Svibanj 21, 2012, 10:49:04
News: U tijeku je brisanje svih članova sa nepotpunim ili krivo popunjenim profilima.
Pravila: http://www.seatclubcroatia.com/smf/index.php/topic,4529.0.html
 Str: [1] 2   Dolje
Ispis
Autor Tema: Rimac - Concept One  (Posjeta: 1646 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
13snc
13SoNotCool
Global Moderator
Hero Member

Auto: Beverly 250

« na: Rujan 13, 2011, 04:52:26 »

Ajde, bio bi red da i ovdje imamo topic o sigurno najvecem zalogaju u Hrvatskoj sto se tice automobilske proizvodnje..

nemam vremena pisat spec i ostalo..
evo par slicica..  danas je u 15h predstavljen na Frankfurt auto showu..

Ogroman respect Mati i cijeloj ekipi.. ovo je koncept i trebat ce jos dosta truda ulozit u finalni proizvod.. al ovoga se ne bi posramile ni kompanije sa 100 godina tradicije u auto industriji..
 notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy

http://www.youtube.com/watch?v=8BV1FCMGgps

ostatak na
www.rimac-automobili.com
Evidentirano

SeatClubCroatia Promo 1 ¤ @VWTS2007 ¤ @VWTS2008 jubito
predrag
Hero Member

Auto: Toledo TDI+

« Odgovor #1 na: Rujan 13, 2011, 06:01:54 »

Ja sam odusevljen! Za svaku pohvalu!
Evidentirano

što više petljaš oko nečeg neispravnog , sve više ti je potreban čekić!!!
ivan_t
Hero Member

Auto: Seat Leon M1

« Odgovor #2 na: Rujan 13, 2011, 06:53:14 »

Predivan stroj
Evidentirano
juka777
Hero Member

Auto: Seat Leon 1M

« Odgovor #3 na: Rujan 13, 2011, 07:34:20 »

Evidentirano

13snc
13SoNotCool
Global Moderator
Hero Member

« Odgovor #4 na: Rujan 13, 2011, 10:01:02 »

slike iz Frankfurta

http://www.engadget.com/2011/09/13/rimac-automobili-unveils-1-088-horsepower-concept-one-electric-s/
Evidentirano

seat1
Hero Member

Auto: Seat toledo 1M 1,9 tdi sport

« Odgovor #5 na: Rujan 14, 2011, 07:08:04 »

Naklon do poda notworthy ,nek se čuje i za Hr 
Evidentirano

Nemam ništa pametnog za potpis:)
đuro
Global Moderator
Hero Member

Auto: Seat Arosa - G40

Zovu me i kustos .....

« Odgovor #6 na: Rujan 14, 2011, 07:10:00 »

je je lepa kola
juceer se o njima pricalo na RTL plus
Evidentirano

jvas01
Jr. Member
**

Auto: Seat Cordoba 1.6sx

« Odgovor #7 na: Rujan 14, 2011, 10:23:31 »

hahah
Evidentirano
ivan_t
Hero Member

Auto: Seat Leon M1

« Odgovor #8 na: Rujan 14, 2011, 10:32:04 »

?
Evidentirano
jvas01
Jr. Member
**

Auto: Seat Cordoba 1.6sx

« Odgovor #9 na: Rujan 14, 2011, 10:43:58 »

Svjetska premijera Dok-Ing XD-a i Rimac Concepta One

Lijepo je bilo biti Hrvat na otvaranju 64. salona automobila u Frankfurtu (otvoren od 15. do 25. rujna), najvećeg i jednog od najvažnijih svjetskih sajmova automobila (izložbeni prostor na 210.000 četvornih metara) koji se održava bijenalno, svake se druge godine izmjenjujući sa salonom u Parizu. Među više od 100 premijerno prikazanih automobila, među kojima su bile i svjetske premijere novog Fiata Pande, Honde Civic, VW-a Up, Mercedesa B-klase, Hyundaija i30, Forda Focusa ST, Ferrarija 458 Spider te Porschea 911, našla su se i dva hrvatska automobila – Dok-Ing XD i Rimac Automobili Concept One.

Oba su bila izložena u 4. paviljonu, rezerviranom za ekološke automobile, jer i XD i Concept One pokreću isključivo elektromotori. Zajedničko im je i to što na svakom projektu radi dvadesetak entuzijasta, inženjera i dizajnera, a posebno su ponosni na vlastiti razvoj više od 90 posto dijelova. I u Dok-Ing XD-u i u Rimac Conceptu One jedino su baterije isključivo stranog podrijetla.

Rok isporuke 6 mjeseci

Dok-Ing je zagrebačka tvrtka koja se primarno bavi proizvodnjom vojnih strojeva i robota, a korisnik je njihovih proizvoda i američka vojska. Prije tri godine ušli su u projekt "prvog hrvatskog električnog automobila" i, nakon prvog XD koncepta koji su pokazali 2010. u Ženevi, sada su u Frankfurt stigli s poboljšanom serijskom verzijom. XD je 2,9 metara dug električni trosjed. Pokreću ga dva elektromotora zajedničke snage 120 KS. Do stotke ubrzava za 7,7 s, a s jednim punjenjem baterija može prijeći 200 km.

– Ponosan sam jer smo dokazali da i Hrvati mogu napraviti automobil. Znanja i pametnih ljudi imamo, samo nam nedostaje novac. Ali, mi smo uspjeli, u tri godine zahvaljujući dobrom poslovanju našeg core biznisa u projekt električnog automobila uložili smo 2,500.000 eura. Ovaj je XD mnogo bolji od konceptnog. Sigurniji je i luksuzniji, ali zbog toga je i poskupio. Teško je reći koliko stoji jer ovisi o željama kupca, ali nekakva je srednja cijena oko 50.000 eura – rekao je šef uprave Dok-Inga Vjekoslav Majetić. Dok-Ing XD može se naručiti, a rok isporuke je od šest mjeseci do godine dana. Proizvodni kapaciteti ovisit će o narudžbama, a proizvodit će do 1000 automobila godišnje.

Istodobno s XD-om, svoj je elektroautomobil razvijao 23-godišnji samoborski inovator Mate Rimac. Njegov je san bio napraviti najbrži serijski automobil na struju na svijetu. I uspio je! U Frankfurtu je prvi put pokazao "hrvatski Ferrari na struju". Zapravo, njegov je Concept One sa 1088 KS brži od svakog postojećeg Ferrarija. Do stotke ubrzava za 2,8 sekundi, može postići elektronički ograničenu brzinu od 305 km/h i ima doseg od 600 km. Cijena je automobila oko 700.000 eura.

Rimac Automobili Concept One u Njemačkoj je izazvao golemo zanimanje. Za tehnička rješenja bili su zainteresirani inženjeri velikih automobilskih kuća poput Audija i BMW-a.

Velika očekivanja

– Mnogo očekujem od ovoga sajma jer smo ovdje predstavili gotovo dovršen automobil. Ovime si dižemo cijenu, a već smo i u pregovorima s jednom velikom stranom tvrtkom koja nam, ako uloži novac u naš projekt, uvjetuje preseljenje proizvodnje u Austriju. Ne bih volio da se to dogodi, ali ako to bude jedino rješenje, morat ćemo to učiniti – rekao nam je Mate Rimac.

Prvi serijski hrvatski superautomobil bit će, kaže Rimac, proizveden 2013. Nekoliko narudžbi već su zaprimili, a jedna je od bogatog šeika iz Abu Dhabija, pa je rok isporuke, ako danas naručite automobil, godina dana od početka proizvodnje 2013.

U Dok-Ing XD ugrađen je svjetski poznati softver GPS navigacije zagrebačke tvrtke Mireo, koja je svoj proizvod također predstavila na Dok-Ingovu štandu u Frankfurtu. Za automobile na struju navigacija je vrlo bitna jer se zbog ograničene autonomije i te kako treba paziti da se vozi najkraćim putem. Mireo je za sada najpoznatiji po izvrsnim i vrlo preciznim aplikacijama GPS navigacije za iPhone i ostale pametne telefone koje kartografski pokrivaju cijeli svijet.
Evidentirano
Dare
Hero Member

Auto: Seat Leon 2,0 TFSI+chip (cca 240ks)

« Odgovor #10 na: Rujan 15, 2011, 12:21:26 »

KUPUJMO HRVATSKO!!!!! notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy
Evidentirano

.....bolje pet do dvanaest nego nijednu poslije jedan....
Ivantdi
Gost
« Odgovor #11 na: Rujan 15, 2011, 12:46:30 »

ma kakav Ferrari, Lamborgini ,,,,, Rimac ih je nadmašio u svakom pogledu ,,pogotovo u dizajnu 
Evidentirano
tomo
Hero Member

Auto: Ibiza 1.6 16V sport

« Odgovor #12 na: Rujan 15, 2011, 07:37:49 »

ma kakav Ferrari, Lamborgini ,,,,, Rimac ih je nadmašio u svakom pogledu ,,pogotovo u dizajnu 
Prekrasan auto!  Nek svijet vidi da i Hrvati znaju napravit itekakav auto
Evidentirano
Zoran
Sr. Member

Auto: Ibiza TDI SPORT

« Odgovor #13 na: Rujan 16, 2011, 07:12:44 »

http://www.youtube.com/watch?v=v_e2MaUiMno

izbrisao sam tvoj link jer sam ga vec stavio u prvom postu.. evo nesto novije..
« Zadnja izmjena: Rujan 16, 2011, 05:49:59 od 13snc » Evidentirano

13snc
13SoNotCool
Global Moderator
Hero Member

« Odgovor #14 na: Rujan 16, 2011, 05:46:43 »

Evidentirano

13snc
13SoNotCool
Global Moderator
Hero Member

« Odgovor #15 na: Rujan 16, 2011, 05:48:12 »

kako embedamo youtube u forum po novome??
Evidentirano

seat1
Hero Member

« Odgovor #16 na: Rujan 19, 2011, 07:14:27 »

Bila reportaža na ''Automotiv-u'' jučer ,šeikovi se uzvrpoljili neka,neka samo nek naručuju 
Evidentirano

Mrle
Hero Member

Auto: Leon 1.8 20v turbo sport

« Odgovor #17 na: Rujan 24, 2011, 08:17:32 »

mislim da je to samo priča,da se opere tatina lova
Evidentirano

ONLY FOOLS AND HORSES
Raos ST
Full Member

Auto: Seat leon Tdi ,Golf I G40

« Odgovor #18 na: Studeni 22, 2011, 10:11:55 »

mrle ti si kralj..hahahah
ma mi hrvati smo naj naj uvik bili i ostali samo sta nas zezaju financije za nesto pametno izmislit...
autic je strojcek i sve pohvale..
bas se razmisljam da kupin nesto ovako, moram pitat jeli igra kakva zamjena u obzir...
Evidentirano

TURBO ili KOMPRESOR hmm,oboje..
Raptor6767
Sr. Member

Auto: Renault Clio Sport 197

« Odgovor #19 na: Studeni 23, 2011, 07:25:28 »

Evidentirano

Raptor6767
Sr. Member

« Odgovor #20 na: Studeni 23, 2011, 07:26:23 »

Navratio danas konačno malo do Rimac Automobila da vidim tu maketu:

Nisam mogao vjerovati, ali auto uživo izgleda još bolje nego na slikama.

Da ne pišem previše, auto me se stvarno dojmio:

od "touch to enter" principa ulaska u auto (dotakneš malo staklo kraj vrata i vrata se otvore) do zadnjeg štop svjetla koje je ujedno i indikator napunjenosti baterija (podijeljeno je na četvrtine ako se dobro sjećam - koliko je zelenih četvrtina toliko je pun, a koliko crvenih, toliko je prazan - totalna špica)

instrument tabla i središnji tunel sa svom silom indikatora, instrumenata, ćukica koje izgledaju naprosto izvrsno

završna obrada kože i šavova (ipak se radi o KONCEPTU)

felge su predivne - stvarno - treba vidjeti uživo

u autu se sjedi jako udobno, sve je na dohvat ruke

ima valjda desetak kamera koje snimaju sve oko tebe i onda to spajaju u jednu snimku tako da možeš praktički vidjeti auto "s visoka" kao u igricama... :D

I last but not the least - na potenciometrima koji se nalaze na središnjoj konzoli nalaze se opcije kao što su: oversteer - understeer...itd....dakle - možete odabrati kako želite da vam se ponaša vozilo?!?! Sak Noel - Loca People (Official Video) - YouTube: "...Johnny - WTF?!" notworthy

E, da - jedna jako čudna stvar - vidio sam dio pogonskog sklopa dok sam čučao ispod Concept Onea jer sam nekoliko sekundi prije pitao spodobu koja dijeli prezime s imenom firme da li taj auto vozi ili je "statičan". :D

Dakle, auto da bi vozio treba samo baterije. thumbsup

Neke stvari koje sam vidio kao nedostatak (ipak se morate prisjetiti da se radi o KONCEPTU i vjerujem da će se poboljšati navedene stvari):

Dimenzije - OK, krme sam od 92kg ali ulazak/izlazak bi predstavljao izazov čak i nekom muškarcu Kikijeve građe (čitaj: dvanaestogodišnje djevojčice) :D
Rimac je rekao to ispraviti tako da će vozilo znatno narasti u svim smjerovima

Završna obrada karbona - vidi se na nekim mjestima manjkavost

Nedorečenost "guzice" - OK, to je totalno subjektivno - ali meni osobno fali neko staklo straga i ispod stakla da se vidi pogon koji svjetli zeleno ako treba (šalim se malo, ali bila bi špica - BIG PIMPIN' :D)

Ne znam, to su mi jedine dvije stvari koje su mi upale u oko, a s obzirom da se radi o KONCEPTNOM autu ja sam jako impresioniran - auto je gotovo spreman za cestu.  notworthy

Svaka čast ekipi Rimac Automobila jer ovo stvarno izgleda jako impresivno! 

Hvala na pozivu, jedva čekam Concept Two i test drive.  hello2
Evidentirano

Raptor6767
Sr. Member

« Odgovor #21 na: Studeni 23, 2011, 07:27:44 »

http://www.youtube.com/watch?v=zkpetEjePUo
Evidentirano

damo
turbo just kicked in yo
Hero Member

Auto: Leon2 styl. 1.9TDI, Ibiza 6L 1.4 16v

« Odgovor #22 na: Studeni 23, 2011, 08:22:22 »

Vozi ga ko da auto ide na pedale.. :)
Uglavnom, fali vrisak neke V10 mašine,
ali iznutra vjerujem da se to može elektronički riješiti kao na videoigrama, neki DSP procesor za zvuk.

Evidentirano

• web
  • grafika
  • dizajn
Rainmaker
Hero Member

Auto: Seat Ibiza 1.4 16v

Plavuša!! Molim pišite polako....

« Odgovor #23 na: Studeni 23, 2011, 09:50:37 »

Renee kolko si ti visok?

Čisto da pitam jer mi zgledaš "ugurano" u auto  toothy9 toothy9
Evidentirano

seat1
Hero Member

« Odgovor #24 na: Studeni 23, 2011, 09:55:18 »

Sumnjam da bi stali unutra nas dvojica pogotovo ti ,al isplatilo bi se zgurat za gušt nek noge vire van 
Evidentirano

Str: [1] 2   Gore
Ispis
Skoči na: