Svibanj 23, 2012, 03:44:36
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1] 2   Dolje
Ispis
Autor Tema: Profili membera  (Posjeta: 1604 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Renda
Hero Member

Auto: Seat Ibiza TDI

« na: Travanj 11, 2008, 10:14:21 »

Nisam nigdje našao pa da pitam...

Je li obavezno popunjavanje profila za mjesto iz kojeg je member i godine?

Već sam dosta puta htio pogledati od kud je netko ili koliko godina ima pa je sve prazno... dontknow
Evidentirano

Seat Ibiza TDI (131+)
niximus
Hero Member

Auto: Seat Ibiza, 1.9 TDi

One love, one life

« Odgovor #1 na: Travanj 11, 2008, 10:40:45 »

Hm, gle renda kak ja gledam na to...

Kod nas u RH je osnovni oblik raspoznavanja JMBG, a on se sastoji od datuma rođenja, spola i bla bla...

uglavnom... oću reći da davanjem datuma rođenja imaš 3/4 nečijeg jmbg, što se može zlouporabiti, ja sam za tajnost podataka zbog raznih stvari, eto toliko...

nije obavezno davanje mjesta i datuma kolko ja kontam
Evidentirano
Renda
Hero Member

« Odgovor #2 na: Travanj 11, 2008, 10:48:19 »

filozofija... I dalje imaš zadnja 4 broja koja te razlikuju od nekoga tko je rođen na isti dan kao i ti...

Koliko ljudi je rođeno na isti dan kao i ti, tako da ti taj dio baš i ne znači nešto...

A ja sam konkretno više puto htio vidjeti baš tvoj profil da vidim koliko godina imaš s obzirom na to kakve stvari pišeš odnosno kolik osu ti konstruktivni postovi. NHF.

I brdo puta se dopisujem sa nekim pa neznam od kud je (jel iz Zagreba ili negdje drugdje), što pogotovo pomogne kad prodaješ ili kupuješ nešto...

A mislim da je u redu da kada komuniciraš s nekime, da znaš barem okvirno nešto o njemu kako bi mogao bolje posložiti kontekst napisanog i bolje shvatit način razmišljanja...
Evidentirano

Seat Ibiza TDI (131+)
Kreso 9001VG
Seat kolekcionar :-))
Hero Member

Auto: Ibiza 1.9 TDI Sportrider II/Altea 1.9TDI

Driven by Kreso >:-)

« Odgovor #3 na: Travanj 11, 2008, 10:51:11 »

Renda potpisujem 
Evidentirano
kix
Hero Member

Auto: Audi A4 1.9 TDI + :)

« Odgovor #4 na: Travanj 11, 2008, 10:55:25 »

Potpis 

Ak i znaš 3/4 nečijeg JMBG-a još ti uvijek fali ona 1/4   .......ja sam rođen 22.03.1984 ... muško ..... zlouporabi to ili mi barem reci koji mi je JMBG?   
Evidentirano
prx
Jebach rumene kadulje
Administrator
Hero Member

Auto: Seat Leon 2.0 TDI

bacc. ing. techn. inf.

« Odgovor #5 na: Travanj 11, 2008, 10:55:42 »

Renda  za sve!

I bilo bi skroz ok da se to uvede kao obavezno! 
Evidentirano

Znam te ptico  
Renda
Hero Member

« Odgovor #6 na: Travanj 11, 2008, 10:57:56 »

E, i još nešto... U profilu ti pišu samo godine, ne piše datum rođenje, tako da toliko o tome za jmbg... angel4
Evidentirano

Seat Ibiza TDI (131+)
davorsp
Gost
« Odgovor #7 na: Travanj 11, 2008, 11:01:33 »

datum piše u kalendaru
Evidentirano
Renda
Hero Member

« Odgovor #8 na: Travanj 11, 2008, 11:04:06 »

datum piše u kalendaru

A yebiga onda...
Evidentirano

Seat Ibiza TDI (131+)
Breky
Hero Member

Auto: Ibiza 1.2 12V

« Odgovor #9 na: Travanj 11, 2008, 12:37:28 »

Citat:
filozofija... I dalje imaš zadnja 4 broja koja te razlikuju od nekoga tko je rođen na isti dan kao i ti...

Koliko ljudi je rođeno na isti dan kao i ti, tako da ti taj dio baš i ne znači nešto...

A ja sam konkretno više puto htio vidjeti baš tvoj profil da vidim koliko godina imaš s obzirom na to kakve stvari pišeš odnosno kolik osu ti konstruktivni postovi. NHF.

I brdo puta se dopisujem sa nekim pa neznam od kud je (jel iz Zagreba ili negdje drugdje), što pogotovo pomogne kad prodaješ ili kupuješ nešto...

A mislim da je u redu da kada komuniciraš s nekime, da znaš barem okvirno nešto o njemu kako bi mogao bolje posložiti kontekst napisanog i bolje shvatit način razmišljanja...

Potpis
Evidentirano
13snc
13SoNotCool
Global Moderator
Hero Member

Auto: Beverly 250

« Odgovor #10 na: Travanj 11, 2008, 12:46:37 »

Bravo Renda...

godine i lokacija po meni obavezni.... moze i bris grla!
Evidentirano

SeatClubCroatia Promo 1 ¤ @VWTS2007 ¤ @VWTS2008 jubito
niximus
Hero Member

One love, one life

« Odgovor #11 na: Travanj 11, 2008, 12:58:28 »

A znači svi ste htjeli vidjeti koliko godina imam... sori dečki al u vezi sam... jbg

Koliko su konstruktivni moji postovi, svatko to gleda na neki drugi način, često preko interneta ne možeš skontati nečiji smisao za humor, a i razlikuje se od grada do grada, kvarta i tako dalje da ne nabrajam, pa možda ne kontate moje fore...

Renda, želiš reći da sam glup, možda malko nepametan ili me jednostavno ne shvaćaš?

Moji prijedlozi što se tiče mehanike i auta izostaju u svakom slučaju, jel za mehaniku i prčkanje po autu postoji čika zubak i moj drugi mehaničar.

Ako te baš zanima rođen sam 29.9.1985. a one podatke koje ne želim reći o sebi jednostavno ne želim, jel je forum javna stvar, a postoji razlog zašto ja ne moram i ne želim svakome otkrivati svoje osobne podatke i to dobar razlog.  (možda sam zaštićeni svjedok, a to sigurno tu ne moram navesti, zar ne?)

Iz osobnog iskustva znam kako krive stvari znaju završiti na krivim mjestima, pa se ne želim pravdati.

Što se tiče JMBG, u mojoj generaciji, mojoj osnovnoj i srednjoj školi većini se JMBG razlikovao u samo nekolko znamenki i tak da smo jednom nasumično pogađali JMBG pa je bilo puno pogodaka:

prvih 7 brojki datum i godina, pa spol i zadnje dvije je neznam što ali ima puno koji završavaju isto...

Zato na osobnim iskaznicama nema više jasni JMBG već se vadi pomoću ključa, malo je izmješan, jel je preosobno i može doći do zlouporabe (činjenica)

2BREKY:

2203985300055 jel blizu?
Evidentirano
v.d.
King without a crown
Administrator
Hero Member

Auto: Mazda MX-5

kapitulirao

« Odgovor #12 na: Travanj 11, 2008, 01:21:34 »

e gle
stavio sam ime i prezime i za to je već bila borba.
stavio sam i da se upiše auto koji vozite...
i onda jučer dođe member i upiše ime pod "ime i prezime" a svoje prezime pod "auto".
Tako da definitivno neću forsati upisivanje lokacije i datuma rođena , jer nemam snage boriti se svakodnevno sa ljudima koji jednostavno odbijaju čitati.
Evidentirano
Madfish
Hero Member

Auto: Leon 1.9 TDi

« Odgovor #13 na: Travanj 11, 2008, 01:56:18 »

Po mom misljenju obavezno vi trebalo biti samo ime, mozda i prezime(iako je i to diskutabilno).
A datum,godine i lokacija bi trebalo biti neobavezno,znaci ako osoba zeli,neka stavi te podatke,ako ne zeli ne mora,neki ljudi ne vole ostavljati te podatke po netu.
Meni je osobno,puno ugodnije(lakse) komunicirati s osobom kad znas ime te osobe,te kolko ta osoba ima godina, i od kud je. Odnosno lakse ces joj objasniti neke stvari.

E sad,zasto sam gore stavio da je prezime diskutabilno. Ako netko pristane staviti svoje podatke tipa ime i prezime,znaci da stoji sa svojim imenom iza onog sto napise, i da ce se,kolko tolko,pristojno ponasati. Kazem kolko tolko,jer ima ljudi koji i nakon sto objave svojega imena i prezimena,rade gluposti.
Da se ogradim,ne kazem da tu na forumu neki ljudi to i rade!

p.s. vidim da se ljudi bune zbog datuma...
@v.d. moze li se nekako napraviti da se ne upisuje datum,nego samo broj godina.
tako bi se izbjeglo mozebitno zlouporabljivaenje datuma i godine rodjenja.

p.p.s. niximus, morat cu se sloziti sa rendom, u zadnje vrijeme su ti postovi malo cudni.
prije si bio ok, al sad si postao nekak cudan,tocnije tvoji postovi  dontknow
Evidentirano
13snc
13SoNotCool
Global Moderator
Hero Member

« Odgovor #14 na: Travanj 11, 2008, 02:25:59 »

totalni OT: v.d. sto je s tvojim avatarom? to ima veze sa signature-om?
Evidentirano

jojo
Full Member

Auto: Ibiza 1.4 16v

« Odgovor #15 na: Travanj 11, 2008, 02:36:33 »

Eh a sta ces nismo svi isti, nekima nije ugodno da im netko nepoznat preko interneta zna ime, prezime ili datum rodenja a druge boli briga.
Ista stvar kako neki sakrivaju tablice kad slikavaju auto a neki ne sakrivaju, sve stvar osobe. Moje misljenje je da ostane ovako kako jest ako netko ne zeli upisati datum rodenja ne mora, ne treba prisiljavati ljude da upisuju te podatke ako im nije ugodno. 
Evidentirano
v.d.
King without a crown
Administrator
Hero Member

Auto: Mazda MX-5

kapitulirao

« Odgovor #16 na: Travanj 11, 2008, 02:43:36 »

Pravila ovog foruma su jasna, kome je neugodno dati ime i prezime, ne mora se registrirati.

13snc .... da
Evidentirano
niximus
Hero Member

One love, one life

« Odgovor #17 na: Travanj 11, 2008, 02:45:40 »

Po mom misljenju obavezno vi trebalo biti samo ime, mozda i prezime(iako je i to diskutabilno).
A datum,godine i lokacija bi trebalo biti neobavezno,znaci ako osoba zeli,neka stavi te podatke,ako ne zeli ne mora,neki ljudi ne vole ostavljati te podatke po netu.
Meni je osobno,puno ugodnije(lakse) komunicirati s osobom kad znas ime te osobe,te kolko ta osoba ima godina, i od kud je. Odnosno lakse ces joj objasniti neke stvari.

E sad,zasto sam gore stavio da je prezime diskutabilno. Ako netko pristane staviti svoje podatke tipa ime i prezime,znaci da stoji sa svojim imenom iza onog sto napise, i da ce se,kolko tolko,pristojno ponasati. Kazem kolko tolko,jer ima ljudi koji i nakon sto objave svojega imena i prezimena,rade gluposti.
Da se ogradim,ne kazem da tu na forumu neki ljudi to i rade!

p.s. vidim da se ljudi bune zbog datuma...
@v.d. moze li se nekako napraviti da se ne upisuje datum,nego samo broj godina.
tako bi se izbjeglo mozebitno zlouporabljivaenje datuma i godine rodjenja.

p.p.s. niximus, morat cu se sloziti sa rendom, u zadnje vrijeme su ti postovi malo cudni.
prije si bio ok, al sad si postao nekak cudan,tocnije tvoji postovi  dontknow

Madfish:
Definiraj "čudni", navedi 3 posta pa ću ti rado obrazložiti način moga razmišljanja, slobodno

I još nešto Madfish, piše samo koliko godina imaš, ne piše datum, ako se ne varam...

2 all: Opet ponavljam, zbog zaštite osobnih podataka i privatnost ne treba davati sve svoje podatke na internet, to je privatna stvar, a forumi su javni i svi vide sve, a da su se vama događale stvari koje su se meni događale ne bi pričali o tome tako kako sad pričate, opet me ne shvaćate, pretpostavljam
Evidentirano
Madfish
Hero Member

« Odgovor #18 na: Travanj 11, 2008, 03:04:47 »

Gle, vidim da si imao dosta problema sto se tice ostavljanja podataka na netu..tako da ajmo reci shvacam tvoj stav.
Kao sto vidis,ja nisam rekao da se zalazem da se to stavi pod obavezno. Slazem se da ime(mozda i prezime) trebaju biti obavezni,tj.smatram da to nije preveliko zadiranje u osobne podatke.
A za ostale podatke, ko voli nek izvoli.

Sto se tice datuma,imas gore kalendar i lako saznas datum i mjesec.
A sto se tice tvojih postova,stvarno mi ih se neda traziti, al evo jedan ..
http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,2962.msg56926.html#msg56926

p.s. Ako se netko namjeri na tebe, saznat ce o tebi i vise podataka od samog JMBG-a.
Sve sto si jednom napisao na netu,to se ne brise!!
« Zadnja izmjena: Travanj 11, 2008, 03:08:46 od Madfish » Evidentirano
niximus
Hero Member

One love, one life

« Odgovor #19 na: Travanj 11, 2008, 03:18:33 »

hahaa

Prx je rekao...
Moje misljenje...ako sam u krivu, nek me netko ispravi 

Ja sam rekao:
ej prx ja mislim da ne znam, majke mi!

Obrazloženje: 1. Trebalo je ispasti humoristično, a nije ispalo Okej (majke mi, ko cigo što kaže, meni je cigo smiješan još uvijek) http://www.youtube.com/watch?v=6jCjM9lRhUA

2. Zašto bi na pitanje odgovarali samo oni koji znaju odgovor, ja sam iz sprdnje rekao da ne znam, zato što neznam i to je to... majke mi

p.s. Nije se nitko namjerio na mene, ali ljudi dolaze do nekih informacija preko interneta, vade stvari iz konteksta i tako to sve... U zadnje 3 godine su mi se takve stvari događale da me više ništa ne može iznenaditi, ipak čudni su putevi gospodnji...
Evidentirano
Breky
Hero Member

« Odgovor #20 na: Travanj 11, 2008, 03:28:08 »

Citat:
2BREKY:

2203985300055 jel blizu?

Ne
Evidentirano
Breky
Hero Member

« Odgovor #21 na: Travanj 11, 2008, 03:29:48 »

2 niximus : Kud si mene našao za primjer? Zbog onog prije ili što se i u ovom slučaju ne slažem s tobom?Sorry ali svako ima drugačije mišljenje.
Evidentirano
13snc
13SoNotCool
Global Moderator
Hero Member

« Odgovor #22 na: Travanj 11, 2008, 03:34:42 »

niximus> ja imam osjecaj da ti je napeto nabijanje postova?? ja isto cesto komentiram, ali ja sam druga kategorija.. ovisnik.. izgubljeni slucaj...   malo humora mi nikako ne smeta, dapace.. samo da je pristojno... tanka je granica izmedju humora i dosade..
Evidentirano

Madfish
Hero Member

« Odgovor #23 na: Travanj 11, 2008, 03:40:20 »

2. Zašto bi na pitanje odgovarali samo oni koji znaju odgovor, ja sam iz sprdnje rekao da ne znam, zato što neznam i to je to... majke mi

Zato sto bi tako trebalo biti, po nekoj logici, nesto bi tu drugo stavio, ali ispalo bi da te vrijeđam,a to mi nije namjera.
Ako netko nesto pita, onda ocekuje konstruktivan odgovor,a ne da mu netko kaze nemam pojma.
Druga stvar je ako netko postavi pitanje koje se IZRICITO odnosi na tebe,onda je ok reci nemam pojma.

Al dobro, ocito je da drugacije razmisljamo,i da nema smisla dalje se raspravljati, tako da sa moje strane EOD.
Evidentirano
niximus
Hero Member

One love, one life

« Odgovor #24 na: Travanj 11, 2008, 06:22:51 »

Okej glas naroda je odlučio, neću pisati više ništa idućih 5 dana, okrutni svijete  crybaby2
Evidentirano
 Str: [1] 2   Gore
Ispis
Skoči na: