Svibanj 22, 2012, 10:39:49
News: U tijeku je brisanje svih Älanova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Seat leon mk1 - pitanje u vezi kljuca, kodiranja, i ostaloga...  (Posjeta: 578 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ivan_t
Hero Member

Auto: Seat Leon M1

« na: Prosinac 22, 2011, 12:53:51 »

Evo ovako...

Znaci imam orginal kljuc koji ima otkljucavanje i zakljucavanje daljinsko...obican kljuc od leona...

Htio bih kupiti ovaj...

Mozete li mi preporuciti kakav kupiti da ne kupim krivi?
Kakvi su se pokazali kljucevi sa ebaya? Na sto moram paziti...

Nakon sta kupim kljuc trebao bih znaci ici narezati, ali me isto tako i zanima sta moram nakon toga...
prepodstavljam kodirati, neki kod prebaciti, tko mi to moze napraviti?

Isto tako sto napraviti prije paljenja, treba li prckati preko vag coma...?
Isto tako me zanima kada vec ima 3 tipke, bunker, otkljucavanje i zakljucavanje..

treba li nesto programirati ili srediti u vag comu da mi se za bunker otvara posebno?
jer mozda bi si nabavio od golfa mk5-6 federe i slicno pa da sklepam da kada otvorim bunker
automatski ide gore...

evo molim pomoc,
hvala svima na odgovorima
« Zadnja izmjena: Prosinac 22, 2011, 02:47:40 od Ä‘uro » Evidentirano
Tom
Hero Member

Auto: Leon 1,9 TDI

« Odgovor #1 na: Prosinac 22, 2011, 07:50:52 »

Ivane ovako.
Trenutno nisam u mogućnosti ali budem napravil topic o tome. Slike, postupak, cijene.

Kaj se tiče frekvencije ne mora biti 433 MHZ.
Moj je 2003 godište imam isti ključ kao i ti, samo je na mom frekvencija zaključavanja 433,92 MHz.
Ne znam sad da li je to radi novijeg ECU-a ili jednostavno tako je. Naši Leoni  (neki, ne svi) ovisno o godištu imaju frekvenciju 315 i 433 MHz
Inaće svi su mi mi govorili da je 433 MHz.
Odi kod nekog tko se kuži u to i neka provjeri frekvenciju, sad ne znam točno ali imam negdje doma zapisano gdje se pogleda. Najlakše će biti da prepišeš broj s modula ispod volana i provjeriš po broju.

Prvo sam s ebay-a naručio ovakav ključ sa frekvencijom 433 MHz koji normalno nije radio. Mislio sam da je problem u sinkronizaciji.
http://www.ebay.de/itm/180750139714?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648
Na kraju sam kod Dojkiča kupio samo onaj dio s tipkama.

Sinkronizacijski postupak nije kao kod VW-a, opisao sam ga negdje u jdnom topicu.
Postupak je dalje isti, preseliš ampulu s kodom, narežeš ključ i voziš

U fazi sam nabavke još jednog skakavca pa kad ga nabavim budem sve detaljno opisao.
Evidentirano

izgled...   ide...  a potroÅ¡nja...  dontknow 
Vuk
Full Member

Auto: Skoda Fabia 1.9 TDI Elegance / Skoda Yeti 2.0 TDI CR Experience

« Odgovor #2 na: Prosinac 22, 2011, 08:02:26 »

Kljucevi s ebaya imaju matricu prilicno lose kvalitete, taku kazu ovi kad im das da ih narezu.
Valjda je premekan metal od kojeg su izradjeni, a i plasticni dio na opip je daleko od originala.
Ja sam jednog narucio za Berlinga i isto od takvog obicnog napravio preklopnog.
Nije trebalo kodiranje, samo se prebaci transmitter daljinskog i imobilizator iz starog kljuca.
To mi je radilo bez problema, ali nisu mi uspjeli s narezivanjem radi lose matrice koja osim sto je meka nije bila ni precizno napravljena ili je napravljena po krivim mjerama.
Mozda su matrice za VW koncern bolje napravljene, ali ovaj za citroena od 11 dolara je bio dosta los.
S time da ja nisam uzeo s nikakvom elektronikom iznutra, sve je napravljeno tako da omoguci prebacivanje iz obicnog kljuca bez preklapanja u ovaj na preklapanje.
Evidentirano

<a href="http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf" target="_blank">http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf</a>
Fabia 1.9 TDI + Yeti 2.0 TDI =130+170= 300 dizelskih konja u garazi
grgaa
Hero Member

Auto: Leon 1.9 TDI 81 kw

« Odgovor #3 na: Prosinac 22, 2011, 12:13:15 »

ja sam veÄ malo poludio sa tim kljuÄevima imam isti kao i ti 433mhz kljuÄ i kupio takav sa tri tipke preklopni od nakog vw 434mhz i naravno nisam uspio uparit daljinsko sa tim kljuÄem434mhz nema teorije pokuÅ¡ao sam sve moguÄe taktike uparivanja da sam veÄ odustao od toga napravio sam da pali auto i sve osim daljinskog nisam uspio moj modul je 1J0959799AH
Evidentirano
Tom
Hero Member

« Odgovor #4 na: Prosinac 22, 2011, 12:39:29 »

Budem popodne pogledal na svome koji je broj
Evidentirano

ivan_t
Hero Member

« Odgovor #5 na: Prosinac 22, 2011, 12:54:16 »

ekipa, puno hvala na odgovorima,

Tom, ako budes u mogucnosti napisati tocno gdje mogu provjeriti
ispod volana...?

Dojkic je prepodstavljam ovlasteni trgovac za vag?
koliko bi to moglo kostati u servisu OEM?
Evidentirano
ivan_t
Hero Member

« Odgovor #6 na: Prosinac 22, 2011, 01:10:51 »

I jos nesto...kod se vadi znaci iz kljuca koji je na daljinsko otvaranje ili rezervnog?

Za narezati kljuc mi nije problem...to znam di cu, ali neznam samo prebacivanje tog koda kako ide...

Dali je zahebano siknronizirati kljuc u bravi..? Kako to otprilike ide.?

hvala svima
« Zadnja izmjena: Prosinac 22, 2011, 01:13:06 od ivan_t » Evidentirano
Tom
Hero Member

« Odgovor #7 na: Prosinac 22, 2011, 04:23:57 »

Kod mene je 1C0 959 799 C
Evidentirano

DDaarriioo
Jr. Member
**

Auto: SEAT LEON

« Odgovor #8 na: Prosinac 22, 2011, 05:41:21 »

Da se i ja ukljucim. i ja sam zelio skakavac i narucio sam ga s e-bay-a, naravno kad je stigao na njemu je pisao 433MHz ali nije se mogao upariti sa automobilom.

Prije par dana sam nabavio 20-tak skakavaca, znaci svakavih.  evo slika:

svi su narezani i imaju kod brave u sebi. Pogledao sam daljinske ima nesto na 433MHz a ostalo je sve 434MHz.

Kad ujagmim vremena otici cu kod servisera da mi proba ucitati jedan od ovih kljuceva na kojemu pise 433MHz.

Ako uspijem, bit cu zadovoljan i javit cu u temi da i ostali znaju sto i kako uciniti.

Btw ja sam uspio prebaciti svoj daljinski iz obicnog kljuca u skakavac. Puno je komplikovano i zahtjeva puno prepravke. ali sam uspio.

evo kako to izgleda (uzeo sam najlosiji kljuc koji sam imao i znaci otljucavanje mi je na tipki za otvaranje prtljaznika, a zakljucavanje je normalno.

Evidentirano
grgaa
Hero Member

« Odgovor #9 na: Prosinac 22, 2011, 06:26:14 »

daj mi reci jel bi mjenjao za jednoga od 433mhz ovaj http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,10698.0.html
Evidentirano
DDaarriioo
Jr. Member
**

Auto: SEAT LEON

« Odgovor #10 na: Prosinac 22, 2011, 06:50:17 »

Mogli bi zamijeniti, samo ja sam iz BiH. 
Evidentirano
grgaa
Hero Member

« Odgovor #11 na: Prosinac 22, 2011, 07:18:09 »

au hebeš ga onda neznam kak bi to išlo
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
Ispis
Skoči na: