tomovuru
Jr. Member

Auto: Seat Altea XL 1.6 MPI LPG
|
 |
« na: Studeni 17, 2011, 12:35:59 » |
|
Pozdrav, trebam savjet vezano uz servis. Naime, danas sam bio sa svojom Alteom na zimskom pregledu za 1kn. I kažu da je sve OK. Kako mi se brzo bliži 90tkm pitao sam za cijenu servisa. U servisu mi kažu da bi trebao mijenjati zupčasti remen, pumpu za vodu i još neke remene. Cijena toga bi bila oko 3.000 HRK. Imam dva pitanja: 1. je li nužna promjena remena na 90tkm ako je on još ok, kad bi bila zadnja kilometraža za promjenu? 2. je li cijena ovog servisa povoljna, tj. isplati li se ići na mjesto koje nije ovlašteno? Jedino što bi uz ovaj servis dodatno morao platiti 1.200kn za promjenu ulja i filtera, što mi se čini puno. Hvala na svakom savjetu :)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
đuro
Global Moderator
Hero Member

Auto: Seat Arosa - G40
Zovu me i kustos .....
|
 |
« Odgovor #1 na: Studeni 17, 2011, 08:00:08 » |
|
1. Tesko je reci koja je zadnja kilometraza....moze ti sutra vec puknuti.,a opet mozes se voziti jos 10 Tkm. Kuzis ?
2. kod nekog "crnog" majstora ce ti definitivno biti jeftiniji servis ali sumljam da ces dobiti garanciju kao kod ovlastenog servisera. za takve stvari radje otici kod ovlastenog jer kaj ako ti "crni" majstor krivo postela fazu ? auto ti nece ici kako treba....a najgore ti je da ti ventile popiga.
ovo je samo osvrt jer ima svega a naravno da ima i full kvalitetnih majstora. na Tebi je da odlucis
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

Auto: Leon2 styl. 1.9TDI, Ibiza 6L 1.4 16v
|
 |
« Odgovor #2 na: Studeni 17, 2011, 08:47:31 » |
|
Mislim da bi te kod nekog običnog majstora koštalo možda 500 kn jeftinije, ali u ovlaštenom svakako imaš garanciju.
I ne, to nije nešto što se odgađa jer je konstrukcija motora takva da se sudaraju klipovi i ventili ako pukne remen (neki auti imaju profilirane klipove koji ne dozvoljavaju da se dotaknu s ventilima, ali ne i VW :)
Neznam zašto.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
BernardoR
Full Member

Auto: Ibiza Sport 1.9 Tdi
|
 |
« Odgovor #4 na: Studeni 17, 2011, 09:00:31 » |
|
imaš i sad akciju ako je altea starija od 4 godine...pa ti bi bila dosta manja cijena 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Gdje ima dima ima i vatre... :)
|
|
|
đuro
Global Moderator
Hero Member

Auto: Seat Arosa - G40
Zovu me i kustos .....
|
 |
« Odgovor #5 na: Studeni 17, 2011, 09:29:35 » |
|
đuro, vjeruj mi da ti i u ovlaštenom mogu fulati fazu....  mogu prijatelju ali onda i moraju popravtii jer na ugradjene djelove daju godinu dana garancije
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kaki
Black Pearl
Hero Member

Auto: Seat Ibiza
|
 |
« Odgovor #6 na: Studeni 17, 2011, 11:14:49 » |
|
lanac majka 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tomovuru
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #7 na: Studeni 17, 2011, 07:15:51 » |
|
imaš i sad akciju ako je altea starija od 4 godine...pa ti bi bila dosta manja cijena  3.000kn je akcijska cijena... istina, dvogodišnja garancija nije loša stvar... ja sam na Cordobi mijenjao remen na 120tkm, jer kao nema konkretne preporuke kada se remen mora mijenjati...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
exfreerider
Hero Member

Auto: Polo 9N3 1.9TDI Tsunami Edition
|
 |
« Odgovor #8 na: Prosinac 07, 2011, 09:47:16 » |
|
imaš i sad akciju ako je altea starija od 4 godine...pa ti bi bila dosta manja cijena  3.000kn je akcijska cijena... istina, dvogodišnja garancija nije loša stvar... ja sam na Cordobi mijenjao remen na 120tkm, jer kao nema konkretne preporuke kada se remen mora mijenjati... Mislim da je to redovna cijena..curi Audi A3 1.9TDI 105ks je 1500kn akcijska cijena provjeri još jednom ;)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Gas i slalom
|
|
|
Daky
Full Member

Auto: Seat Ibiza 1.4 16v + LPG
|
 |
« Odgovor #9 na: Prosinac 07, 2011, 11:25:50 » |
|
Ja sam ovo ljeto na svojoj Ibiziu na 90000 km mjenjao remen i sve kaj ide uz to. Djelovi i posao u Auto Zubaku koštali su me cca 3700 kuna i to je cijena koja je povoljna. Zvao sam nekoliko trgovina sa zamjenskim djelovima i ispalo je da su mi djelovi kod Zubaka najjeftiniji, jer je bila akcija za vozila starija od 4 godine. Prije promjene zatraži predračun gdje ti je sve specificirano pa provjeri okolo trgovine vidjet ćeš da nema razlike a dobivaš i garanciju. Nužna je promjena remena na 90000 km, jer je to puno jeftinije nego popravljati motor, ako remen slučajno pukne, što se desilo mojoj frendici na leonu na nekih 88000 km.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Tomeek
Warned
Full Member

Auto: Ibiza 1.4 MPI 2001, Cordoba 1.9 SDI 2001
|
 |
« Odgovor #10 na: Prosinac 08, 2011, 08:55:02 » |
|
Jednom sam naletio na informaciju o mijenjaju remena da je preporucljivo ga mijenjati do 80 000 km, stim da sa svakim dodatnim vozacem skidas to za 10 % dole..znaci ako auto vozis ti i cura onda na 70 itd. Valjda radi razlicitih stilova voznje pa stime se i remen stalno drukcije optereciju. Valjda..neznam
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jerba
Sr. Member

Auto: Ibiza 1.9 tdi
|
 |
« Odgovor #11 na: Prosinac 08, 2011, 09:29:54 » |
|
onda bi neki sluzebeni auti od firme trebali mjenjat zupcasti svakih 10 tkm. lol... Zupčasti se mijenja svakih 90, 100, do 110 tkm, ili svakih 5 godina.. Skinite poklopac zupčastog i pogledajte u kakvom je stanju..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
:: Disel power ::
|
|
|
BrDa
Jr. Member

Auto: Skoda Octavia 2,0 TDI, Seat Ibiza 1,4 sportrider
|
 |
« Odgovor #12 na: Prosinac 20, 2011, 08:50:18 » |
|
Ja sam prošli tjedan mijenjao remen na octaviji (2,0 TDI BKD, 11/2007). Na 126kkm (iako piše da se mijenja na 150kkm) i dobro da jesam jer je imao 2 dobre pukotine na sebi koje se vide tek kad se skine (na prvi pogled izgledao odlično). Došlo me oko 3,5kkn (dijelove kupio kod lageros-a, mijenjao mi frend)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tomovuru
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #13 na: Prosinac 29, 2011, 07:30:10 » |
|
Odvezao jutros u AZ Pula auto i promijenio remen, pumpu i još neke remene, cijeli komplet oko zupčastog uglavnom. Dio je išao preko akcije 4+ a dio regularna cijena. Ukupno 2.400kn. Više nego zadovoljan jer sam očekivao i 3tk. A tu je još i dvogodišnja garancija.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mm
Jr. Member

Auto: Ibiza 6l 1.9 tdi 100+
|
 |
« Odgovor #14 na: Prosinac 29, 2011, 10:34:17 » |
|
Rijetkost je da ce zupcasti remen puknut sam od sebe, najcesce bude da rolica-spaner-klizac (ili kako ih vec tko zove) zablokira i onda remen i dalje guli po njima i onda pukne...remen moze preci 5-10tkm jos sigurno al dal ce ovo ostalo izdrzati to je pitanje
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|