tkm  U garanciji sva sreća 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
U prolazu ko Meri Cetinić :)
|
|
|
LaNa
Hero Member

|
 |
« Odgovor #4 na: Rujan 23, 2009, 09:06:44 » |
|
Zamijenila sam prednji lijevi na 46tkm  U garanciji sva sreća  Sva sreća!!! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
acimir
Jr. Member

Auto: seat altea 1,6 mpi+lpg
|
 |
« Odgovor #5 na: Rujan 30, 2009, 08:24:37 » |
|
danas stigo lezaj i onda ok gospoda iz zubaka Osijek kazu 1500 kunića+ugradnja. pomeni je to malo puno za dio koji nemoe izdrat ni 50000 km 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
LaNa
Hero Member

|
 |
« Odgovor #6 na: Rujan 30, 2009, 10:12:18 » |
|
Je, puno je, ali ako ti nije pod garancijom, morat će platiti jbg. i ja sam se skoro bila onesvijestila kad sam čula cifru. sva sreća da su mi priznali 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Scorpion
Hero Member

Auto: Ibiza FR TDi
perfekcionista
|
 |
« Odgovor #7 na: Rujan 30, 2009, 10:13:13 » |
|
a gle...ne radi ga g.Zubak ...radi ga tkozna gdje i u kojoj seriji pa sad ako se bas tebi desilo..ako su to svi kvarovi koje če imat do kraja godine , potpisi i budi sretan sto je samo toliko...uvijek moze biti gore...uvijek!!
uglavnom SKN lezaj u maloprodaji ti je 960kn dok OPTIMAL ti je cca 890 kn...( pričam o zamjenskim dijelovima)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
šošo
Hero Member

Auto: Sportbackdrek
|
 |
« Odgovor #8 na: Listopad 04, 2009, 11:01:16 » |
|
Misli SKF ne SKN. Kolko ja znam oni se jo uvijek bave samo čipanjem ne i leajima  Jooooj kad Hrvač vidi heheh 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
U prolazu ko Meri Cetinić :)
|
|
|
Scorpion
Hero Member

Auto: Ibiza FR TDi
perfekcionista
|
 |
« Odgovor #9 na: Listopad 04, 2009, 05:47:23 » |
|
Da SKF...  Hvala na ispravci...misao je bila na pravom mjestu ali izgleda ne i prsti na tipkovnici! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

Auto: Leon2 styl. 1.9TDI, Ibiza 6L 1.4 16v
|
 |
« Odgovor #10 na: Listopad 05, 2009, 06:33:47 » |
|
kak skuite da je leaj, jel tolko glasno da se ne moe razgovarati u autu ili ima neka druga metoda?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Juka
Gost
|
 |
« Odgovor #11 na: Listopad 05, 2009, 11:01:24 » |
|
buka u autu se povećava sa brzinom. poslije die auto na dizalicu i kotač po kotač zavrti dok ne čuje/osjeti drobljenje. <<< ova metoda je dost neprecizna :-)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
LaNa
Hero Member

|
 |
« Odgovor #12 na: Listopad 05, 2009, 01:05:18 » |
|
kak skužite da je ležaj, jel tolko glasno da se ne može razgovarati u autu ili ima neka druga metoda?
Meni nije bilo toliko glasno koliko je taj zvuk bio dubok i osjetila sam čak i male vibracije pod nogama. zvuk se povećavao nakon 60km/h i kasnije kad sam usporavala s veće brzine. Čim sam jedan dan sjela u auto, nakon sto metara sam skužila da nije u redu. a otkrili su kvar u servisu, kako kaže Juka, podigli ga i zavrtili kotače i osluškivali. ali to mi je više kao zujanje i dubok zvuk nego drobljenje..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Dare
Hero Member

Auto: Seat Leon 2,0 TFSI+chip (cca 240ks)
|
 |
« Odgovor #13 na: Listopad 05, 2009, 08:46:45 » |
|
kak skuite da je leaj, jel tolko glasno da se ne moe razgovarati u autu ili ima neka druga metoda?
Meni nije bilo toliko glasno koliko je taj zvuk bio dubok i osjetila sam čak i male vibracije pod nogama. zvuk se povećavao nakon 60km/h i kasnije kad sam usporavala s veće brzine. Čim sam jedan dan sjela u auto, nakon sto metara sam skuila da nije u redu. a otkrili su kvar u servisu, kako kae Juka, podigli ga i zavrtili kotače i oslukivali. ali to mi je vie kao zujanje i dubok zvuk nego drobljenje.. imam osjećaj i da mene polako dostie taj zvuk.....mislim da ću uskoro morat i ja to zamjenit.... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
.....bolje pet do dvanaest nego nijednu poslije jedan....
|
|
|
LaNa
Hero Member

|
 |
« Odgovor #14 na: Listopad 05, 2009, 09:08:25 » |
|
Meni nije bilo toliko glasno koliko je taj zvuk bio dubok i osjetila sam čak i male vibracije pod nogama. zvuk se povećavao nakon 60km/h i kasnije kad sam usporavala s veće brzine. Čim sam jedan dan sjela u auto, nakon sto metara sam skuila da nije u redu. a otkrili su kvar u servisu, kako kae Juka, podigli ga i zavrtili kotače i oslukivali. ali to mi je vie kao zujanje i dubok zvuk nego drobljenje.. imam osjećaj i da mene polako dostie taj zvuk.....mislim da ću uskoro morat i ja to zamjenit....  al ja sam bila na 46tkm, to je ipak prerano za tak neto.. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
paco
Jr. Member

Auto: Renault CS 200
|
 |
« Odgovor #15 na: Listopad 05, 2009, 09:24:19 » |
|
meni na polu otisao zadnji desni na cca 90tkm.....culo se prvo lagano podmuklo tuljenje kao da je lonac zadnji malo prolupao, onda se zvuk pojacavao-digao ga vulkanizer na dizalicu i ustanovio kvar.....platih nekih 600-700kn, majstor nije uzeo nista za ruke 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kraftwerk
Jr. Member

Auto: altea
|
 |
« Odgovor #16 na: Listopad 09, 2009, 07:11:05 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
lageros-zg
Jr. Member

Auto: Ford Focus
|
 |
« Odgovor #17 na: Ožujak 28, 2010, 11:14:21 » |
|
Pa evo da i ja, kao osoba koja se bavi prodajom takvih dijelova, a i kao va partner ovdje od nedavno. Pa iako je tema već dosta stara, problemi takve prirode su uvijek aktualni. Na alost, osim to se takvi dijelovi sve skuplji i nisu vie onako jednostavni kao nekada (npr Golf II ili III jo), sada su to kompletne glavčine, sa senzorima za ABS ili kojekakvim drugim "glupostima" po sebi (da se tako izrazim). I naravno, sve to kota. E sad, uglavnom za vae modele vozila te leajeve proizvodi FAG, neto manje SKF (iako kada se kupi SKF kutija u njoj je također FAG), a sada, kako sam vidio na Golfu V (to bi trebalo biti jednako kao i na Altei i Leonu) postoje dvije vrste za prednji kotač, od kojih je jedan FAG, a drugi NSK, a to isto se nalazi i u prvim ugradnjama, pa čak mi neki puta dođu i leajevi sa tambiljem VW/AUDI sa originalnim OE brojem na sebi. Tako da ono o "zamjenskim" djelovima takve prirode i barem ovakvih dijelova, moete biti sigurni da je ista stvar, osim ako se ne kupuje neto izvan toga ili tih kutija, onda je moguće svata. No, postavlja se onda jedno drugo pitanje: "Zato onda prva ugradnja tako kratko traje?" Nije to samo kod Seata, već je tako i kod ostale braće i sestara iz VW koncerna, ali toga nije poteđen niti Opel, Renault, Fiat i ostali, jer isto tako im te stvari odlaze dosta brzo, iako ima i onih kojima i ne. Uzroke zbog čega leajevi odlaze vrlo rano moemo traiti i na naim cestama/rizolima, tvrdoći auta, gumama i felgama i jo kojekakvih stvari koje imaju utjecaja na rad leaja. Eto, nadam se da vas nisam puno zadavio, no ipak, kao osobi koja se bavi time jo od 1992 godine, zapelo mi za oko, pa kao va "partner" ovdje, pomislio sam da bi bilo ok reći koju o tome iz stručne strane gledanja, a biti će jo riječi o tome i na topicu kojega sam otvorio. Pozdrav 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
prx
Jebach rumene kadulje
Administrator
Hero Member

Auto: Seat Leon 2.0 TDI
bacc. ing. techn. inf.
|
 |
« Odgovor #18 na: Ožujak 28, 2010, 11:52:53 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Znam te ptico 
|
|
|
lageros-zg
Jr. Member

Auto: Ford Focus
|
 |
« Odgovor #19 na: Ožujak 28, 2010, 12:15:31 » |
|
PRX, a pazi sad ovo. Da si me kojim slučajem kontaktirao prije svega toga, mogao si utedjeti cca 500 kn, to mislim da i nije malo. No, kako sam ovdje stigao pred nekoliko dana, moda nisi niti stigao reagirati ili si jednostavno ignorirao. Ako sam dobro razumio, tvoj Leon je sa ove slike, to znači dvojka i svim modelima su jednaki stranji leajevi kotača. Kod mene SKF (i glavčina je SKF-ova u kutiji, nije FAG), jedan komad bi te kotao 520,00 Kn, dok za oba kotača, cijena bi bila 910,00 Kn. A inače, za ovaj model mislim da imam i solo SKF glavčinu, bez dodatnih arafa koji idu u set, pa bi to bilo jo neto jeftinije. Pa eto, moda za drugi puta (netko drugi, a moda i ti kada ti opet odu) će netko vidjeti ovaj post i onda znati da moe proći i jeftinije, a na nikakvu tetu po kvaliteti proizvoda. A da ne bude zabune, ovi isti leajevi stranjih kotača idu i na ALTEU, sve modele. OE broj: 1K0 598 611 = 520,00 Kn/1kom (910,00 Kn/2kom) Cijena sa popustom za članove foruma i za gotovisnki način plaćanja.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 28, 2010, 12:19:36 od lageros-zg »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

Auto: Leon2 styl. 1.9TDI, Ibiza 6L 1.4 16v
|
 |
« Odgovor #21 na: Travanj 07, 2010, 07:28:09 » |
|
Počeo strugati na oko 80 kmh, tu počne, a onda strue/zuji i kad usporim ispod te brzine.
hebo ih lager u čelo, tast ima passata 160 000 km, nijedan nije vrisnuo..
a meni na 35!
seat ovlateni imaju proljetnu akciju pregled za 1 kn, jel mislite da će dijagnosticirati gratis? ili gledaju samo tekućine itd gluposti?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jalteazg
Full Member

Auto: SEAT Altea 1.9 Tdi
|
 |
« Odgovor #22 na: Travanj 08, 2010, 01:11:56 » |
|
Pa neto će ti sigurno dijagnosticirat samo da ostavi pare kod njih :)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vuk
Full Member

Auto: Skoda Fabia 1.9 TDI Elegance / Skoda Yeti 2.0 TDI CR Experience
|
 |
« Odgovor #23 na: Travanj 08, 2010, 11:35:21 » |
|
Nema nekog pravila na koliko km ce vam lezaj prosvirat. Evo recimo npr. na mojoj Fabiji najprije je otisao prednji lijevi na nekih cca 70 kkm i promjenili su mi glavcinu pod garancijom. Onda je nakon jos dvadesetak kkm otisao i desni ciju izmjenu sam morao platiti, pa kratko iza toga i zadnji desni (opet sam morao platiti naravno). Sva tri su dakle otisla dok je auto imao manje od 100 kkm. Danas auto ima preko 210 kkm i onaj jedan preostali (zadnji lijevi) je jos uvjek original i ova sva tri zamjenjena jos su dobri, dakle svi su presli daleko vise nego ona prva tri. A onaj jedan je rekorder sa cijelih 210 kkm. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
v.d.
King without a crown
Administrator
Hero Member

Auto: Mazda MX-5
kapitulirao
|
 |
« Odgovor #24 na: Travanj 08, 2010, 12:23:49 » |
|
al ga serete svi skupa... leaj kotača je dio koji vam ja mogu strgati u 30 metara. Nov.
Dovoljno je s dovoljno visokom brzinom pogoditi rupčagu ili se nasloniti na rinzol malo jače. Vi koji se parkirate na rinzol svaki dan...a to drugo očekujete već da djelovi ovjesa počnu poputati?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|