Svibanj 22, 2012, 10:31:27
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Altea display tacho  (Posjeta: 744 puta)
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Denis - Altea 1.9 TDI
Full Member

Auto: Seat Altea 1.9 TDI

« na: Prosinac 18, 2011, 04:44:41 »

Ako tko možda zna, da li je moguče uključiti da na displayu u označenom području stalno pokazuje sat ili vanjsku temperaturu.
Na nekim Alteama sam vidio da stalno pokazuje sat a na nekim vanjsku temperaturu.
tako je kod mene

Na mojoj ne pokazuje ništa ali se vidi da postoje pixeli... pa mislim da bi se to dalo uključiti.

na to sam mislio:

Bio bih zahvalan   ako tko zna više o tome. Mislim da je to isto i sa Leonima.
Evidentirano
acimir
Jr. Member
**

Auto: seat altea 1,6 mpi+lpg

« Odgovor #1 na: Prosinac 18, 2011, 06:38:17 »

na ovom što stalno pokazuje temperaturu ti je bez putnog kompijutera.
Evidentirano
King
Hero Member

Auto: Altea 1.9TDi Stylance

« Odgovor #2 na: Prosinac 18, 2011, 06:41:35 »

Tak i ja mislim
Evidentirano
Denis - Altea 1.9 TDI
Full Member

« Odgovor #3 na: Prosinac 18, 2011, 09:32:07 »

Tak i ja mislim

e, to neznam...
to bi nam Tony s foruma mogao potvrditi jer na njegovome isto tako pokazuje temp. Tu se vidi:

http://www.youtube.com/watch?v=bTr1L6EN0QM

« Zadnja izmjena: Prosinac 18, 2011, 09:38:32 od Denis - Altea 1.9 TDI » Evidentirano
King
Hero Member

« Odgovor #4 na: Prosinac 18, 2011, 11:09:44 »

Tonyeva je oprema Reference i nema komp, tempomat itd i zato joj je drugaciji display i pokazuje
temp i vuru odjednom. Kod mene ko i kod tebe Denis je to drukcije i po meni gluplje, jer do svakog
podatka moras doci stiskanjem gumba, a kad bi se moglo postelati da je stalno recimo sat na displeyu
to bi bilo hello2 notworthy
Evidentirano
sennacher
Jr. Member
**

Auto: Seat Altea XL

« Odgovor #5 na: Prosinac 25, 2011, 09:12:37 »

Moja je isto Reference, ali ima i komp i tempomat (hvala prvom vlasniku na odličnom odabiru nedoplata, pa tak ima i maglenke, zatamnjene zadnje šajbe sa zavjesama...) i isti problem koji živcira kad za doslovno sve što želiš pogledat moraš stalno klikat. Golf IV ima manji displej, ali odjednom vidiš odabrani podatak s računala, temeperatutu, dok je sat posebno u brojaču okretaja, a kilometri u tahu. Na Altei u maleni brojač okretaja možda bi teško stalo još nešto, ali mogao je imati sat u tahu (kao uglavnom sva vozila VAG) ili barem na dijelu radija koji ima veliki displej, no što je tu je, ali definitivno glupo rješenje.
Evidentirano
sennacher
Jr. Member
**

Auto: Seat Altea XL

« Odgovor #6 na: Siječanj 25, 2012, 08:11:52 »

Zanima me kakva su vaša iskustva što se tiče točnosti putnog računala. Alteu imam tek nekoliko mjeseci, ali na već nekoliko tankanja putno računalo mi pokazuje potrošnju 4,9 l/100 km, a količina natankanog goriva kaže da je to 5,3 l/100 km. Kako sam tankao na oko 1000 prijeđenih km, teško da se to može pripisati razlici u tankanju do vrha uz tako veliku kilometražu. Moram reći da mi je na Golfu IV to uvijek ispadalo točno, eventulano bi poneki put (vrlo rijetko) ispala razlika zanemarivih 0.1 l/100 km
Evidentirano
King
Hero Member

« Odgovor #7 na: Siječanj 25, 2012, 09:38:47 »

Moja laze  0,5-0,8l
Evidentirano
Denis - Altea 1.9 TDI
Full Member

« Odgovor #8 na: Siječanj 25, 2012, 12:12:59 »

Moja laze  0,5-0,8l

moja isto uvjek pokazije 0,3-0,4 l manje nego izračunam prema točenju... samo se toplo nadam da to ne lažu pumpe goriva na kojima tankamo.... pa da dobijemo manje goriva nego piše na pumpi....
Evidentirano
Vuk
Full Member

Auto: Skoda Fabia 1.9 TDI Elegance / Skoda Yeti 2.0 TDI CR Experience

« Odgovor #9 na: Siječanj 25, 2012, 11:05:43 »

Isto sam i ja primjetio kad sam presao na Yetija poslije Fabije. Fabijin BC je bio prilicno tocan, maksimalno ponekad razlika od 1 dcl na 100 km u odnosu na izracun. Na Yetiju je znalo biti i do 4 dcl razlike. Rijesenje ti je kalibracija BC-a s VCDS.
Za aute poput Fabije i Ibize ide ovako:

Spojiti VCDS i otvoriti 17 - Instruments
Zatim ici na "Adaptation" i otvoriti kanal 3.
Dalje je sve jasno sa ove slike:

Moze se mjenjat u rasponu od 85 do 115 posto.
Na Altei ce ti bit vjerojatno isto kao meni na Yetiju - ja sam povecao prikaz za 5% i sad mi laze maks. 1 dcl/100 km.

Treba ici na "17-Instruments" pa na "Adaptation" i kako tu ima puno toga po kanalima treba samo pri vrhu izabrati "Display correction of consumptions and operating range" :

Tu je po defaultu postavljeno 100% a ja sam promjenio na 105%. Nakon toga kliknuti "Do It" i kasnije opet otvoriti (nakon potvrde da je controller prihvatio) i trebalo bi biti ovako 105%:

Nakon gasenja kontakta i ponovnog paljenja treba se povecati prikaz prosjecne potrosnje pod MEM 1 i pod MEM 2 za taj postotak - u mom slucaju povecala se za tih 5%.
Evidentirano

<a href="http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf" target="_blank">http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf</a>
Fabia 1.9 TDI + Yeti 2.0 TDI =130+170= 300 dizelskih konja u garazi
King
Hero Member

« Odgovor #10 na: Siječanj 26, 2012, 09:15:32 »

E moj Prijatelju Vuce, to kaj si ti prikazao to ti je za mene SF, hehehehe
Morat cu ja do ST-a da se nadjemo, da mi to postelas uz naravno
naknadno obilje cevapa ili mediteranskih delicija
Ok, salu na stranu. 
Dosta njezno vozim i potrosnja po kompu (znaci mjesovita voznja i u zadnje
vrijeme kratke relacije i imam yebeni brijeg do doma) mi je od 5.5l, dok u zbilji
to izgleda ovako 800-880km, 50-53l. Znaci min potrosnja oko 6l.
Predznak 5 se ne vidi ni u ludilu, al opet mislim da je to ok s obzirom na velicinu,
tezinu auta i relacije koje prelazim ,
I remap je u pitanju, ak on uopce ima kakve veze, sad je hladno, po ljeti su gore gume
225 itd itd
Evidentirano
jalteazg
Full Member

Auto: SEAT Altea 1.9 Tdi

« Odgovor #11 na: Siječanj 26, 2012, 10:42:18 »

Ja neznam o kakvim vi 6l potrošnjama pričate? moj prosjek na ALTEI 1.9 105ks kroz 2 godine i pređenih 60000km je 7.75 l... Pišem svako tankanje i stanje km, dakle znam kolko troši. .

Kakvih 5.5, 6? Pa auto ima 1560kg + mojih 100 kg min...kak da troši 5.5-6?

Ili mi je auto u kurcu ili sam ja idiot koji nezna vozit? ja sam jednom od kad Alteu imam prešao 800km dok se nije upalila rezerva, i to zbog otvorene ceste (stare ličke dole-gore), uglavnom se pali 650-700km.

Neznam jesam ljut ili zbunjen, kakvih 5.5-6 sa Alteom?
Evidentirano
torrito
Hero Member

Auto: Altea FR

« Odgovor #12 na: Siječanj 26, 2012, 12:02:44 »

čisti grad nemrem spustit ispod 7.5l/100km, a normalna pojava je 8
Evidentirano

hunt or be hunted
hunter on the run
Denis - Altea 1.9 TDI
Full Member

« Odgovor #13 na: Siječanj 26, 2012, 05:55:22 »

www.cincilator.net  to je od jednog bivšeg radnog kolege stranica. meni odlična za pračenje troškova na vozilu.

ja upisujem več duže od godine dana i lijepo se vidi kako se meni kreče stvarna potrošnja. a na BC mi piše 5.4l

Vozim se 70% gradska i 30% otvorena.

http://www.cincilator.net/Default.aspx?mod=carprofile&id=270   to su podaci moje altee (kotači: lijeto 225/40/18 zima 205/55/16)
« Zadnja izmjena: Siječanj 26, 2012, 05:58:12 od Denis - Altea 1.9 TDI » Evidentirano
torrito
Hero Member

Auto: Altea FR

« Odgovor #14 na: Siječanj 26, 2012, 06:44:28 »

Da, ali neda se usporedit guzva u Zagrebu i Cakovcu. Kada u Zagrebu zapnes na semaforu ili guzvi, kreni stani potrosnja se penje u nebesa. Dnevno radim 50tak km gradske voznje i to u najgore vrijeme i sa ovim prosjekom sam zadovoljan. Znam da mi BC sitno laze ali to su decilitri u pitanju.
Evidentirano

hunt or be hunted
hunter on the run
Vuk
Full Member

Auto: Skoda Fabia 1.9 TDI Elegance / Skoda Yeti 2.0 TDI CR Experience

« Odgovor #15 na: Siječanj 26, 2012, 08:24:27 »

E moj Prijatelju Vuce, to kaj si ti prikazao to ti je za mene SF, hehehehe
Morat cu ja do ST-a da se nadjemo, da mi to postelas uz naravno

Nema problema, javis se i ovo se rijesi za minut....
Samo sam ti ja tamo u ST tek krajem ozuljka, sad sam na brodu i jos se motam po Kanarskim Otocima...

Inace nije tema ovdje pa necu stavljat slike i dokaze (ima ih na skoda forumu), ali ako meni Yeti moze dva rezervara izareda proci sa oko 6lit/100 km zasto ne bi mogla i Altea ? Kad se vozim na relacijama od Omisa do Trogira, i po gradu (Splitu) potrosnja mi se vrti uvjek oko te brojke. Jedino po auto putu redovito imam oko 9lit/100 km, a vozim na tempomatu cca 160- 165 km/h vecinom...
Doduse gradska potrosnja u ZG je ipak barem litru iznad ove u Splitu, jer ST ima malo bolji protok prometa u prosjeku...
Evidentirano

<a href="http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf" target="_blank">http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf</a>
Fabia 1.9 TDI + Yeti 2.0 TDI =130+170= 300 dizelskih konja u garazi
King
Hero Member

« Odgovor #16 na: Siječanj 26, 2012, 10:31:54 »

Ovim smo otvorili Pandorinu kutiju,hehehe
Nadam se da nisam/smo u debelom OT-u,
al siguran sam da ovdje nikome nije cilj
srati, lagati niti izvrtati cinjenice, jer fakat
nitko od toga nema nis, kaj ne????
Jaksa kuzim kaj pricas i znam da nisi idiot niti ti je auto u bas tak velikoj banani i
tvoja prica svakako vise pije vodu od moje , jer sve cinjenice i prosjeci potrosnji ostalih
auta su na tvojoj strani, ali cinjenice koje sam ja naveo su te kakve jesu i stvarne ...
Ugl. potrosnja po kompu od pocetka i od kad je auto bio nov mi nikada nije prelazila
5.8l (sto je mozda u stvarnosti nekih 6.5l), a cinjenica je ta da auto imam od prvog dana i 98%
kilometraze sam na njemu ja napravio (sad ima stvarnih cca 47000Km, 05g.), jako malo se
vozim u gradskoj guzvi, znaci stani-kreni mod. Vozim se tu lokalno po zapadnom dijelu grada
i uglavnom su to relacije od 5-10km, bez puno semafora, kolona i stajanja...
Neznam sad jel ta moja potrosnja rezultat predobrog motora u mojoj Altei
ili je rezultat mojih predjenih skoro 2 miliona km-a dontknow dontknow dontknow dontknow
Siguran sam da ima od svega ponesto, al ipak mislim da je najveci razlog u tome kaj se ne vozim
cesto po jebenoj gradskoj guzvi i po autocesti ne vozim brze od cca120...
Trenutno nemam cime slikati BC, al stanje na njemu je ovak (znaci ono na 2), predjenih 3002km,
prosj.brzina 36, vrijeme voznje 83h45min, prosj.potrosnja 5.5l. Tocio ga prije par dana (proso nekih
60-70km) i kao trenutni doseg je jos 1050km...
E jbga sad, ko ne veruje, moze i opklada,hehehehehehe
Vuk: ne hebe me previse ta tocnost kompa i nije potrebno nis prckat, ali ak bum navracal do ST-a
i ti budes doma, mozemo mi yarakijati bez obzira na sve
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
Ispis
Skoči na: