Svibanj 21, 2012, 11:24:19
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Novi problemi  (Posjeta: 747 puta)
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
blue-gs
Gost
« na: Studeni 25, 2011, 09:01:24 »

Narode evo mene sa novim problemom, neki od vas vjerojatno i znaju da mi je vrisnula turbina prije nekih 2-3mj. i tad je reparirana kod Pinjusica! uglavnom sad mi se prije par dana počelo čuti "švijukanje" vec negdje od 1300 okretaja prema gore, to radi i u leru samo kad je u leru onda počme švijukat na malo vecem broju okretaja!  dal je to mozda od turbine??ona i dalje normalno vuce i auto normalno ide al s obzirom da sam dobio garanciju na reparaciju u svakom slučaju planiram otici do pinjusica al bi prije s vama provjerio moguce opcije..mozda je samo crijevo neko otislo il tak nesto?? uglavnom zahvaljujem se svima unaprijed na odgovorima 
Evidentirano
Renda
Hero Member

Auto: Seat Ibiza TDI

« Odgovor #1 na: Studeni 25, 2011, 09:10:14 »

U principu normalan zvuk turbine, ovisno koliko se jako čuje. Možeš provjerit sa njima u Pinjušiću, ali mislim da će ti isto reć da je to normalno. Dok god auto normalno ide, ne dimi (ako nije čipan) ili se ne čuje šuštanje zraka (puknuto neko crijevo) onda nemaš brige.
Evidentirano

Seat Ibiza TDI (131+)
blue-gs
Gost
« Odgovor #2 na: Studeni 25, 2011, 09:14:24 »

Pa to mi je i jedan majstor onako "od oka" rekao al sam odlucio provjeriti jer mi se to dosad nije culo!
Evidentirano
blue-gs
Gost
« Odgovor #3 na: Studeni 25, 2011, 09:15:47 »

e da i auto nije chipan i ne dimi! sve je normalno samo sto se cuje to sviranje! drukciji zvuk kad dodajem gas a drukciji kad pada gas! cak sam nekidan kad mi nije mp3 radio mislio da je hitna il tak nesto negdje dalje iza mene
Evidentirano
prx
Jebach rumene kadulje
Administrator
Hero Member

Auto: Seat Leon 2.0 TDI

bacc. ing. techn. inf.

« Odgovor #4 na: Studeni 25, 2011, 10:05:49 »

Turbina. Ako je pocelo nedavno, a prije se nije culo, onda ce ti s vremenom pocet trosit ulje, i prdnut kad tad. Mozde ce drzati jos 50000 km a mozda 1 km.....nemres znati. Ali izasla je malo iz balansa i odi natrag kod pinjusica nek ti to rijesi. Pogotovo ako se cuje kako kazes od 1300 pa do cca 2200-2300 okretaja a poslije prestaje. A ako auto nije cipan, nema razloga tak se cuti. Sori na losim vijestima, ali govorim ti iz osobnog iskustva 
« Zadnja izmjena: Studeni 25, 2011, 10:08:25 od prx » Evidentirano

Znam te ptico  
blue-gs
Gost
« Odgovor #5 na: Studeni 25, 2011, 10:28:33 »

ajd ako nist drugo bar je pod garancijom pa ce valjda to rjesiti  dontknow
Evidentirano
Jouzofski
Jr. Member
**

Auto: Seat Altea 1.9 TDI

« Odgovor #6 na: Studeni 30, 2011, 08:00:08 »

U principu normalan zvuk turbine, ovisno koliko se jako čuje. Možeš provjerit sa njima u Pinjušiću, ali mislim da će ti isto reć da je to normalno. Dok god auto normalno ide, ne dimi (ako nije čipan) ili se ne čuje šuštanje zraka (puknuto neko crijevo) onda nemaš brige.

kaj ne bi smio ni malo dimit ak nije chipan?
mislim, vozim alteu 1.9 tdi tocno 5 mjeseci, primijetio sam da dimi kad ga stisnem malo jace (preticanje i to) pa onak iza na svjetlu se primijeti....nista drasticno...al kao ocekujem da je to pod normalno?ili se varam?
Evidentirano
blue-gs
Gost
« Odgovor #7 na: Prosinac 02, 2011, 10:48:32 »

ne znam, pretpostavljam da svaki dizel baci dima pri jakom gasu ako je recimo zagusen od puno vozanja po gradu il tak nesto
Evidentirano
damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

Auto: Leon2 styl. 1.9TDI, Ibiza 6L 1.4 16v

« Odgovor #8 na: Prosinac 02, 2011, 11:28:09 »

ne znam, pretpostavljam da svaki dizel baci dima pri jakom gasu ako je recimo zagusen od puno vozanja po gradu il tak nesto

svaki dimi koji nema DPF (a i oni kad im se nabere pa kad počnu palit čađu)
kad ga zajašim na 4000 rpm onda baci čep nakon tjedan dana gradske vožnje.
nakon toga više ne dimi.
Ako dimi konstantno kod svakog dodavanja gasa onda je problem.
Evidentirano

• web
  • grafika
  • dizajn
Raos ST
Full Member

Auto: Seat leon Tdi ,Golf I G40

« Odgovor #9 na: Ožujak 02, 2012, 11:52:36 »

ako ne zadimi nije ni dizel...tocno sta je damo reka, kad se vozis konstantno pomalo i naglo dodas gas mora bacit dima, bitno da poslije nema nista i da ne dimi konstantno..
ali iskreno po gradu vidim tih novih dizela svih marki da znaju dimit nenormalno.
Evidentirano

TURBO ili KOMPRESOR hmm,oboje..
 Str: [1]   Gore
Ispis
Skoči na: