Svibanj 22, 2012, 11:00:22
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Leon 1.6mpi 2007 problem sa ispusnim plinovima - ocito lambda sonda !???  (Posjeta: 227 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
VooDoo
Full Member

Auto: Leon 1.6 MPI - oprema batmobil ;)

I feel the need, the need for speed ;)

« na: Siječanj 04, 2012, 02:59:10 »

Pozdrav

Vec duze vremena me hebe neka greska sa ispusnim plinovima na leonu 1.6 mpi 1p2007 godina, spajao sam ga na diagnostiku i javlja gresku na ispusnim plinovima i kad ju iskljucim ( gresku ) nakon dan/dva se opet upali lampica,, e sad on ima 2 lambda sonde ( jedna ispred i jedna iza katalizatora ), u autu je bio plin ugradjen pa izvadjen ( od strane bivseg vlasnika ),,, e sad kaj bi mogla biti greska da ne kupujem bezveze novu lambda sondu pa da onda nebude u tom greska !???

- dali je plin skurio lambda sondu / katalizator pa sesad javlja greska stalno!?
- neka tvornicka uobicajena greska

Inace auto sam kupio sa 30.000km i onda je plin vec bio izvadjen ( mozda su nesto odspojili biseri koji su vadili plin jer su pokidali i neku drugu instalaciju koja je bila blizu plinske !?? Ocito vrhunski majstori ), sad auto ima cca 50.000km, greska je od kad sam ga kupio ali nemam nikakve lose simptome zbog te greske pa nisam to isao rjesavati ( mozda jedino nesto visa potrosnja - ali to opet nemogu utvrditi dali je lambda razlog ili normalno toliko trosi )

Ajde da cujem Vas, mozda neko sa 1.6 mpi ima iste probleme pa zna

Hvala
Evidentirano

LaNa
Hero Member

Auto: Seat Leon

« Odgovor #1 na: Siječanj 04, 2012, 05:37:53 »

Meni se dogodilo isto na Leonu iz 2007. 1.6.
Par puta su resetirali grešku, opet se lampica palila. Kupila sam novu lambda sondu i nakon 6 mjeseci se dogodilo isto. Palila se s tim da je Leon počeo i teško paliti. Zagrijan, hladan, svejedno.
Dijagnostika je opet pokazivala isto, ali mi nije padalo na pamet opet kupovati tu glupu sondu jer nije rješenje zamjenjivati nju nego naći problem. Auto je bio kod tri mehaničara, nitko ništa nije na autu vidio, sve je bilo u redu. Misterija je auto ili mehaničari, ne znam.
Kupila sam na benzinskoj one tablete za pročišćavanje goriva,tj. tanka i filtera(ako se dobro sjećam) i stavila ih sve skupa 3 po uputstvima: prije tankanja - dva puta i poslije otprilike  2-3tkm još jednu, te točila isključivo na Tifonu i sonda se počela manje paliti. Čak se i sama gasila!
I sad prije mjesec dana na servisu zamijenila filter goriva. Od tada, više se sonda ne pali i auto normalno pali, kao i prije...
Evidentirano

Osijek, moj lega... ili tako neššto...  ;)
VooDoo
Full Member

Auto: Leon 1.6 MPI - oprema batmobil ;)

« Odgovor #2 na: Siječanj 04, 2012, 06:44:40 »

Gorila ti je ona žuta lampica ( motor nacrtna -ecu ) jel !?

Ma ne znam, meni radi normalno i pali normalno, cak i ide po gradu iznad svih mojih ocikevanja ( s obzirom da je 1.6 i 225 šlapa + muzika itd.. ), cak i kako radim na tehnickom sam vise puta provjeravao eko test i u pocetku je katastrofa ali onda kako se motor zagrije najnormalnije se spusti i prolazi bez problema !!

Jos jena napomena godisnje napravim cca 13-15.000km i to je 98% grad-Zagreb ito relacija Ravnice/Maksimir - Remetinec., znaci kroz grad krozguzvu svaki dan -- potrosnja cca 10 litara, po ljeti oko 11 litara ( toliko sam i ocekivao potrosnju jer nisam bas lagan na gasu )
Evidentirano

leon 1.6 16v
Full Member

Auto: seat leon

Pamet u glavu,kaciga na glavu...

« Odgovor #3 na: Siječanj 05, 2012, 01:39:26 »

Ja imam isti problem samo drugi auto,sve sam pokušao,mjenjao lamda sonde,vadio i stavljao katalizator...I sada na kraju još mi je preostalo zamijenit zaklopku gasa sumnjam na nju,samo ja imam 170 000
Evidentirano
Dare
Hero Member

Auto: Seat Leon 2,0 TFSI+chip (cca 240ks)

« Odgovor #4 na: Siječanj 05, 2012, 10:47:40 »

mislim da ti je to do benzina....probaj resetirat lampicu pa vidi dal će se ponovno upalit....
meni se zna nekoliko puta u godini upalit pogotovo kad točim na ini....ali se sama ugasi nakon što natočim na drugoj benzinskoj.....ako auto dobro ide nebi trebalo ništa drugo bit....
za sve ostalo bi sigurno osjetio na motoru da ne poteže dobro ili bi ti se safe mod palio ili bilo šta.
Evidentirano

.....bolje pet do dvanaest nego nijednu poslije jedan....
 Str: [1]   Gore
Ispis
Skoči na: