foggy_du
Hero Member

Auto: Mazda 3 sedan
|
 |
« na: Lipanj 10, 2008, 01:01:55 » |
|
Dakle, poto sam već i ranije dobivao upite kako sam izradio (bilo je i ekipe koja nije čitala da sam sam radio pa je pitala di sam kupio i koliko kota) ovdje ću napisati kako i upload-ati par slikica, a zvuk se moe čuti u topic-u ibiza by foggy... 2 opcije: 1. dovesti sa cijevima filter do desnog fara, a zatim odnekud dovesti hladni zrak do filtera. sve je dobro dok se vozi, ali ako stoji u koloni ili je guva po ljeti se pregrije, povuče vrući zrak i zblesi se elektronika, ali je zvuk puno bolji nego u kombinaciji 2. 2. kratko koljeno, filter iza akumulatora, ne vuče vrući zrak (nakon pola sata vonje u koloni sam stao i provjerio filter i bio je samo topal), malo bre se razvrti nego sa cijevima, ali je i malko tii.... Prednost ovoga načina je cijena (mene je izalo 350 kn...  ), i plastika puno bolje izolira toplinu od inox-a, iako inox ljepe izgleda... Tko voli nek izvoli... [attachment deleted by admin]
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
There's a hierarchy of insanity in motor sports. Normal people think all racers are crazy. Folks who race sedans think people in open-wheel cars are nuts. They all think motoracers are absolutely off theirs meds. But everyone agrees who are absolutely craziest people in racing - rally racers."
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #1 na: Lipanj 10, 2008, 01:04:39 » |
|
Kombinacija 2... meni trenutno ovako izgleda na autu, tko god ga je čuo oduevio se...
[attachment deleted by admin]
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
There's a hierarchy of insanity in motor sports. Normal people think all racers are crazy. Folks who race sedans think people in open-wheel cars are nuts. They all think motoracers are absolutely off theirs meds. But everyone agrees who are absolutely craziest people in racing - rally racers."
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #2 na: Lipanj 10, 2008, 01:13:28 » |
|
I druga verzija 1. kombinacije... Slika ispod je prikaz kako sam ja doveo hladni zrak do filtera.
[attachment deleted by admin]
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #3 na: Lipanj 10, 2008, 02:24:42 » |
|
Evo videa, nije ba najbolji, bit će uskoro novi... http://www.youtube.com/v/GB5-ld-vTwY&hl=en
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #5 na: Lipanj 10, 2008, 07:25:44 » |
|
Imam ih ali me muči kompresija videa da napravim upload... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
13snc
13SoNotCool
Global Moderator
Hero Member

Auto: Beverly 250
|
 |
« Odgovor #6 na: Lipanj 10, 2008, 10:22:01 » |
|
plumbing... nice!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #7 na: Lipanj 11, 2008, 03:35:24 » |
|
E, da! Zboravih reći da mi komp dosta često pali lampicu, a kad ga stavim na provjeru izbaciva mi da imam previsoki tlak u usisnoj cijevi... ne znam zato... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #8 na: Lipanj 19, 2008, 02:06:46 » |
|
http://www.youtube.com/v/W5y8FPpOXYY&hl=enNadam se da vam se sviđa...me like verry mutch... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
đuro
Global Moderator
Hero Member

Auto: Seat Arosa - G40
Zovu me i kustos .....
|
 |
« Odgovor #9 na: Lipanj 19, 2008, 02:38:38 » |
|
pa ne vidi se nikakva slika
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #10 na: Lipanj 19, 2008, 02:40:21 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kaki
Black Pearl
Hero Member

Auto: Seat Ibiza
|
 |
« Odgovor #11 na: Listopad 08, 2008, 07:53:00 » |
|
e sad jedno pitanje ? dali si imao poklopac motora gore ?
ja bih takodjer htjeo napravit usis,al imam taj poklopac,pa mi se tu cini neki problem...jer mislim da je filter zraka u njemu ako se ne varam,bio sam ga skinio,jel...samo se pocupa van,al dalje ....
mislio sam pravit usis od prokroma....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mucc
Baraba (ali ne biblijski lik...)
Hero Member

Auto: Seat Ibiza Sportrider II 1.4.16V
vmucak@gmail.com
|
 |
« Odgovor #12 na: Listopad 08, 2008, 09:21:30 » |
|
ako imas motor 1.2 onda imas i veliki poklopac motora kao i breky u kojem je filter zraka http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,2872.0.html a ako imas 1.4 onda nemas takav veliki nego su odvojeni filter zraka i poklopac.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ustvari potrebna mi je samo jedna piva da se ubijem. Samo nisam ziher jel to trinaesta ili četrnaesta....
|
|
|
kaki
Black Pearl
Hero Member

|
 |
« Odgovor #13 na: Listopad 08, 2008, 09:33:34 » |
|
tak je tak je.... i jel bi mogo to prikrpat unutra ?
kad sam skinio poklopac,vidi se usisna cijev ,isto kao kod foggy-a ,sad dal ima kake to veze ? il ne...mislim,jel u poklopcu ima jos nesto osim filtera zraka ? povezan je jos nekom zicom za nest dolje,nisam gledo za sta,neg sam prije bolje vratio odma :D
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mucc
Hero Member

vmucak@gmail.com
|
 |
« Odgovor #14 na: Listopad 08, 2008, 11:35:13 » |
|
mislim da ti je filter na apsolutno istom mjestu kao i na motoru 1.4 samo je razlika u tome sto ti imas veliki poklopac sa integriranim kucistem za filter, a ja na 1.4 nemam toliko poklopac pa je filter zasebno. trebala bi biti ista stvar. pitaj prx-a ili nekog ko ima elsu ili etku da ti tocno pogleda kak stvari stoje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ustvari potrebna mi je samo jedna piva da se ubijem. Samo nisam ziher jel to trinaesta ili četrnaesta....
|
|
|
kaki
Black Pearl
Hero Member

|
 |
« Odgovor #15 na: Listopad 08, 2008, 11:46:07 » |
|
ma imam i ja,al moram instalirat...samo me zanimalo ,dali bih mogao namontirat....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mucc
Hero Member

vmucak@gmail.com
|
 |
« Odgovor #16 na: Listopad 08, 2008, 11:49:12 » |
|
kak nebi mogao namontirat. bez beda. nebi smjelo bit frke. imas ono jedno crijevo koje moras zatvorit jer je frendu filter vukel ulje kroz njega jer je bio ogroman protok i to je to koliko ja znam. pitaj foggy-a, on ti stalno kemija sa time,on najbolje zna.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
exfreerider
Hero Member

Auto: Polo 9N3 1.9TDI Tsunami Edition
|
 |
« Odgovor #17 na: Studeni 18, 2008, 12:09:29 » |
|
Osjete li se na potronji te razne gljive i vrganji 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Gas i slalom
|
|
|
prx
Jebach rumene kadulje
Administrator
Hero Member

Auto: Seat Leon 2.0 TDI
bacc. ing. techn. inf.
|
 |
« Odgovor #18 na: Studeni 18, 2008, 12:10:45 » |
|
Osjete li se na potronji te razne gljive i vrganji  Auto nejde na zrak. Dakle bolje ubrzanje, vishe zraka, vishe goriva, veca potrosnja. Nekom pol litre znaci puno, nekom ne.......
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Znam te ptico 
|
|
|
kix
Hero Member

Auto: Audi A4 1.9 TDI + :)
|
 |
« Odgovor #19 na: Studeni 18, 2008, 12:11:28 » |
|
Osjete li se na potronji te razne gljive i vrganji  O daaaaaaaaa 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #20 na: Studeni 21, 2008, 10:38:38 » |
|
Ako polako vozim vie troi s panelom u originalnoj kutiji, a ako sam "gaserski" raspoloen (turiranje, lajfanje, jurcanje...) onda troi vie s ludarom. Ali svejedno ne ide preko 8,5...Po meni jedina mana ludare je ta da te goni da non-stop dodava gas...ako je to mana... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Omerta
Hero Member

Auto: Ibiza SR II
|
 |
« Odgovor #21 na: Listopad 18, 2011, 08:03:11 » |
|
"Izrada usisa", a nema ni jedne slike, postupka, ovo ono..  Kako da ja sad koji pojma nema (a volio bi naučit) napravim usis sa KiN filterom (u svojoj zaštitnoj kutiji) 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
đuro
Global Moderator
Hero Member

Auto: Seat Arosa - G40
Zovu me i kustos .....
|
 |
« Odgovor #22 na: Listopad 18, 2011, 08:11:14 » |
|
"Izrada usisa", a nema ni jedne slike, postupka, ovo ono..  Kako da ja sad koji pojma nema (a volio bi naučit) napravim usis sa KiN filterom (u svojoj zaštitnoj kutiji)  imas slike u njegovom topicu u "nasi auti"
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Omerta
Hero Member

Auto: Ibiza SR II
|
 |
« Odgovor #23 na: Listopad 18, 2011, 08:30:55 » |
|
Ok, hvala ti, budem pogledao.. Uglavnom, čitao sam prvih 8 strana "nasi auti" da uhvatim koju ideju, sliku u vezi interijera, ali nisam previše mario za "ispod haube" pa sam vjerojatno propustio.. Pogledat ću.. S tim, ako je već ovo DIY, pametno je da ovdje budu slike ili barem link na drugi topic..  EDIT: Riječ je o mazdi, očito je to razlog zašto sam preletio topic i čitao dalje "Seat-e"..
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Listopad 18, 2011, 08:36:28 od Omerta »
|
Evidentirano
|
|
|
|
foggy_du
Hero Member

|
 |
« Odgovor #24 na: Studeni 22, 2011, 12:52:23 » |
|
Imaš topic ibiza by foggy_du, samo ne znam koliko tamo ima slika, jer su i tamo admini brisali...stavim slike uskoro, čim ih nađem...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|